Пт, 2024-04-26, 12:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 7 » Фюле про європерспективу України: зараз або ніколи
15:23
Фюле про європерспективу України: зараз або ніколи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Україна повинна чітко показати ЄС, що готова до виконання вимог Союзу та здійснення реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Про це під час засідання уряду за участі прем’єра Миколи Азарова заявив комісар ЄС з розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле, пише Тиждень.ua.

"У нас є спільна мета – підписання Угоди про асоціацію та вільну торгівлю і повернення України на європейський шлях. Для того щоб досягти цього, Європейський Союз розробив дорожню карту, засновану на принципах і цінностях Угоди про асоціацію, реалізація якої тепер у ваших руках. Ви маєте історичну можливість, але це залежить від ваших дій і прихильності до реформ", - заявив Фюле.

Він висловив сподівання на готовність уряду до здійснення вимог ЄС.

"П’ять місяців тому (під час саміту у Ялті) дехто припускав, що у відносинах між Україною і Європейським Союзом потрібна "пауза". Зараз це вже не так. Замість цього нині в повітрі висить нове почуття надії на здійснення реальних кроків", - сказав Фюле. Він додав, що завданням ЄС разом з урядом є гарантія здійснення конкретних дій в ключових галузях на благо України та її громадян і що на уряд України покладена "головна відповідальність за це".

"Треба також пам'ятати, що ми не можемо чекати: вікно можливостей відкрито зараз. Тому що якщо ми, Україна і ЄС, пропустимо листопадовий термін, більш не буде "грудневого терміну" чи "дедлайну січня 2014 року"", - сказав Фюле.

Він наголосив, що в політиці велику роль відіграють терміни.

"А для того, щоб створити нову політичну точку відліку, потрібні будуть місяці, якщо не роки, якщо глянути на політичний календар в ЄС та Україні. Ми вже виклали, яким має бути шлях вперед і чітко визначили невирішені питання. Тепер потрібен чіткий знак швидкого і відчутного прогресу та зобов’язань особливо напередодні саміту 25 лютого", - підсумував єврокомісар.

Азаров: Кабмін впорався майже з усіма завданнями ЄС

Український уряд виконав практично всі завдання першого етапу Плану дій з лібералізації візового режиму, стверджує прем'єр-міністр України Микола Азаров. "Уряд виконав практично всі завдання першого етапу Плану дій", - сказав він на зустрічі з Фюле в четвер (7 лютого) у Києві.

Як повідомив прем'єр, у парламент подано 5 законопроектів, ухвалення яких, за його словами, важливе для забезпечення лібералізації візового режиму.

Крім того, за інформацією прем'єра, наступного тижня Кабмін передасть до Верховної Ради ще два законопроекти - про удосконалення системи захисту персональних даних і про запобігання та протидію дискримінації. "Ми очікуємо, що не тільки більшість, а й опозиція доведе свою відданість європейській інтеграції, проголосувавши за ці законопроекти", - вважає Азаров.

6 лютого президент України Віктор Янукович на зустрічі з головою Сейму Литви Відаса Гедвіласом заявив, що Україна розраховує на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом під час головування Литви в ЄС.

Довідка

Україна і ЄС почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012-го угоду було парафовано сторонами.

14 листопада глава польського уряду Дональд Туск після зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель висловив сподівання, що Україна та ЄС зможуть підписати парафовану навесні Угоду про асоціацію в листопаді 2013 року.

У свою чергу, Меркель заявила, що влада України має створити умови, які уможливлять підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

"Умови, за яких Угоду про асоціацію може бути підписано, наразі відсутні, але ми перебуваємо в процесі. Коли справа доходить до нашої думки, ми готові її підписати, якщо буде створено такі умови", - сказала Меркель.

Перешкодою до підписання Угоди про асоціацію, як згадувалося, є вибіркові юстиція і правосуддя, а також недостатня незалежність судової системи та усунення лідерів опозиції від участі у виборчому процесі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: європерспектива України, фюле
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ