Чт, 2024-04-25, 19:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 15 » "Динамо" незабутньо попрощалося з Лігою Європи і рідним стадіоном
11:11
"Динамо" незабутньо попрощалося з Лігою Європи і рідним стадіоном
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Голлівудський бойовик, з елементами драми і комедії показали київські динамівці своїм уболівальникам в заключному матчі групового раунду Ліги Європи з ізраїльським "Маккабі". Кияни примудрилися незбагненним чином спочатку розгубити солідну перевагу над суперником, а потім героїчними зусиллями врятувати поєдинок.

"Динамо" - "Маккабі" (Т-А) 3:3

Голи: Леандро Алмейда, 11, Гусєв, 17, 80 - Веред, 49, Атар, 62, Даббур, 75

"Динамо": Коваль, Данило Сілва, Хачеріді, Леандро Алмейда, Бетао, Гармаш, Алієв, Нінкович (Корреа, 68), Гусєв, Ярмоленко (Аруна, 85), Ідейє (Мілевський, 66)

"Маккабі": Хаїмов, Сабан (Коен, 88), Нівалдо, Логасі (Даббур, 60), Веред, Альберман, Міха (Жижов, 70), Йєїні, Атар, Конате, Кехат

Поєдинок з "Маккабі" став останнім для "Динамо" на однойменному стадіоні імені Валерія Лобановського. Спочатку тижня київський клуб щонайменше на найближчі п'ять років перебрався на НСК "Олімпійський", де і буде проводити, починаючи з весни, всі свої матчі. Отож звітний поєдинок став свого роду прощанням з рідною ареною. Прощання, варто відзначити, вийшло незабутнім...

Футболісти "Маккабі" якщо і приїхали в Київ не відбувати номер - для команди з Тель-Авіва цей матч геть не вирішував нічого, - то точно "вмирати" за результат і викладатися в кожному ігровому епізоді намірів не мали. Кияни без будь-яких проблем створювали моменти біля воріт Хаїмова, контролюючи хід поєдинку і на голову переважаючи у всіх компонентах гри.

Не дивно, що вже до 17-ї хвилини рахунок був 2:0 (динамівцям, нагадаємо, потрібно було забивати мінімум чотири і сподіватися на програш "Бешикташа" в паралельному матчі групи). Забивши другого гола, динамівці й далі створювали і марнували момент за моментом, що не могло не вселити впевненість у позитивному підсумковому результаті. Тим не менш, гостям вдалося піти на перерву тільки з двома пропущеними м'ячами.

Тим часом зі Стамбула надійшла чудова новина - "Сток Сіті" забив "Бешикташу"! Здавалося б, ось він - плей-оф Ліги Європи, зовсім поруч. Але як вдало й успішно все складалося в першій половині поєдинку, з точністю до навпаки стали розгортатися події у другому таймі матчу.

Буквально відразу ж після відновлення гри червону картку за "фол останньої надії" отримав автор першого забитого м'яча Леандро Алмейда. Бразильцеві нічого не лишалося робити, крім як фолити на супернику, який виривався один на один з Ковалем. У підсумку - червона картка і дуже небезпечний штрафний метрів за 20 від воріт.

Біда не ходить сама, як відомо. Бездарно виконаний штрафний ізраїльтянами все ж завершився голом. М'яч після удару влучив в обличчя Алієву, кардинально змінивши напрям, і відскочив прямо до Вереда, який без проблем розстріляв динамівські ворота.

Не можна сказати, що динамівці якось рознервувалися через ці події: біля своїх воріт команда не окопалася, а навпаки - намагалася атакувати. Та через кілька хвилин команду на міцність характеру вирішив перевірити Євген Хачеріді. Захисник вже не раз був помічений у неадекватних діях на полі. Ось і цього разу він прибіг на чужу половину поля для участі у невеличкій сутичці, в ході якої схопив когось із футболістів за голову. Арбітр оцінив старання Євгена і вигнав його з поля.

Хоч яка була б слабка команда - "Маккабі" у цей вечір лише епізодами нагадував боєздатний колектив, - а грати вдев'ятьох проти 11 важко будь-кому. Не дивно, що через шість хвилин суперник рахунок зрівняв, а на 75-й і зовсім вийшов вперед.

У Стамбулі, тим часом, "Бешикташ" вже вигравав у "Сток Сіті", який також грав у меншості. Стало очевидно - єврокубкової весни в Києві не буде. 15 хвилин до відпустки залишалося дотерпіти динамівцям у матчі, який втратив будь-яке турнірне значення. Але виявилося, що динамівці в останньому матчі року програвати вочевидь не збиралися. Кияни проявили характер, за відсутність якого їм частенько діставалося в 2011 році від критиків. Каталізатором виступив капітан Олег Гусєв, який весь поєдинок тероризував опонентів на своєму фланзі. Олег зумів зрівняв рахунок за 10 хвилин до закінчення основного часу матчу і "завести" команду. В хвилини, що залишилися, "Динамо" мало кілька чудових можливостей забити, як, щоправда, і пропустити у свої.

У підсумку, насичений подіями поєдинок завершився бойовою нічиєю, а "Динамо" вперше за багато років - і не згадати відразу, коли таке було в востаннє - другу частину сезону проведе, беручи участь лише в чемпіонаті.

Група E

1. "Бешикташ" - 12

2. "Сток Сіті" - 11

3. "Динамо" - 7

4. "Маккабі" - 2



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1167 | Додав: adminA | Теги: Динамо - Маккабі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ