Пт, 2024-03-29, 12:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 14 » Екс-президента Криму відправили до Росії вночі
09:39
Екс-президента Криму відправили до Росії вночі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-президента Криму Юрія Мєшкова в ніч проти 14 липня вислали з території України. Мєшкова було відправлено на територію Росії через Керченську поромну переправу о 1.30 ночі за Києвом, розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах України.

У дорозі до Керчі Мєшкову раптово стало погано з серцем, він просив викликати "швидку", проте співробітники СБУ відмовили йому в цьому. Також Мєшкову не дали заїхати на квартиру до своєї дочки, в якої він зупинився в Криму, і забрати речі.

Як повідомлялося раніше, адміністративний суд Криму 13 липня ухвалив рішення про видворення з території України екс-президента автономії Мєшкова з обмеженням в'їзду на 5 років. Служба безпеки України звернулася з відповідним позовом до суду, виходячи з того, що Мєшков припустився висловлювань, які закликають до зміни конституційного устрою України.

Судовим рішенням про вислання за межі України першого і єдиного президента Республіки Крим Юрія Мєшкова передувала інформація про його затримання у Ялті - про це повідомив голова громадської організації "Російське товариство Криму", соратник Мєшкова Анатолій Лось, в чиєму будинку жив екс-президент. За його відомостями, співробітники СБУ звинувачували Мєшкова в шахрайстві.

Юрій Мєшков відомий тим, що в лютому 1994 року переміг на виборах президента Республіки Крим, отримавши 72,9% голосів. Політичною платформою пана Мєшкова став курс на зближення з Росією, аж до приєднання до РФ. Зокрема, він мав намір запровадити в Криму рублеву зону, укласти з Росією військово-політичний союз, надати кримчанам російське громадянство, а також ввести на півострові московський час.

Однак через жорстку протидію як з боку Києва, так і з боку внутрішньокримської опозиції було реалізовано лише одну обіцянку - перехід на московський час, - яку було скасовано через рік.

Свого поста перший і останній президент Криму позбувся 17 березня 1995 року, коли Верховна Рада ухвалила, а президент Леонід Кучма підписав Закон "Про скасування Конституції і деяких законів Автономної Республіки Крим", яким Республіка Крим (існувала протягом 1992-1995 років) перетворювалася в Автономну Республіку Крим (АРК) як адміністративно-територіальну одиницю у складі України - конституція республіки, прийнята в 1992 році, скасовувалася, а пост президента, відповідно, ліквідовувався. Після цього Юрій Мєшков покинув Україну, отримав російське громадянство і оселився в Москві.

До Криму пан Мєшков після 16 років відсутності прибув 2 липня. На півострів, за словами екс-президента, його привели дві причини: смерть його першої дружини Людмили наприкінці травня, а також "переживання за долю республіки".

7 липня він дав прес-конференцію, під час якої закликав кримчан шляхом проведення республіканського референдуму "відродити історично сформовану державність Криму і відновити дію конституції Республіки Крим 1992 року". "Бандита не налякаєш піднятими руками - пора опустити руки і взятися за вила!" - серед іншого сказав тоді він.

Висловлювання екс-президента викликали жорстку реакцію прем'єр-міністра автономії Василя Джарти, який заявив, що найближчим часом Мєшков залишить Україну, а "з приводу його висловлювань буде порушено кримінальну справу".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 915 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ