Пт, 2024-03-29, 11:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Серпень » 15 » Ефективна модель поведінки - основа результату. Олег Мальцев
21:31
Ефективна модель поведінки - основа результату. Олег Мальцев
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Модель поведінки людини починає закладатися ще в ранньому віці, коли вона намагається адаптуватися до життя, вчиться справлятися з життєвими ситуаціями та завданнями. Проблема полягає в тому, що модель поведінки більшості людей формується несвідомо, вони не віддають собі чіткого звіту в тому, як це відбувається, яку модель поведінки вони використовують, і як вона впливає на їхнє життя. Але ж від цього багато в чому залежить добробут людини: один невірно скоєний вчинок, одне невірно сказане слово може обернутися для неї плачевними наслідками.

Дослідженням даної проблематики займався український вчений, доктор філософії, кандидат психологічних наук Олег Мальцев, який не тільки вивів принципову будову моделі поведінки, але і дав класифікацію видів моделей поведінки:

• Не ефективні. Людина, що використовує цю модель поведінки, постійно «пхає палець в розетку», і отримує електричний удар. Все що вона робить неефективно і свідомо веде до ураження.

• Твердо-вигідні. Це коли вас переконують, що ця модель поведінки вигідна для вас, а насправді вона вигідна тільки тому, хто вам її нав'язує.

• Ефективні. Це модель поведінки, яка дозволяє беззастережно домагатися результатів.

• Справедливі - це втілена результативність і справедливість. Це взаємодія між людьми на базі правди та повазі один до одного.

Про що думає середньостатистична людина з ранку до ночі? Про справедливість і несправедливість - це все, що її цікавить: «Чому у сусіда Мерседес, а у мене Мерседеса немає? Це не справедливо". Якщо ви хочете, щоб вас ніщо не травмувало навколо, вам потрібно бути ефективним і справедливим.

Справедливість виникає, коли ви вивчаєте інструменти та знання для вирішення завдань, замість того, щоб намагатися використовувати інших людей; ефективність - коли ви вчитеся їх застосовувати в житті.

Якщо ви використовуєте тільки неефективні та вигідні моделі поведінки, ви постійно будете потрапляти в невдачі, будете отримувати пошкодження, які будуть трансформуватися в різні захворювання і психотравми.

По суті, весь людський досвід - це травми. Людина травмована в силу свого минулого досвіду. Замість знань і розуміння влаштування, вона керується своїм минулим досвідом, при цьому копіюючи та роблячи те, що робить більшість людей, а оскільки двох абсолютно однакових ситуацій в житті не буває, людина отримує нові невдачі.

Моделі поведінки - це фундамент результативності людини, це перше з чого починається вивчення інструментів для вирішення задач. Якщо ви використовуєте неправильну модель поведінки, яка не відповідає ситуації, в якій ви опинилися, то якими б ви інструментами та перевагами не володіли, це вам не допоможе. Вони всі повинні застосовуватися в сукупності з правильною моделлю поведінки, створюючи тим самим умови, необхідні для досягнення бажаних результатів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 873 | Додав: admin | Теги: модель поведінки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ