Чт, 2024-04-25, 13:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 25 » ЄНП занепокоєна з приводу політичної ситуації в Україні, яка "рухається швидко назад"
09:53
ЄНП занепокоєна з приводу політичної ситуації в Україні, яка "рухається швидко назад"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Європейська народна партія (ЄНП) висловлює занепокоєння у зв'язку з розвитком політичної ситуації в Україні і закликає президента України Віктора Януковича її змінити. Про це йдеться в заяві президента ЄНП Вільфреда Мартенса, оприлюдненій за результатами саміту партії в четвер у Брюсселі.

"На жаль, Україна рухається швидко назад від важливих цілей демократизації, європеїзації і модернізації. Якщо так буде тривати і надалі, цей напрям створить ризик абсолютної несумісності з заявленими намірами наблизитися до Європейського Союзу в рамках Угоди про асоціацію", - сказав він, передає "Інтерфакс-Україна".

- Тимошенко каже, що європейська Україна - це набагато більше, ніж її влада
- Фюле розповів, що Тимошенко пообіцяла йому конструктивну опозицію

За словами Мартенса, ЄНП "глибоко занепокоєна з приводу того, що зростають свідчення щодо того, що українська влада дедалі більше використовує судову систему та правоохоронні органи як політичний інструмент для залякування і переслідування опозиції, громадянського суспільства і ЗМІ".

"ЄНП закликає президента Віктора Януковича, українську владу змінити цю ситуацію і гарантувати відкритість політичного простору в Україні", - сказав він. У зв'язку з цим, Мартенс зазначив, що насамперед це стосується підготовки до наступних парламентських виборів, які мають відбутися в 2012 році.

Він висловив сподівання, що ці вибори відповідатимуть сподіванням і очікуванням українського народу щодо активного та ефективного демократичного самоврядування, "що не повинно бути проігноровано".

"Маючи це на увазі, ЄНП закликає президента Януковича уникнути спокуси і змінити закон про парламентські вибори у непрозорий спосіб таким чином, щоб він відповідав і був вигідний його політичній партії та його політичним розрахункам", - закликав Мартенс.

Мартенс також підтвердив, що ЄНП залишається прихильною у своїй підтримці та солідарності з партією "Батьківщина" та її лідером Юлією Тимошенко.

Він також вважає, що "було б жахливою зрадою більшості українських людей, якщо їхні мрії про справжнє майбутнє були б втрачені через сфальсифіковані вибори і політичну мотивацію виборів".

"Тому ЄНП підтримує українську демократію", - резюмував він.

Тимошенко каже, що європейська Україна - це набагато більше, ніж її влада

Лідер партії "Батьківщина" Тимошенко подякувала європейським лідерам за підтримку української опозиції та громадянського суспільства. Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", у четвер у Брюсселі (Бельгія) в рамках саміту Європейської народної партії Тимошенко зустрілася з президентом Європейської ради Германом Ван Ромпеєм.

"Нам дуже важливо не втрачати увагу до подій в Україні і між Україною та Європейським Союзом. Це взаємопов'язані процеси", - цитує прес-служба слова Ван Ромпея, який також привітав Тимошенко з доповіддю на саміті ЄНП.

Він підтримав чітку спрямованість Тимошенко як лідера найбільшої опозиційної партії на конструктивну співпрацю з європейськими інститутами задля успішного завершення переговорного процесу та підписання в 2011 році Угоди про асоціацію України в ЄС.

У свою чергу, Тимошенко подякувала йому за підтримку і солідарність. "Європейська Україна - це набагато більше, ніж її влада. Я високо ціную те, що європейські лідери це розуміють і підтримують співпрацю як з представниками опозиції, так і представниками громадянського суспільства", - сказала вона.

Ромпей подякував Тимошенко за її зусилля у сфері євроінтеграції та висловив впевненість, що співпраця продовжуватиметься і надалі, зокрема, під час зустрічі Тимошенко з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу під час його візиту до України у квітні цього року.

Фюле розповів, що Тимошенко пообіцяла йому конструктивну опозицію

Швидкість та глибина зближення Європи і України буде визначатися повним шануванням прав людини, демократичних принципів та верховенства права. Про це заявив Єврокомісар Штефан Фюле після зустрічі з лідером партії "Батьківщина" Тимошенко, повідомляє її прес-служба.

"Я наголосив, що шанування прав людини, демократичних принципів та верховенства права є засадничими принципами, які нас тісно об’єднують. Поступки щодо цих принципів неможливі", - зазначив єврокомісар.

"У розмові з Тимошенко я підтвердив позицію, що норми кримінального права не мають використовуватися для досягнення політичних цілей", - додав він.

"Ми погодилися з тим, що процес просування реформ, необхідних для зближення України з ЄС, потребує залучення опозиції. Як лідер опозиції, Тимошенко наголосила, що вона відіграватиме в цьому контексті конструктивну роль, зокрема у питанні виборчого кодексу", - заявив Фюле.

"Необхідним при цьому є всеохопність та максимальна прозорість реформ у конституційній, виборчій та судовій сферах", - додав він. Говорячи про стосунки між ЄС та Україною, співрозмовники наголосили на своїй рішучості досягти позитивних результатів, у яких зацікавлені всі українці.

"Я сподіваюся на завершення переговорів щодо угоди про асоціацію та про глибоку і всебічну зону вільної торгівлі протягом цього року", - уточнив Фюле. Єврокомісар поінформував Тимошенко про нещодавній поступ у цій сфері.

"Перші місяці 2011 року дали кілька додаткових результатів: Україна та ЄС підписали Меморандум про порозуміння з Національної індикативної програми для України, бюджет якої на найближчі три роки складає 470 мільйонів євро", - зазначив він.

Зазначимо, Тимошенко 23-25 березня перебуває у Брюсселі, де проходить з'їзд Європейської народної партії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1065 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ