Сб, 2024-04-20, 05:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 14 » Європейська народна партія висловила підтримку Тимошенко і закликала Януковича припинити "антидемократичні дії"
15:46
Європейська народна партія висловила підтримку Тимошенко і закликала Януковича припинити "антидемократичні дії"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Європейська народна партія ухвалила резолюцію щодо України, в якій виявлено глибоке занепокоєння поточною ситуацією, висловлюється підтримка Юлії Тимошенко та опозиційним партіям-сестрам і міститься заклик до президента Віктора Януковича та української влади припинити "антидемократичні дії" і забезпечити проведення системних реформ.

Резолюцію було ухвалено на засіданні політичної асамблеї ЄНП одностайно в понеділок у Брюсселі напередодні проведення саміту партії, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема в преамбулі документі йдеться: "зважаючи на глибоке занепокоєння поточною ситуацією в демократичному розвитку України; засуджуючи державне втручання у внутрішні справи найбільших опозиційних партій, що може зірвати їхню участь у місцевих виборах у кількох регіонах (далі наводиться перелік таких втручань із зазначенням регіонів – ред.); висловлюючи жаль з приводу обмеження свободи засобів масової інформації (також міститься перелік прикладів – ред.)".

"Будучи глибоко занепокоєною вибірковістю щодо використання кримінальної судової системи, коли кримінальне переслідування виглядає як таке, що ґрунтується на політично мотивованій кампанії проти союзників лідера політичної опозиції", - мовиться далі в резолюції.

"З огляду на те, що діяльність Служби безпеки України справляє враження такої, що здійснюється за рамками нормального функціонування (серед іншого як приклад наводять затримання керівника київського офісу Фонду ім. Конрада Аденауера – ред.); з огляду на кілька поточних законодавчих реформ, які було ухвалено без публічного обговорення (для прикладу наводять реформу в сфері юстиції – ред.); враховуючи, що недавнє законодавство може підірвати місцеві вибори в Україні, а також той факт, що представники правлячої партії запросили Конституційний суд України скасувати конституційні поправки 2004 року, в разі чого Україна повернеться назад до попередньої системи державного управління, де основна влада сконцентрована у президента і роль парламенту знижена, "ЄНП заявляє про свою "цілковиту підтримку і солідарність з Юлією Тимошенко, опозиційними лідерами і з партіями – сестрами ЄНП з України – "Батьківщиною", "Рухом" і "Нашою Україною," - йдеться в документі.

ЄНП закликає президента Віктора Януковича і українську владу "гарантувати, що період політичної стабільності використають для системних реформ, яких потребує Україна, а не для приглушення голосів проти, залякування засобів масової інформації та заміни політичного плюралізму монополізованою державною вертикаллю; припинити свої антидемократичні дії і будь-які втручання у внутрішню партійну активність опозиції і гарантувати для них безперешкодну участь у місцевих виборах; гарантувати, що правосуддя здійснюється однаково і що жодні кримінальні переслідування не мотивовано політичними інтересами".

Боротьбу з корупцією, для якої обирають лише представників колишнього керівництва, не можна розглядати як непідробну і політично безсторонню, відзначається в документі.

"Гарантувати на практиці права мас-медіа та журналістів, утриматися від цензури в будь-якій формі, гарантувати швидке і широке розслідування всіх випадків насильства проти журналістів і зникнення журналіста Климентьєва," - йдеться у резолюції.

"Унеможливити конфлікт інтересів у сфері мас-медіа нинішнього глави Служби безпеки. Ухвалити після консультацій з громадянським суспільством і міжнародними організаціями закон про доступ до публічної інформації та громадське мовлення. Обмежити функції і діяльність Служби безпеки України у сфері захисту національних інтересів і розглянути їх відділення від будь-якої влади у сфері кримінального судочинства", - відзначає ЄНП.

Також ЄНП закликає "гарантувати, що будь-які зміни Конституції України відбуватимуться за встановленими конституційними процедурами і рекомендаціями міжнародних організацій, зокрема Венеціанської комісії".

Крім того, ЄНП звертається до Парламентської асамблеї Ради Європи з проханням розглянути це занепокоєння та рекомендації і відобразити їх у майбутній дискусії та резолюції.

Європейська народна партія – найбільша європейська партія правоцентристського спрямування, в якій налічується 73 партії-члени з 39 країн, а також зокрема президенти: Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, Ради Європи Герман Ван Ромпей, Європейського Парламенту Єжи Бузек, країн і урядів 15 країн ЄС і шести країн – не членів ЄС, зокрема, Ангела Меркель (Німеччина), Ніколя Саркозі (Франція), Сильвіо Берлусконі (Італія), Жан-Клод Юнкер (Люксембург), Дональд Туск (Польща), а також 13 членів Європейської комісії. Група ЄНП є найбільшою в Європейському парламенті.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1174 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ