Пт, 2024-03-29, 02:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 25 » Екс-прем'єра Ізраїлю судять за хабарі і ухилення від сплати податків
15:25
Екс-прем'єра Ізраїлю судять за хабарі і ухилення від сплати податків
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


В Ізраїлі сьогодні почалися судові слухання за звинуваченнями колишнього прем'єр-міністра Ехуда Ольмерта у фінансових злочинах. Технічне засідання в єрусалимському окружному суді пройшло ще у вересні минулого року, а зараз справа розглядатиметься по суті, передає ИТАР-ТАСС.
Сам Ольмерт на початку засідання знов відкинув усі звинувачення на свою адресу. "Кілька місяців тому я прийшов сюди повністю невинним і упевнений, що залишу ці стіни таким же невинним", - сказав він. Екс-прем'єр додав, що "з сьогоднішнього дня атмосфера гучних заяв і особистих нападок, що тривала два роки, завершена, і тепер суд встановить всі факти". Його адвокати також виразили надію, що "суд буде швидким і ефективним".

Сторона звинувачення вступила у фазу розгляду доказів у дещо ослабленому складі через скандал навколо ключового експерта у цій справі - заступника єрусалимського прокурора Урі Корба. Окружний суд заборонив йому перебувати в залі засідань у зв'язку з недавніми публікаціями в пресі гострих висловів Корба на адресу суддівського корпусу під час лекції перед студентами. Серед іншого, заступник прокурора назвав суддів "ослами". У зв'язку з цим Корб, який вів слідство у справі Ольмерта із самого початку, перебуватиме в сусідньому приміщенні і в міру необхідності консультувати офіційного представника прокуратури, що бере участь в судовому процесі.

Ольмерта звинувачують у отриманні хабарів, шахрайстві, зловживанні службовим станом, підробці документів і ухиленні від сплати податків в період з середини 1990-х років до 2005 року. У справі фігурують декілька епізодів. Перший - отримання неврахованих великих сум готівкою (до 600 тис доларів) від американського бізнесмена Морріса Таланскі в період, коли Ольмерт готувався до виборчої боротьби за крісло мера Єрусалиму. Другий - "подвійне фінансування" через громадські організації власних службових поїздок і представницьких витрат, а також поїздок членів його сім'ї, що не входять до складу делегацій.

Крім того, прокуратура включила у звинувачення питання про колекцію дорогих ручок, що належать екс-прем'єрові. При оцінній вартості у 1,3 млн шекелів (більше 300 тис доларів) Ольмерт у своїй податковій декларації вказав суму майже в 10 разів меншу. Останній пункт звинувачення - так звані політичні призначення в державному інвестиційному центрі в період, коли він очолював міністерство промисловості і торгівлі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1310 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ