Чт, 2024-03-28, 18:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 21 » Європа відновила польоти. У низці країн ще є обмеження
11:18
Європа відновила польоти. У низці країн ще є обмеження
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Незважаючи на те, що багато європейських країн відкрили свій повітряний простір для польотів, транспортний хаос, спричинений виверженням ісландського вулкана, зберігається.
У вівторок о 22.00 за лондонським часом поновили роботу всі британські аеропорти. При цьому деякі обмеження будуть діяти ще й донині, однак їхній масштаб буде значно меншим, ніж раніше, передає Бі-Бі-Сі.

Провідний німецький авіаперевізник Lufthansa планує поновити сьогодні далекі рейси і розширити число близьких і середніх. У вівторок авіакомпанія здійснила 200 рейсів, повідомив її представник Андреас Бартельс. "Всі далекі рейси знову відбуватимуться", - пообіцяв він.

Тим часом Німецька диспетчерська служба, яка продовжила закриття повітряного простору країни до 02.00 за місцевим часом (03.00 за київським часом), нагадує, що не відповідає за польоти тих літаків, які літають "візуально", тобто значно нижче звичайного рівня, оскільки зона її відповідальності починається з висоти 6 тис метрів. "Ми не можемо взяти на себе відповідальність", - підкреслив представник цієї структури, передає ИТАР-ТАСС.

Отже, незважаючи на те, що вже відкрито низку аеропортів, зокрема, Гамбурга і Бремена, де здійснюються рейси, авіакомпанії роблять це поки що на свій страх і ризик, що викликає критику з боку профспілки пілотів Lufthansa, які вимагають внести визначеність у це питання. Очікується, що ситуація навколо польотів у небі Німеччини проясниться найближчим часом.

Також частково відновили авіасполучення аеропорти Парижа і Амстердама. Ще й досі діють обмеження в Ірландії.

Пасажирський потік починає рухатися, проте загалом минулого тижня було скасовано 95 тисяч польотів, і знадобляться тижні, перш ніж всі пасажири, що пропустили свої рейси, зможуть дістатися місць призначення. За даними авіадиспетчерського агентства Eurocontrol, що базується в Брюсселі, до вечора вівторка було відновлено більше половини із 27 з гаком тисяч європейських рейсів.

Eurocontrol дає оптимістичні прогнози, передбачаючи, що ситуація нормалізується вже через кілька днів. Пасажири, яких нарешті запросили пройти на рейси, зустрічали цю звістку оплесками.

Французька авіакомпанія Air France також вирішила порадувати пасажирів, оголосивши, що в середу відновить всі далекі перельоти, хоча рейси в Північну Європу, як і раніше, призупинені.

У Скандинавії спостерігається змішана картина: Норвегія відкрила свій повітряний простір, але тільки до півночі, а Швеція відновила польоти практично скрізь, крім самого Стокгольма, над яким нависла хмара вулканічного попелу. У Данії аеропорти відкриваються і закриваються залежно від стану атмосфери, а повітряний простір Фінляндії залишається закритим.

Повітряний простір України у вівторок було повністю відкрито для польотів. Як повідомляє Мінтранс, усі українські аеропорти працюють у штатному режимі, приймають і дають дозвіл на виліт повітряних суден.

Заборона на польоти в Європі була накладена у зв'язку з побоюваннями, що атмосферний попіл, потрапляючи в розпечені турбіни, може перетворитися на вулканічне скло і пошкодити двигуни.

У спробі взяти ситуацію під контроль міністри транспорту ЄС ухвалили рішення про скорочення зони, забороненої для польотів. Єврокомісар з питань транспорту Сіїм Каллас категорично відкинув звинувачення в тому, що європейські чиновники надто затягнули з рішенням, стверджуючи, що на карту були поставлені людські життя.

Авіаколапс зачепив близько 7 млн пасажирів

За даними телеканалу Sky News, через заборони на польоти в різних країнах постраждали близько 7 млн пасажирів.

Цікаве рішення проблеми придумала британська влада. Вона вирішила евакуювати близько 300 своїх співвітчизників, що застрягли в Сантандері, на півночі Іспанії, кораблями ВМФ. Іншим альтернативним видом транспортування британців залишається автотранспорт. У вівторок увечері з Мадрида відбула на батьківщину перша колона з п'яти автобусів. Приблизно 150 тисяч британців "застрягли" за кордоном.

Як завжди буває в таких випадках, функції літаків із задоволенням перебрали на себе залізниці і пороми, несподівано збільшивши свій прибуток на самому початку сезону відпусток. Фірми з оренди автомобілів теж виявилися у виграші, причому деякі не посоромилися підвищити ціни.

Проте назагал для бізнесу вулкан завдав суцільних неприємностей. Найбільших втрат зазнала індустрія авіаційних перевезень. Авіакомпанії за кожен день простоїв втрачали у середньому по 150 млн євро.

Брак деталей, які доставляються повітрям, призвів до того, що на заводах BMW у Німеччині і Nissan в Японії було тимчасово припинено виробництво.

У Китаї, навпаки, накопичилася величезна кількість товару, а Південна Корея не може відправити за призначенням сотні тисяч мобільних телефонів, тоді як Бангладеш завалений тюками з текстилем, призначеним для європейських ринків.

Страждають також експортери квітів та овочів в Уганді, Замбії та Кенії, у них найбільш незавидне становище, оскільки їхній товар довго лежати не може.

Виверження вулкана слабшає. За прогнозами метеорологів, хмара попелу до середини середи дійде до Північної Америки

Активність виверження вулкана в Ісландії знижується, зазначив телеканал Sky News з посиланням на дані ісландських фахівців. "Сили, які стоять за виверженням, слабшають", - зазначили вони.

Британські метеорологи на основі даних їхніх ісландських колег прогнозують, що значна частина хмари вулканічного попелу, що утворилася при виверженні вулкана в Ісландії, до середини середи перетне Атлантику і досягне берегів Північної Америки, де накриє західну частину канадського півострова Лабрадор, острів Ньюфаундленд і невеликі острови.

Згідно з математичною моделлю метеорологів, над західною частиною Сибіру, північчю європейської частини Росії і східною частиною Європи хмара трохи зменшиться в розмірах і відокремиться від своєї західної частини, повідомляє РИА "Новости".

"Виверження триває, викиди попелу відбуваються на висоту від 3,5 тисячі до 4,5 тисячі метрів. Немає ознак присутності попелу вище 6 тисяч метрів. Концентрація зваженого в повітрі попелу невідома", - йдеться в прогнозі.

Вулкан Ейяфьятлайокудль, виверження якого почалося 14 квітня, розташований за 200 кілометрів на схід від столиці Ісландії Рейк'явіку. У результаті виверження в атмосферу було викинуто величезну хмару попелу, що призвело до закриття повітряного простору над значною частиною території Європи.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1249 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ