Ср, 2024-04-24, 23:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Фірташ затягує санацію банку "Надра"
15:15
Фірташ затягує санацію банку "Надра"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Перед закінченням здійснення додаткової емісії акцій банку "Надра" на 3,5 млрд грн кредитна установа повідомила про її перенесення на місяць. Експерти вважають, що потенційний інвестор Дмитро Фірташ затягує санацію банку, бо не домовився з Кабміном про деталі процедури капіталізації, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Сьогодні, 10 березня, мала завершитися підписка на додаткову емісію акцій банку "Надра" на 3,5 млрд грн, запланована на період з 23 лютого по 10 березня. Проте 4 березня тимчасовий адміністратор банку "Надра" Валентина Жуковська перенесла терміни проведення підписки на період з 22 березня по 6 квітня. У прес-службі банку зазначили, що це повідомлення було опубліковане в офіційному документі "Бюлетень. Цінні папери України". Жуковська пояснила перенесення випуску технічними причинами. "Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку попросила дати уточнення по документах", - заявила вона.

Емісія мала пройти в два етапи: з 22 по 31 березня акції можуть викупляти чинні акціонери, а з 1 по 6 квітня - інвестори з переліку, затвердженого тимчасовим адміністратором. За даними банку, всю емісію планує придбати власник Group DF Дмитро Фірташ.

Джерело на банківському ринку, близьке до Фірташа, заявило, що емісію попросив перенести сам бізнесмен. "У нього то немає грошей, то - купує все поспіль. Зараз він витратився на покупку інших активів і збирає гроші, - сказав фінансист.- Але я не сумніваюся, що через місяць він гроші збере і питання по банку закриє".

На початку лютого Group DF придбала сіверськодонецький "Азот" (за експертними оцінками, за 400 млн дол, зокрема за рахунок кредиту 30% суми операції), а на початку березня - черкаський "Азот" (за експертними оцінками, за 800 млн дол).

Експерти згодні, що перенесення емісії ініціював Фірташ, але сумніваються, що причина – нестача грошей. "Гроші мають бути. РУЕ в грудні-лютому продала більш як 7 млрд кубометрів газу на експорт. Це близько 2,5 млрд дол, половина з яких формально належать Фірташу", - зазначив глава East Evropean Gas Analisys Михайло Корчемкін.

Партнер ІК "Арта інвестиційні партнери" Тимур Хромаєв упевнений, що перенесення термінів підписки свідчить про неготовність Фірташа інвестувати в "Надра": "Можливо, Фірташа не переконали обіцянки уряду в докапіталізації банку".

Нагадаємо, в проекті Меморандуму про співпрацю України і МВФ йдеться про необхідність докапіталізувати "Надра" на 8,8 млрд грн, половину з яких повинен внести приватний інвестор. При цьому більше 80% своєї частки (тобто 3,52 млрд грн) інвестор має сплатити живими грошима, а не викупленими на ринку зовнішніми боргами банку. Уряд видасть банку"Надра" субординований кредит на 4,4 млрд грн через "Укрексімбанк" або "Ощадбанк".

Експерти нагадують, що Фірташ обіцяв Нацбанку внести гроші до "Надр" ще в 2009 році. "Для інвестування сторони (Фірташ і Кабмін) повинні були підписати меморандум, про який раніше всі писали, а потім забули. Це свідчить про те, що документ досі не підписаний", - зазначив старший юрист юрфірми "Астерс" Леонід Антоненко. "У будь-якому випадку перенесення термінів емісії означає, що не все домовлено і переговори тривають", - пояснив Хромаєв.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1083 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ