Вт, 2024-04-23, 16:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 28 » Експерти: корумпована Україна скотилася в авторитаризм
17:29
Експерти: корумпована Україна скотилася в авторитаризм
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Експерти песимістично оцінюють підсумки року, що минає, повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає "Интерфакс-Украина".

"Україна не котиться, а вже скотилася в авторитаризм, і головне питання, яке залишається відкритим на наступний рік, - чи залишиться цей авторитаризм м'якого типу, чи це буде авторитаризм типу диктатури", - заявила Бекешкіна, коментуючи результати експертного опитування, проведеного Фондом з 15 по 23 грудня. Усього було опитано 45 експертів.

За її словами, експерти дали вкрай негативну оцінку основним індикаторам стану розвитку країни в 2010 році. Так, за 10-бальною шкалою найнижчу оцінку одержав показник дотримання законності - 1,6. При цьому в березні 2005 року він був на рівні 4,9, у березні 2007 року - 2,5, у червні 2010 року - 2,1.

Також експерти дуже низько оцінили рівень свободи підприємництва (2,8), демократії (2,9), економічної ситуації (3,0), свободи слова (3,1).

Натомість експерти відзначили дуже високий рівень корупції (8,4).

Найважливішими тенденціями, на думку експертів, були монополізація влади президентом Януковичем і Партією регіонів, згортання демократії, обмеження прав і свобод громадян, орієнтація українського політичного управління на Росію.

Крім того, експерти відзначили специфічні методи проведення реформ не враховуючи думки громадськості, відмова від мети членства в НАТО й затримку інтеграції в ЄС.

Серед найбільш важливих подій 2010 року експерти назвали 12 негативних і лише 3 позитивних. Головними негативними подіями року, що йде, на думку експертів є підписання харківських угод про Чорноморський флот і ціни на газ між Україною й Російською Федерацією, скасування політреформи 2004 року, а також президентські й місцеві вибори.

Серед позитивних подій названі одержання Україною плану дій по встановленню безвізового режиму із країнами ЄС, збереження права на проведення Евро-2012.

Згідно із прогнозами експертів, в 2011 році в Україні продовжиться концентрація влади, ріст протестних настроїв населення, переслідування представників опозиції, обмеження основних прав і свобод, згортання демократії.

Також експерти прогнозують зниження загального рівня життя населення, погіршення економічного стану найманих робітників і малого бізнесу, подальше зростання цін на продукти й послуги, а також поліпшення умов для великого бізнесу.

"Я не пам'ятаю роки, щоб експертні показники були такими песимістичними", - підкреслила Бекешкіна.

У 2010 року згідно з рейтингом корумпованості Transparency International, Україна посіла 134-те місце.

Нагадаємо, що Національний антикорупційний комітет, створений у лютому поточного року, розробив Національну стратегію щодо запобігання та протидії корупції на 2011-2014 роки, яка передбачає проведення змін у 15 напрямках, покликаних мінімізувати корупційні прояви. Серед них - контроль фінансування партій та залучення громадськості до контролю за бюджетними коштами.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1152 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ