Ср, 2024-04-24, 06:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 3 » Для безвізового режиму Україні потрібно впроваджувати IT-інструменти
09:11
Для безвізового режиму Україні потрібно впроваджувати IT-інструменти
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Українцям не потрібно "боротися" з Європейським Союзом за безвізовий режим, адже рішення вже ухвалено. Треба тільки виконувати умови щодо лібералізації. Про це заявив посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський в інтерв'ю "Forbes Україна".

"На політичному рівні питання, хто підтримує цю ідею, а хто проти, не стоїть. Рішення про надання безвізового режиму Україні було ухвалено, коли ми прийняли план лібералізації. Мета плану - досягти безвізового режиму, це було угодою всіх країн-членів", - заявив він.

За його словами, є перелік умов, законодавчої та адміністративної роботи, які необхідно виконати, щоб забезпечити нешкідливість безвізового режиму для внутрішньої безпеки і стабільності країн-членів ЄС. Йдеться про документи - біометричні паспорти (більш як 500 тисяч українців подали заявки на його отримання, випущено поки що тільки 230 тисяч - ред.).

"Але справа не тільки в тому, щоб мати паспорт. Потрібні також всі елементи, пов'язані з Шенгенською інформаційною системою, - українському уряду необхідно мати до неї доступ, мати IT-інструменти, щоб перевіряти всі ці документи", - підкреслив Томбінський.

Він вважає, що питання також стосується боротьби з корупцією в Україні.

"Над різними елементами вже ведеться робота, вийшов звіт Єврокомісії, який зафіксує цей прогрес з боку України, і покаже, чого ще бракує для досягнення цієї мети - безвізового режиму. Є спільна мета. Ми повинні розуміти це і пояснювати людям. Річ не в тім, що українці "борються" з ЄС за безвізовий режим. Це загальна мета обох сторін - як європейської, так і української. Але з одним застереженням - це не повинно ставити під загрозу внутрішню стабільність країн-членів ЄС", - зазначив посол.

Томбінський зазначив, що Асоціація − процес довготривалий. Він не закінчується з підписанням Угоди про асоціацію.

"Ми − на початковій стадії його реалізації. Текст угоди передбачає, що асоціація буде діяти десять років. Це розтягнутий у часі, а не революційний процес. Асоціація − це контракт між сторонами. За його умовами певні зобов'язання на себе взяла і Європа. Ми зобов'язалися сприяти реалізації цієї асоціації. Мова вже не йде про політичні декларації. Це спільна робота над ефективним завершенням цього процесу", - сказав він.

"І є драматичні обставини, через які Україна проходить. Це винятковий випадок, і виняткові умови, в яких проходить імплементація асоціації. Ба більше − вона проходить так, як ми і визначили в угоді й політичних документах ЄС. Вона діє тільки п'ять місяців після ратифікації у вересні та імплементації з 1 грудня. Це дуже короткий термін для оцінок", - розповів посол.

"Наразі нас очікує багато роботи з інституційними структурами. Потрібно сформувати відповідні інституції та органи, які повинні реалізувати асоціацію. Багато роботи провадиться і буде провадитися з наданням прямої підтримки різним українським міністерствам щодо створення необхідного законодавства та оцінки роботи, виконаної українськими міністерствами. Ми підтримуємо вас у фінансуванні різних проектів, допомагаємо бюджету пройти цей важкий період. Наше зобов'язання − допомогти Україні успішного пройти через цей процес", - запевнив Томбінський.

"Договір про зону вільної торгівлі набуде чинності 1 січня 2016 року. Та все ж ЄС вирішив скасувати (ввізні) мита для українських товарів та продукції. На тлі всіх економічних труднощів ми спостерігаємо невелике, але важливе зростання експорту з України в ЄС. За минулий рік він зріс на 2%, хоча за всіма іншими напрямами у вас − велике падіння експорту. ЄС − єдиний напрямок, в якому у вас зелені, а не червоні цифри. Я також хочу додати: якщо не брати до уваги останні грудень-січень, які були поганими місяцями, зростання становило навіть 12% за минулий рік", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше українська влада сподівалася, що рішення про безвізовий режим для України Європейський Союз може прийняти на саміті "Східного партнерства" у Ризі.

Між тим на саміті були визначені чіткі перспективи та алгоритми запровадження такого режиму.

Зокрема, 22 травня на саміті "Східного партнерства" було ухвалено декларацію, у якій йдеться, що до кінця цього року Єврокомісія має підготувати звіт про виконання Україною критеріїв, необхідних для запровадження безвізового режиму.

Лідери країн-членів ЄС та країн "Східного партнерства" зазначають, що виконання всіх поставлених завдань дозволить завершити процес виконання плану лібералізації візового режиму і дозволить Єврокомісії запропонувати Європейському парламенту і Європейській Раді "звільнити українських громадян від необхідності отримання віз".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: Україні, IT-інструменти, безвізового режиму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ