Чт, 2024-04-25, 02:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 11 » Forbes: Гейтса у рейтингу багатіїв потіснив мексиканець
09:45
Forbes: Гейтса у рейтингу багатіїв потіснив мексиканець
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Як порахував журналу Forbes, кількість "доларових" мільярдерів у світі перевищила тисячу людей, а найбагатшою людиною планети цього року став мексиканський телекомунікаційний магнат Карлос Слім, передає Бі-Бі-Сі.
За останні 16 років він став першим, хто зміг перервати монополію громадян США на лідерство в рейтингу мільярдерів.

Статок 70-річного батька шістьох дітей за минулий рік зріс на 18,5 млрд доларів і сягнув 53,5 млрд доларів. Компанії, які належать йому, контролюють понад 90% усіх телефонних ліній у Мексиці.

Торік медіамагнат був третім у рейтингу багатіїв, а цьогоріч йому вдалося потіснити, напевно, найвідомішого багатія світу, 14 разів визнаного найзаможнішим, засновника Microsoft Білла Гейтса.

Лідер торішнього рейтингу зі статком 53 млрд доларів перебуває на 2-му рядку рейтингу. Втім, за рік Гейтс став багатшим на 13 млрд дол. Але навіть це не повернуло йому того рівня статку, який був у нього 2 роки тому. За 2008 рік через світову економічну кризу мільярдер втратив 18 млрд дол.

Першу трійку замикає ще один американець, інвестор Уоррен Баффет , який володіє 43 млрд дол, що на 6 млрд більше, ніж торік.

При цьому, незважаючи на непростий фінансовий рік, загальна кількість доларових мільярдерів зросла. Якщо в минулому році в список Forbes потрапили 793 людини, то зараз їх 1011. 89 з них - жінки.

Середньостатистичний статок мільярдерів, що потрапили в цю тисячу, становить близько 3,5 млрд доларів, що на 500 млн більше, ніж у 2009 році. Перша десятка найбагатших людей світу за минулий рік наростила свій капітал до 342 мільярдів доларів з 254 мільярдів доларів на травень 2009-го.

Найпомітніший зліт цього року - попадання бразильського магната вугледобувної промисловості Айка Батишта відразу на сьоме місце рейтингу. За рік він зумів збільшити свої статки з 19,5 до 27 млрд доларів.

Власник французької марки LVMH Бернар Арно повернувся до першої десятки, розбагатівши на 16,5 млрд (загальний стан 27,5 млрд доларів).

Поліпшення стану світової економіки привело до розширення географії списку доларових мільярдерів.

Так, наприклад, уперше до нього потрапили бізнесмени з Фінляндії ( Анти Херлін, 773-тє місце) і Пакистану ( Міан Мухаммед Маншу, 937-ме місце).

Українських мільярдерів у списку багатіїв стало менше

А от українських мільярдерів в списку Forbes поменшало, якщо позаминулого року їх було сім, то в цьому "тільки" п'ять.

Найбагатший з-поміж них, за даними журналу, вже традиційно Рінат Ахметов . Його статки журнал оцінює в 5,2 мільярда доларів, що дозволяє посідати 148-ме місце в списку найбагатших людей світу порівняно з 397-м (1,8 млрд.) рік тому, зазначає УНІАН.

Віктор Пінчук додав у грошах (3,1 млрд проти 2,6 рік тому), але втратив за місцем - 307-ме проти 246-го.

У Ігоря Коломойського тепер 2 млрд, а не 1,2 як раніше, місце 488-ме, а не 601-ше.

Геннадій Боголюбов додав за рік 0,6 млрд капіталу і 55 рядків у рейтингу.

Костянтин Жеваго у торішньому рейтингу не значився.

Усього в рейтингу представлено 55 країн. Найбільше мільярдерів у США. Загальний статок 403 американців, що опинилися в списку Forbes, становить 1,3 трлн доларів. На другому місці Китай, а на третьому - Росія.

У Європі багатіїв менше: на 248 осіб припадає 1 трлн. 234 доларові мільярдери проживають в Азії і 65 - на Близькому Сході та африканському континенті.

Москва за кількістю мільярдерів майже зрівнялася з найбагатшим Нью-Йорком

За показником чисельності бізнесменів, чий статок перевищив мільярд доларів, в Європі Росія посіла перше місце, на другому - Німеччина з 53 фігурантами рейтингу Forbes, порахували РИА" Ноовсті ".

Найбагатшим росіянином став основний власник і голова ради директорів групи "Новолипецький металургійний комбінат" Володимир Лісін, статок якого оцінюється у 15,8 млрд доларів. У рейтингу Лісін займає 32-й рядок.

Другим за розміром статку жителем Росії став президент групи ОНЕКСІМ Михайло Прохоров (39-те місце, 13,4 млрд доларів). "Бронза" - у Михайла Фрідмана , тимчасово виконувача обов'язків головного керуючого директора компанії ТНК-ВР (42-ге місце, 12,7 млрд доларів).

У першу сотню найбагатших людей планети увійшли ще десять росіян. Це - Роман Абрамович (50-те місце, 11,2 млрд доларів), Олег Дерипаска (57, 10,7 млрд), Вагіт Алекперов (58, 10,6 млрд), Володимир Потанін (61, 10,3 млрд), Олексій Мордашов (70, 9,9 млрд), Віктор Рашніков (71, 9,8 млрд), Дмитро Риболовлєв (79, 8,6 млрд), Іскандер Махмудов (80, 8,5 млрд) , Володимир Євтушенков (93, 7,5 млрд) і Алішер Усманов (100, 7,2 млрд), президент ЗАТ "Інтеко" Олена Батурина (зайняла 342-й рядок, 2,9 млрд дол).

В результаті, Москва стала другим після Нью-Йорка містом світу за кількістю жителів - "доларових" мільярдерів. За оцінкою Forbes, в російській столиці проживає 50 із 62 російських мільярдерів.

У торішню "трійку" найбагатших росіян разом з Прохоровим входили Абрамович з капіталом у 8,5 мільярда доларів і Вагіт Алекперов , статок якого налічував, за оцінками видання, 7,8 мільярда доларів. Тепер у них відповідно 11,2 мільярда і 10,6 мільярда доларів.

Сукупний капітал, яким володіють мільярдери зі списку Forbes, збільшився за рік до 3,6 трильйона доларів з 2,4 трильйона доларів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1206 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ