Сб, 2024-04-27, 02:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 20 » Держсекретар США хоче бомбити Сирію. Обама сумнівається
09:34
Держсекретар США хоче бомбити Сирію. Обама сумнівається
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Держсекретар США Джон Керрі і голова Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Мартін Демпсі в ході наради в Білому будинку розійшлися в думках у питанні нанесення ударів по сирійській території, повідомив Bloomberg.

Керрі рішуче виступив за бомбардування військово-повітряних баз урядових військ Сирії, які, на його думку, використовуються для застосування хімічної зброї проти угруповань опозиції. Демпсі виступив з серйозними застереженнями проти такого кроку з боку США.

Як вважає воєначальник, такі удари пов'язані з великим ризиком, а також вимагають подальших великомасштабних бомбардувань об'єктів сирійських ППО.

"За повідомленнями декількох джерел, Демпсі висловив кілька міркувань проти ідеї Керрі, вимагаючи роз'яснень, що планується зробити після ударів, і заявив, що держдепартамент не в повній мірі уявляє собі складність подібної операції", - йдеться в повідомленні агентства.

Як зазначають ЗМІ з посиланнями на різні офіційні та військові джерела, дане повідомлення "переповнене емоціями", що Демпсі "не говорив, що цього (наносити удари) не слід робити взагалі", він лише попереджав, що "слід уявляти наслідки таких дій".

Держдепартамент не став розголошувати подробиці наради дипломатів і військових. Представник відомства Дженніфер Псакі заявила журналістам, що ознайомлена з повідомленнями на цю тему і що "вони дуже неточні".

Вона додала, що нарада була скликана для того, щоб "дати президенту пораду і обговорити перспективи і наслідки всіх дій".

Президент США Барак Обама не вважає ефективним встановлення безполітної зони над Сирією і небезпечним нанесення ударів по сирійській території. "Якщо ви встановите безполітну зону, це не зможе стати реальним вирішенням проблеми", - сказав він в інтерв'ю американському телеканалу PBS.

Президент зазначив, що таке рішення було б раціональним, якщо б, наприклад, 90% смертей були викликані авіанальотами сирійських ВПС".

"Сирійські ВПС не настільки хороші, вони не можуть діяти добре", - додав Обама.

Торкнувшись теми так званого "гуманітарного коридору", американський керівник сказав: "Ну, ви створите гуманітарний коридор, а чи є впевненість, що ви уникнете польотів не лише літаків, але і ракет? А якщо так, чи означатиме це, що ви будете доставляти зброю в Дамаск, чи готові ви потім бомбити Дамаск? І що робити, якщо це призведе до втрат серед цивільного населення?"

Він також висловив побоювання, що бомбардування сирійської території можуть призвести до випадкових влучаннь у склади з хімічною зброєю.

"А чи відомі нам точні місця розташування всіх об'єктів хімічної зброї в Сирії, щоб бути впевненим, що ми не скинемо бомби на ці об'єкти, що виллється в результаті в поширення хімічної зброї і смерті цивільних, тобто до того, чого ми прагнемо уникнути?" - поставив питання президент США.

Білий дім і Пентагон 25 квітня повідомили, що, за даними американської розвідки, влада Сирії могла "в невеликій кількості" застосувати хімзброю.

Міністр інформації Сирії Омран Зауба заявив, що сирійська армія не має в своєму розпорядженні і не застосовувала хімічної зброї, як стверджують представники західних країн. При цьому сирійський міністр наголосив, що хімічну атаку поблизу Аллепо скоїли опозиційні сили.

Громадянська війна в Сирії триває вже два роки: повстанці домагаються повалення президента Башара Асада, який не бажає відмовлятися від влади ні за яких обставин. За цей час її жертвами стали вже понад 70 тисяч людей.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: Обама сумнівається, бомбити Сирію, держсекретар США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ