Пт, 2024-04-19, 03:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 14 » Der Spiegel. Сумнівний бізнес клану Януковича
14:12
Der Spiegel. Сумнівний бізнес клану Януковича
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Президент України охоче подає себе в ролі головного борця з корупцією, пише оглядач Der Spiegel Беньямін Біддер. Однак тепер, коли одна за одною спливають подробиці сумнівних угод, українці з усе більшим невдоволенням дивляться на Віктора Януковича і його наближених. "Його клан стоїть на чолі цілої мережі фірм - а сам він проживає в шикарній резиденції, придбання якої було спритно завуальовано", - коментує автор.

Мова йде про резиденцію "Міжгір'я", яка може стати "кодовим словом" для цієї афери на державному рівні. В радянські часи тут зупинявся Микита Хрущов - після здобуття незалежності в 1991 році "Межигір'я" відійшло Україні.

Резиденція перебувала у власності держави, "поки в результаті хитромудрих багатоходівок - через фірми у Відні і Лондоні - не була приватизована. На протилежному кінці всіх угод стоїть, очевидячки, Віктор Янукович". Людина, як пише Біддер, що колись пообіцяла боротися з корупцією не просто жорстко, але жорстоко.

Прийшовши до влади в 2010 році, Янукович звинуватив своїх "помаранчевих" опонентів насамперед у тому, що вони не ухвалили жодного рішення, яке пішло б на користь Україні. При цьому, зауважує коментатор, за Януковича в Україні "систематично ухвалюються рішення, які примножують добробут його і членів його сім'ї". Його перемога стала перемогою і олігархів зі сходу країни.

Так, продовжує Беньямін Біддер, недавно в списку найбільш успішних українських підприємців виявився 38-річний син Віктора Януковича Олександр. За освітою стоматолог, сьогодні Олександр Янукович будує в Донецьку офісні будівлі і готелі. При цьому "Всеукраїнський банк розвитку", який належить Януковичу-молодшому, тільки за рік збільшив прибуток практично в 20-разовому розмірі, повідомляють українські ЗМІ.

Українську "сім'ю" вже порівнюють з кланом Єльцина під час перебування того президентом, зауважує журналіст.

Автор зустрівся в Києві з журналістами "Української правди", які ризикують своїм життям, викриваючи корупцію у вищих ешелонах української влади. У 2000 році був убитий головний редактор видання Георгій Гонгадзе - ймовірно, на замовлення тодішнього президента Леоніда Кучми. Загрози фізичної розправи отримував і Сергій Лещенко, журналіст газети.

Він заробив собі ворогів на самому верху, продовжує автор, оскільки займається журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з махінаціями клану Януковича. Саме завдяки його роботі була відтворена схема приватизації резиденції "Межигір'я". Номінальним власником "Межигір'я" (на знімках з супутника в резиденції видно і яхт-клуб, і басейн, і шикарний особняк) є донецька компанія "Танталіт", яку на 99,97% заснувала австрійська Euro East Beteilgung GmbH - а нею, в свою чергу, на 65% володіє Euro Invest Bank, а на 35% - англійська фірма Blythe (Europe) Ltd. На думку журналістів "Української правди", подібна заплутана схема приватизації була розроблена саме для того, щоб приховати справжнього власника резиденції, йдеться в статті.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1091 | Додав: adminA | Теги: Der Spiegel. Сумнівний бізнес клану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ