Пт, 2024-04-26, 03:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 28 » ЄС поводиться так, ніби Україна досі живе в 60-х роках, зауважує глава МЗС
13:08
ЄС поводиться так, ніби Україна досі живе в 60-х роках, зауважує глава МЗС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна вважає, що підходи Європейського Союзу до аграрної політики не відповідають реаліям сьогодення. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, виступаючи на засіданні, присвяченому Європейській політиці сусідства, в рамках Брюссельського форуму, передає УНІАН.

Український міністр, з-поміж іншого, зазначив, що Україна готова допомогти знайти відповіді принаймні на одну проблему регіону Близького Сходу і Північної Африки – потребу в продовольстві і, зокрема, в пшениці.

- Грищенко розповів про три українських пріоритети на шляху до ЄС
- Тимошенко бачить, що Європа засуджує Україну через політику нинішньої влади

Разом з тим, за словами українського міністра, відповіді на це запитання поки що немає. Він зауважив, що Україна могла би бути частиною цієї відповіді як найбільш потенційно продуктивна у галузі сільського господарства країна "в цій частині світу".

"Але нам потрібна чіткіша політика, яку ми хотіли б обговорити і сформулювати з ЄС", - сказав Грищенко.

"Ми вважаємо, що сільськогосподарська політика – приклад того, де ЄС поводиться так, ніби ми живемо в 60-х, 70-х, максимум у 80-х роках", - додав голова МЗС.

Грищенко розповів про три українських пріоритети на шляху до ЄС

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко назвав три пріоритети, які Україна бачить перед собою на шляху до Європейського Союзу. Про це він заявив під час засідання, присвяченого Європейській політиці сусідства, відповідаючи на запитання міністра закордонних справ Словаччини Мікулаша Дзурінди.

"Перша річ, що стосується європейського порядку дня для нас, - це завершення переговорів щодо угоди про асоціацію, в тому числі зони вільної торгівлі", - сказав український міністр.

Він зауважив, що тут йдеться не тільки про питання зовнішньої політики, а й про внутрішні реформи, які, за його словами, "навіть не ініціювалися" за останні 20 років. "Це реформа бюджетного процесу, адміністративна реформа, пенсійна реформа, реформа оподаткування", - сказав Грищенко.

При цьому, за його словами, уряд має намір зробити так, щоб бізнес "не мав справ з такою кількістю дозволів і ліцензій", як це є зараз.

Другим пріоритетом, на думку українського міністра, є лібералізація і скасування візового режиму для громадян України. Для цього, за його словами, також необхідні серйозні зміни всередині країни, зокрема, й реформи, котрі дорого коштують.

Ще одним пріоритетом, за словами Грищенка, є впровадження сучасних технологій комунікації між урядом і громадянами. "Загальна ідея - обмежити для всіх необхідність спілкуватися безпосередньо з урядовими функціонерами, де це можливо", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно керівник Представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе заявив, що вважає ситуацію у стосунках України та ЄС небезпечною, позаяк в Україні є проблеми з демократією. Водночас посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що ситуація в Україні не відповідає мінімальним умовам для того, щоб обговорювати питання її членства в ЄС.

Зазначимо, Україна та Європейський Союз вважають своїм основним пріоритетом у відносинах на 2011 рік переговори щодо Угоди про асоціацію. Але водночас, як заявляв європейський комісар з питань розширення європейської політики сусідства Штефан Фюле, в ЄС вважають, що без дотримання прав на мирні збори і свободу засобів масової інформації Україні не бачити зближення з Європейським Союзом.

Тимошенко бачить, що Європа засуджує Україну через політику нинішньої влади

Якщо влада не змінить своєї політики, то Україна цього року не отримає підписання з Європейським Союзом Угоди про асоційоване членство. Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі "5 каналу".

"Якщо українська влада продовжуватиме руйнувати свободи і права людей, руйнувати демократію, правосуддя, свободу слова - все, що в Європі сприймається як основа перебудови життя суспільства, - можна не розраховувати ні на безвізовий режим, ні на вступ України до зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, ні на угоду про асоціацію між Україною і Європейським Союзом", - зазначила Тимошенко.

За її словами, це дуже тривожний сигнал, який не може залишатися без уваги, а на такі висновки її наштовхнули результати візиту до Брюсселя.

Лідер "Батьківщини" переконана, що нинішня політика чинної влади не тільки викликає засудження в Європі, а й робить неможливим подальший рух України до європейської інтеграції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1008 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ