Чт, 2024-03-28, 14:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 3 » Газпром каже Януковичу, що домовленості з Тимошенко його влаштовують
08:34
Газпром каже Януковичу, що домовленості з Тимошенко його влаштовують
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


"Газпром" влаштовують газові контракти, підписані торік з Україною. Про це заявив керівник "Газпрому" Олексій Міллер, коментуючи заяву президента Віктора Януковича щодо можливого перегляду цін на газ, повідомляє "Эхо Москвы".
"Треба спочатку вислухати конкретні пропозиції України, але договір, підписаний минулого року, абсолютно надійний, прозорий і нас цілком задовольняє", - сказав він.

Коментуючи пропозицію Януковича про необхідність перегляду рішення "Газпрому" про будівництво "Південного потоку", Міллер зазначив: "Проекти "Північний потік" і "Південний потік" змінені не будуть".

Раніше Янукович заявляв, що планує переглянути десятирічний газовий контракт із "Газпромом". "Я цілковито хотів би його змінити і повернутися до контракту 2004 року, коли газ був в Україні по 49 доларів, але я розумію, що це нереально", - заявив Янукович.

"Я хотів би, щоб газ в Україні коштував хоча б стільки, скільки в Бєларусі. Тому ми будемо прагнути, щоб ціна на газ для України була справедливою", - зазначив він.

При перегляді газового контракту Янукович готовий піти на створення газотранспортного консорціуму і розділити з Росією і Європою управління газотранспортною системою, якою до Європи постачається близько 80% російського газового експорту.

"Ми запропонуємо Європі і Росії питання створення консорціуму, який би дав можливість збільшити обсяги прокачування газу Україні десь до 200 мільярдів кубометрів. Ми готові повернутися до ідеї 2004 року", - сказав Янукович.

При цьому він запевнив, що, як і колись, "не йдеться про продаж" трубопроводів.

У той же час, "Газпром" не отримував офіційних пропозицій про створенню консорціуму для управління українською газотранспортною системою, заявив у вівторок в Парижі журналістам голова компанії Олексій Міллер, передає "Iнтерфакс-Україна".

"Коли ми отримаємо такі пропозиції від офіційних осіб, тоді розмовлятимемо", - сказав Міллер.

Лідер Партії регіонів повторив, що готовий запропонувати Росії допомогу в будівництві газогонів "Південний потік" і "Північний потік", попри те, що пуск цих альтернативних українському маршрутів суттєво знизить прокачування газу по Україні.

Також президент України має намір відтворити консорціум з управління газотранспортною системою (ГТС) країни. Як стало відомо, "Газпрому", "Нафтогазу" та європейським споживачам запропонують по 33,3% в консорціумі. За задумом Януковича, реалізація цієї ідеї дозволить Києву зменшити закупівельні ціни на імпортний газ, а Москві - відмовитися від будівництва морських газогонів "Північний потік" та "Південний потік".

Що стосується відмови від будівництва газогонів в обхід України - "Північного потоку" і "Південного потоку", - в "Газпромі" неофіційно пояснили, що "поки що немає жодних підстав змінювати стратегію диверсифікації маршрутів постачання". "Пан Янукович буде при владі не так довго, як повинні працювати газопроводи", - пояснив учасник газового ринку РФ.

Російський газовий монополіст "Газпром" готовий інвестувати кошти в модернізацію української газотранспортної системи (ГТС). Відбудеться це в тому разі, якщо інформація про можливе відтворення керівного консорціуму з наданням частки російській компанії підтвердиться. З відповідною заявою в Лондоні виступив заступник голови правління компанії Олександр Медведєв.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1120 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ