Чт, 2024-03-28, 10:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 10 » Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про повернення біженців, що постраждали під час конфліктів у Грузіїї
19:14
Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про повернення біженців, що постраждали під час конфліктів у Грузіїї
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію, що передбачає повернення біженців в Абхазію і Південну Осетію. Проект документа, підготовлений Грузією, викликав негативну реакцію з боку російської делегації, передає "Німецька хвиля".

Так, учора, 9 вересня, Генеральна асамблея ООН схвалила підготовлений Грузією проект резолюції про повернення біженців в Абхазію і Південну Осетію. За документ проголосували 48 країн, 19 висловилися проти, 78 утрималися.

У резолюції йдеться про необхідність розробки графіка добровільного, безпечного і безперешкодного повернення всіх біженців, які постраждали під час конфліктів у Грузії. У ній також підкреслюється необхідність дотримання майнових прав біженців та міститься заклик утримуватися від придбання власності із порушенням цих прав, повідомляє РИА "Новости".

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін намагався перешкодити ухваленню резолюції. Його пропозицію - перервати дебати і не проводити голосування по проекту - не підтримали більшість членів Генасамблеї ООН.

У результаті Чуркін назвав резолюцію "політизованою та конфронтаційної". За його словами, вона не має "нічого спільного з тими високими гуманітарними цілями і турботами, про які заявляють його автори".

Чуркін зазначив, що вона може завдати значної шкоди переговорам у Женеві щодо Закавказзя: резолюція "ніяк не буде сприяти зміцненню довіри між грузинською, абхазькою і південноосетинською сторонами, що є умовою вирішення проблем біженців".

У свою чергу, президент Грузії Михайло Саакашвілі позитивно оцінив резолюцію ООН. Він заявив, що це перший подібний документ, прийнятий ООН після серпневої війни минулого року, і назвав його "дипломатичною поразкою" для російської сторони, передає агентство "Новини-Грузія".

При цьому він засудив дії російської сторони за останні тижні, яка, за його словами, "звернулася до політики шантажу і хабарництва", намагаючись зняти питання з порядку денного або внести зміни до проекту резолюції.

"Незважаючи на кулуарну боротьбу та інші методи, які були використані, всі країни ЄС підтримали безумовне повернення біженців, підтримали територіальну цілісність Грузії", - сказав Саакашвілі.

"Те, що намагається зробити сьогодні Росія - зберегти те, що проковтнула. Ні Грузія, ні розсудливі демократичні міжнародні сили не змиряться з тим, що відбулося в 21 столітті - агресія, спроба окупації і етночистка", - заявив Саакашвілі.

Говорячи про можливості переговорів між Москвою і Тбілісі, він підкреслив, що "ні в кого не повинно бути ілюзій, що можна вести переговори або діалог у нормальному режимі з частиною Грузії, що залишилася".

За даними Amnesty International, під час війни змушені були покинути свої будинки близько 192 тисяч осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1464 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ