Пт, 2024-04-26, 09:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 6 » ЄС заморозив рахунки Януковича, Клюєва, Пшонки і Азарова
13:18
ЄС заморозив рахунки Януковича, Клюєва, Пшонки і Азарова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В офіційному виданні Євросоюзу Eur-Lex опубліковано постанову про заморожування активів 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини в Україні, пише Інтерфакс-Україна.

У постанові Ради (ЄС) №208/2014 від 5 березня 2014 року зазначається, що 5 березня ухвалено рішення Ради ЄС 2014/119/CFSP, яке "передбачає заморожування коштів та економічних ресурсів окремих осіб, визначених відповідальними за незаконне привласнення українських державних коштів та осіб, відповідальних за порушення прав людини в Україні, фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з ними організацій та органів з метою консолідації та підтримки верховенства права та поваги до прав людини в Україні".

При цьому перелік осіб, щодо яких застосовано санкції, перераховані в додатку. З-поміж них Віктор Янукович і його сини Олександр і Віктор, екс-глава МВС України Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і його син, нардеп від Партії регіонів Артем Пшонка, екс-керівники СБУ Олександр Якименко та Ігор Калінін, екс-заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-глава Адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат, нардеп Сергій Клюєв, екс-заступник глави МВС Віктор Ратушняк , екс-прем'єр Микола Азаров і його син, нардеп від Партії регіонів Олексій Азаров, український бізнесмен Сергій Курченко, екс-міністр освіти Дмитро Табачник і екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

У постанові зазначається, що в зазначений список можуть вноситися зміни за наявності відповідних обґрунтувань.

Постанову "щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій та органів у зв'язку з ситуацією в Україні" опубліковано в ніч проти четверга, 6 березня, і вона набула чинності з моменту опублікування. Вона діє протягом 1 року - до 6 березня 2015 року.

У постанові уточнюється, що "всі засоби і економічні ресурси, що належать або контролюються" будь-якою особою, згаданому в додатку, "має бути заморожено". Крім того, даним особам "не повинні бути доступні прямо або побічно жодні засоби чи економічні ресурси". Водночас, заморожені фонди і ресурси можуть використовуватися для обмеженої низки цілей, а також бути розморожені за певних обставин.

Як повідомлялося, раніше британський міністр фінансів Джордж Осборн повідомив про запровадження економічних санкцій на території ЄС до 18 громадян України, підозрюваних у корупції, не уточнивши їхніх прізвищ.

До цього Рада ЄС у середу, 5 березня, схвалила санкції щодо 18 осіб, спрямовані на заморожування і відшкодування незаконно привласнених коштів української держави.

Кількома годинами раніше глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс ухвалив рішення про заборону на в'їзд до Латвії 18 колишнім високопоставленим українським чиновникам на невизначений термін, список яких повторює список ЄС.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: Клюєва, Пшонки і Азарова, ЄС заморозив рахунки Януковича
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ