Чт, 2024-04-25, 15:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 2 » Фірташ зняв із себе останнє і купив у Хорошковського "Інтер"
11:37
Фірташ зняв із себе останнє і купив у Хорошковського "Інтер"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Бізнесмен Дмитро Фірташ став власником медіа-холдинга Валерія Хорошковського, куди входить канал "Інтер". Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі телеканалу "Інтер".

"Сьогодні Компанія K.H. Media Limited, що належить Валерію Хорошковському, уклала угоду щодо продажу 100% акцій компанії Inter media group limited виходячи з оціночної вартості 2,5 мільярди доларів США", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Таким чином, контроль над телеканалами Інтер, НТН, К1, МЕГА, Ентер-фільм, К2, Піксель та MTV перейде до GDF Media Limited після отримання відповідного дозволу Антимонопольного комітету.

"За умов що склалися, я не маю можливості забезпечувати розвиток групи і саме ці обставини стали моєю головною мотивацією щодо продажу", - цитує Хорошковського прес-служба.

Наприкiнцi минулого року керiвництво "Iнтера" ще раз заявило, що екс-перший вiце-прем'єр Валерiй Хорошковський є власником контрольного пакета акцiй приватного АТ "Телеканал "Iнтер" у розмiрi 61% з 2006 року через ТОВ "Український медiа-проект". За словами голови правлiння ПрАТ Ярослава Порохняка, ще 29% акцiй телеканалу належать росiйському ВАТ "Перший канал", а 10% - вдовi засновника "Iнтера" Iгоря Плужникова (через ТОВ "Пегас телебачення").

У вереснi 2012 року єдиний власник ТОВ "Український медiа-проект" кiпрська компанiя UA Inter Media Group Limited була перейменована на Inter Media Group Limited, однак її власником, як i ранiше, залишається KH Media Limited: цiй компанiї належить 5500 iз 5502 акцiй (ще 2 акцiї у кiпрської Ionics Nominees Limited).

Власником KH Media Limited з часткою 100% є кiпрська KH Steel Industry Limited, якою, у свою чергу, на 100% володiє заснована в 2006 роцi белiзька KH Management Limited Валерiя Хорошковського.

До складу медiагрупи Inter Mediа Group Ltd входять телеканали "Iнтер", "Iнтер +", НТН, К1, К2, "Ентер", "Ентер-Фiльм", "Мега", "MTV Україна", а також цiла низка iнших компанiї у сферi продакшн i маркетингу.

Телеканал "Iнтер" входить до трiйки найпопулярнiших телеканалiв (з часткою 14-16% за даними останнiх мiсяцiв). Його чистий дохiд у 2011 роцi вирiс на 30,9% - до 744,77 млн грн, практично повернувшись на рiвень докризового 2008 року. Чистий збиток за минулий рiк скоротився на 29,5% - до 744,77 млн грн.

Перше пiврiччя 2012 року телеканал завершив з чистим доходом 446,84 млн грн i чистим збитком 95,34 млн грн.

У січні 2009 року Хорошковський заявив, що Фірташ має опціон на придбання половини його акцій медіа-групи. "У Дмитра є опціон з досить складними умовами на придбання 50% групи UA Inter Media Group Limited. Він виник, коли ми купували канали "К1", "К2" і "Мегаспорт", - сказав тоді Хорошковський.

Зокрема, вважалося, що Фірташ є неофіційним власником групи "Інтер". Посол США Вільям Тейлор у грудні 2008 року звітував, з посиланням на мас-медіа, що Фірташ "придбав 61% акцій української медіагрупи "Інтер", яка є власником і співвласником семи каналів і інформаційного агентства Ukrainian News Agency" (цей звіт було оприлюднено в грудні 2010 року на сайті Wikileaks).

У 2007 році ТОВ "Прайм Медіа Груп" (акціонер Хорошковський) стала власником контрольних пакетів акцій ВАТ "Київтелемонтаж" (телеканал "К1") і ЗАТ "Телерадіокомпанія "Інтервідео-Київ" (телеканал "К2"), які належали Фірташу.

Зазначимо, що згідно з рейтингом найбагатших українців журналу "Кореспондент" стан Фірташа, який займає № 5 у цьому списку, оцінюється в 3,2 млрд доларів.

Тим часом, Forbes оцінив статки Фірташа у 2012 році у 648 млн дол, пише Телекритика.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1138 | Додав: adminA | Теги: Хорошковського Інтер, Фірташ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ