Пт, 2024-03-29, 02:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 25 » "Газпром" просить Україну збільшити транзит газу до Європи з огляду на скорочення постачань через Бєларусь
16:39
"Газпром" просить Україну збільшити транзит газу до Європи з огляду на скорочення постачань через Бєларусь
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Російський газовий монополіст "Газпром" надіслав Україні заявку на збільшення щодобового транзиту "блакитного палива" до Європи на 55-67 мільйонів кубічних метрів. Про це повідомило джерело в Мінпаливенерго, передає "Дзеркало тижня".
Приблизно у таких обсягах "Газпром" скоротив транзит газу через Бєларусь з моменту початку нещодавнього конфлікту між Москвою і Мінськом.

22 червня прем'єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи заяву прем'єра Росії Володимира Путіна про можливість перекидання транзитних потоків з газопроводу "Ямал - Європа" в ГТС України, заявив, що Україна готова надати потужності своєї газотранспортної системи для прокачування російського газу до Європи в обхід Бєларусі.

Тим часом газовий конфлікт триває. Президент Бєларусі Олександр Лукашенко вимагає від уряду припинити транзит російського газу і нафти у разі несплати "Газпромом" найближчої доби боргу за надання послуги з транспортування в повному обсязі.

Як повідомлялося, Бєларусь отримала 24 червня 228 мільйонів доларів - платіж "Газпрому" за транзит газу. 228 млн доларів, що становлять 87% усього боргу, в білоруському уряді розглядають як аванс. Офіційний представник російської монополії Сергій Купріянов заявив, що "Газпром" заплатив Бєларусі за транзит за контрактною ставкою 1,45 долара за тисячу кубометрів на 100 км, в цілому 228 млн доларів.

Того ж дня перший віце-прем'єр Бєларусі Володимир Сємашко заявив, що Бєларусь очікує від "Газпрому" оплати за транзит газу в повному обсязі, інакше має намір запровадити обмеження транзиту газу пропорційно сумі недоплати. "Якщо "Газпром" не доплатить, ми вводимо обмеження транзиту пропорційно заборгованості, що залишилася", - заявив він.

Семашко пояснив, що сума в 260 млн доларів склалася у вигляді боргу "Газпрому" за транзит з листопада 2009 року. Він стверджує, що "Газпром" не заплатив "жодного цента в листопаді-грудні і протягом п'яти місяців цього року".

При цьому Семашко наголосив, що "Бєлтрансгаз" пунктуально виконував свої зобов'язання з транзиту". За його словами, ставка оплати за транзит в 2010 році становить 1,88 дол за 1000 кубометрів на 100 км.

Раніше голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер доповів президентові РФ Дмитру Медведєву, що Бєларусь повністю розрахувалася за постачання російського газу.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1159 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ