Вт, 2024-04-23, 13:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 23 » Екс-адвокат Пукача: Кучма не міг "замовити" Гонгадзе без участі Литвина
15:32
Екс-адвокат Пукача: Кучма не міг "замовити" Гонгадзе без участі Литвина
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Генпрокуратура, порушивши справу проти Леоніда Кучми, спростувала своє рішення про вилучення зі звинувачення Олексія Пукача пункту про вбивство Георгія Гонгадзе на замовлення. Таку думку висловив колишній адвокат генерала Пукача Олег Мусієнко в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"Це рішення непослідовне: якщо порушили справу проти Кучми, то треба порушувати справу стосовно колишнього Генерального прокурора Потебенька, Піскуна, голови СБУ Леоніда Деркача. Я маю докази того, що саме пан Потебенько давав наказ членам оперативно-слідчої групи: рийте будь-де, в будь-яких угрупованнях, в МВС носа не суньте!" - заявив адвокат.

- Журналіст Подольський вважає порушення справи проти Кучми "політичними іграми"

Він також звинуватив першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна у нещирості щодо того, що факти, які стосуються причетності Володимира Литвина до справи про вбивство Гонгадзе, буде досліджено в ході досудового слідства.

"Пан Кузьмін за моєї присутності брав участь у допиті обвинуваченого Пукача. І на цьому допиті він переконався у тому, що Кучма не міг бути самостійно, без свого голови Адміністрації (Литвина) замовником вбивства Гонгадзе", - стверджує Мусієнко.

"Більше того, саме пан Кузьмін вмовляв мене написати наступне клопотання про порушення кримінальної справи і щодо Кучми, і щодо Литвина. І каже: "Ти напиши на меня, я его сразу схвачу. Я знаю, кому поручить следствие". А його справедливість вилилася у те, що мене просто усунули від кримінальної справи", - сказав адвокат.

На його переконання, рішення Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо Кучми "схвалено за вказівкою президента України пана Януковича".

Також Мусієнко вважає, що ця справа з'явилася із "запізненням" і її "ухвалено під тиском, зокрема, світової спільноти". Він також упевнений в тому, що керівництво ГПУ при ухваленні рішення почати кримінальне переслідування колишнього президента діяло несамостійно. "Це рішення Генпрокуратури не могло бути ухвалено самостійно. Я вважаю, що це було рішення президента Януковича", - заявив Мусієнко газеті "Комерсант-Україна".

Зазначимо, що у вівторок перший заступник генерального прокурора України Кузьмін підтвердив факт порушення кримінальної справи стосовно другого президента України Кучми. У середу його чекають у Генпрокуратурі.

Раніше Печерський суд Києва визнав законним закриття слідчим справи проти Пукача в частині звинувачення його в замовному вбивстві. Слідство і суд вважають, що Пукач в діях з Гонгадзе виконував злочинний наказ покійного екс-голови МВС Юрія Кравчена, а не замовлення на вбивство.

Нагадаємо, що в грудні минулого року Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершило розслідування кримінальної справи зі звинувачення екс-генерала Пукача в скоєнні злочинів.

Досудовим слідством встановлено, що в ніч проти 17 вересня 2000 року Пукач, діючи за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Кравченка й інших посадових осіб, скоїв навмисне вбивство журналіста Гонгадзе за попередньою змовою групи осіб, у зв'язку з виконанням постраждалим громадських і журналістських обов'язків.

У той же час, екс-адвокат Пукача Мусієнко заявив, що наказ перепоховати тіло вбитого журналіста і відрізати йому голову Пукач отримав після візиту в кабінет Кравченка, де на той момент перебував Литвин. Литвин заперечує всі звинувачення у своїй причетності до справи Гонгадзе.

У свою чергу, раніше адвокат дружини журналіста Валентина Теличенко заявила, що в справі про вбивство Гонгадзе змінилося формулювання звинувачення щодо Пукача. "Якщо раніше Пукачу інкримінувалося здійснення замовного вбивства, то тепер цього пункту немає", - підкреслила вона.

Журналіст Подольський вважає порушення справи проти Кучми "політичними іграми"

Потерпілий у справі Гонгадзе журналіст Олексій Подольський назвав рішення ГПУ "більш ніж дивним".

"Нічого нового у Генпрокуратури не з'явилося, свідчення Пукача і експертизи "стрічок Мельниченка" були готові давно. Отже, це пов'язано з якимись "політичними іграми" - можливо, це якийсь тиск на команду або сім'ю Кучми", - сказав Подольський газеті "Комерсант-Україна".

За його словами, сигналом про те, що в ГПУ серйозно налаштовані вийти на замовників його викрадання і вбивства Гонгадзе, стане відновлення розслідування справи щодо загибелі Кравченка: "Для мене справа Кравченка - це лакмусовий папірець. Якщо буде оголошено, що його вбили, буде проведено розслідування і встановлено, хто і навіщо це зробив, тоді буде ясно, що ці злочини дійсно хочуть розслідувати".

Нагадаємо, в червні 2000 року двоє співробітників МВС разом із Пукачем викрали пана Подольського, вивезли в лісопосадку недалеко від села Петровське Прилуцького району Чернігівської області і побили.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1084 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ