Чт, 2024-04-18, 03:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 28 » Дії Януковича закривають його зовнішньополітичний шлях на Захід, заявив екс-посол США
10:01
Дії Януковича закривають його зовнішньополітичний шлях на Захід, заявив екс-посол США
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Політика президента Віктора Януковича звела нанівець його перспективи отримати запрошення відвідати Вашингтон. Таку думку озвучив посол США в Україні в 1998-2000 роках, експерт американського Brookings Institution Стівен Пайфер в статті для Kyiv Post.

"Судовий розгляд справи Тимошенко, що досі триває, перетворився на фарс. Хтось, звісно, може задатися питанням про доцільність та обставини, за яких вона підписувалf з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним газові угоди у 2009 році, але це навряд чи вплине на результати розгляду кримінальної справи", - вважає посол.

- Прохання заарештувати Тимошенко принесли не з прокуратури, вважає Сірий. Тимошенко знайшла нових адвокатів

"На Заході одностайно заявляють про те, що суд над екс-прем’єром є спробою вивести з гри лідера опозиції, тобто позбавити її громадської підтримки під час майбутніх виборів", - додає він.

Пайфер переконаний, що "все це буде перешкоджати цілям Януковича у його зовнішній політиці". "Європейський Союз - це не лише торгівельне об’єднання, адже він заснований на спільних цінностях. Якщо порушення демократичних принципів буде продовжуватись, то відстань між Києвом та Європою буде тільки зростати", - зазначає посол.

"Така політика вже звела нанівець перспективи Януковича отримати запрошення відвідати Вашингтон", - уточнив він. Пайфер зазначає, що "на думку деяких українських спостерігачів, Брюссель повинен уповільнити укладання угоди про асоціацію та вільну торгівлю".

"Дехто просить застосувати санкції щодо ненадання віз українським чиновникам. Вдаватися до таких заходів - наразі передчасно, але те, що це є предметом обговорення, мало б занепокоїти Януковича. Адже такі ідеї набиратимуть популярності, якщо ситуація в Україні не стабілізується", - говориться в статті.

Нагадаємо, США і Європа спостерігають за судовим процесом щодо "газової" справи проти екс-прем'єра України, лідера партії" Батьківщина "Юлії Тимошенко.

Раніше Freedom House та Атлантична Рада США написали відкритого листа президенту України Віктору Януковичу, в якому зазначається, що кримінальне переслідування колишнього прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є свідченням погіршення ситуації в Україні. Представники США закликають Януковича не копати собі таким чином яму.

Крім того, заступник помічника держсекретаря США, один з керівників Бюро державного департаменту США з питань демократії, прав людини та праці Томас Мелія заявив, що продовження нинішнього курсу української влади щодо опозиції може серйозно зашкодити репутації України та її європейській перспективі.

А 9 червня Європейський парламент (ЄП) підтримав резолюцію з критикою на адресу української влади про застосування кримінального права як інструменту для досягнення політичних цілей.

Президент ПАРЄ Мевлют Чавушоглу вважає, що судовий процес над Тимошенко повинен бути прозорим. "Цей судовий розгляд має бути прозорим. Хочу зазначити, що в різних країнах були судові розгляди над колишніми політичними лідерами", - сказав Чавушоглу. Раніше він заявляв, що дії щодо представників опозиції в Україні, зокрема, справа проти Тимошенко, знаходяться в рамках закону.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1001 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ