Сб, 2024-04-20, 14:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 22 » Доку Умаров погрожує відвоювати у РФ Північний Кавказ
21:25
Доку Умаров погрожує відвоювати у РФ Північний Кавказ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Інтернет-видання чеченських сепаратистів поширили заяву лідера бойовиків Доку Умарова, в якому він попереджає російську владу про те, що його бійці мають намір "звільнити" від Росії землі Кавказу, а також Краснодар, Астрахань і Поволжя, повідомляє грузинське видання GHN.
Піднімаючи питання про утворення в Росії нового федерального округу - Північно-Кавказського - і відділення від нього Краснодарського краю, Умаров вказав, що "це політика нашого ворога" і цим "утворенням" Кремль хоче показати, що Краснодарський край як би не входить до цього округу.

Насправді, за словами Умарова, Краснодарський край - "це земля наших найкращих братів і кращих мусульман, які є на цьому світі", і "звільнити" цю землю - "святий обов'язок моджахедів". А потім "ми звільнимо і інші землі, які окуповувала Росія, - це Астрахань, це Поволзькі землі...", погрожує лідер чеченських бойовиків.

Зазначимо, з листопада минулого року в гірських районах Чечні за дорученням президента республіки Рамзана Кадирова проходить спецоперація, перед учасниками якої поставлено завдання знайти і нейтралізувати лідера сепаратистів Умарова і його найближче оточення.

Раніше глава Чечні заявляв, що Умаров і інші лідери терористів будуть знищені протягом 2009 року. При цьому буквальне одне за іншим з'являлися повідомлення про знищення Умарова. Проте будь-якого разу офіційним органам доводилося це спростовувати.

Довідка. Доку Умаров

Доку Умаров народився 13 квітня 1964 року в селищі Харсеной Шатойського району Чечні. Здобув вищу освіту за фахом "будівельник".

У першу чеченську кампанію про діяльність Умарова були мало відомостей. Відомо, що він одружився на дочці близького соратника Джохара Дудаєва і впливового польового командира Дауда Ахмадова і що він має шістьох дітей. Після смерті Ахмадова командування його загонами перейшло до зятя.

У ці роки Умаров командував батальйоном спецназу "Борз", який згодом було переформовано в полк. Має чин бригадного генерала ЗС Ічкерії.

У 1997 році Умарова було призначено главою Ради Безпеки Чеченської республіки Ічкерія (ЧРІ) і обіймав він цю посаду до 2005 року, до моменту вступу ним посаду віце-президента ЧРІ. Одночасно з цим став директором Служби Національній Безпеки ЧРІ.

В ході бойових дій загинули два брати Умарова - Муса і Іса. Багато рідних і близьких Умарова було взято в заручники. За деякими даними, до захоплень причетні люди нинішнього президента Чечні Рамзана Кадирова.

Сам Умаров, за даними спецслужб, причетний до викрадань людей в Чечні в 1996-1999 роках. Його вважають замовником ряду великих терактів на півдні Росії, у тому числі і підривів електропоїздів в Кавмінводах в 2003 році.

Останніми місяцями на сайтах чеченських сепаратистів від імені Умарова публікувалися визнання чи не у всіх великих терактах на території Росії. Так було і з підривом "Невського експреса". Проте слідчі органи сумніваються в його причетності, зазначаючи, що він брав відповідальність, навіть, за аварію на Саяно-Шушенській ГЕС.

Разом з тим слідчі не виключають, що Умаров причетний до замаху на президента Інгушетії Юнус-Бека Євкурова в червні 2009 року. Проти лідера чеченських бойовиків порушено декілька кримінальних справ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1074 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ