Ср, 2024-05-08, 18:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 7 » Фаріон подала в суд на комуніста: ця істота блеяла іноземною російською
15:33
Фаріон подала в суд на комуніста: ця істота блеяла іноземною російською
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Голова підкомітету Верховної Ради України "свободівка" Ірина Фаріон готує судовий позов проти депутата-комуніста Олександра Зубчевського, який під час засідання Комітету з питань освіти і науки відмовлявся висловлюватися державною мовою. Також мовознавець закликає депутатів опозиційних фракцій до подібної практики судових позовів у разі порушення статті 10 Конституції України з боку народних депутатів та решти державних посадовців.

6 лютого 2013 року під час засідання Комітету з питань науки та освіти голова підкомітету з питань вищої освіти Фаріон звернулася до Апарату ВРУ з вимогою забезпечити їй переклад державною мовою висловлювань одного з депутатів. Як розповіла Ірина Фаріон, під час робочого засідання комітету представник комуністів Олександр Зубчевський послуговувався у робочому спілкуванні іноземною російською мовою і попри її вимоги дотримуватися Конституції України, знехтував ними, повідомляє прес-служба політсили.

"На засіданні комітету комуніст Зубчевський дозволив собі говорити іноземною російською мовою. На мої зауваження ця нахабна істота жодним чином не реагувала. Відтак я змушена була звернутися до Апарату Верховної Ради з вимогою забезпечити мені переклад. Таким чином сьогодні вперше в історії українського парламенту мені було забезпечено переклад державною мовою того, що блеяла ця тінь 1937 року.

Я подаватиму до суду на цього депутата, який брутально порушує 10-ту статтю Конституції України. Також закликаю усіх депутатів від опозиційних фракцій в разі необхідності звертатися до Апарату Верховної Ради з вимогою забезпечувати їм переклад, а також ініціювати судові позови щодо осіб, які брутально порушують Конституцію", – зазначила Ірина Фаріон. Представниця фракції ВО "Свобода" вже скерувала керівникові Апарату Верховної Ради України звернення з вимогою забезпечувати переклад державною мовою виступів, запитань, реплік депутатів-комуністів Зубчевського і Антона Дорохова під час засідань Комітету з питань освіти і науки.

Згадаймо, на думку лідера "Свободи" Олега Тягнибока, у Верховній Раді розмовляти російською мовою неприпустимо. "В Україні має бути єдина державна мова. Українська. У держорганах влади потрібно говорити державною мовою. Я апелював минулого разу до депутатів більшості: будь ласка, розмовляйте в коридорах, в буфеті, в туалеті, на зустрічі з виборцем хоч по-китайськи. Але в судах, в прокуратурі, в міліції, в Верховній Раді, в залі засідань, будьте ласкаві, говоріть по-українському", - підкреслив Тягнибок.

У парламенті запровадили посаду перекладача з російської на українську

Заради комуністів у Верховній Раді найняли перекладача з російської на українську. Про це повідомив депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець, пише Главком.

"Відсьогодні в Комітеті з питань науки і освіти є посада перекладача з російської. Два комуністи (Дорохов і Зубчевський) принципово відмовляються вживати українську мову. Хоч і володіють нею. Такою своєю позицією вони так здивували інших членів комітету, що всі вони відразу втратили свої навички в російській мові. Тепер ми насолоджуємося рідною (українською) мовою в перекладі одного з працівників секретаріату", - зазначив Ємець.

"Хочу відзначити, що це не наша примха, а вимога закону щодо державних службовців. Якими члени Комітету і є при виконанні обов'язків", - розповів депутат.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: комуніста, істота блеяла іноземною російською, Фаріон, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ