Пт, 2024-04-19, 02:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 15 » Гонгадзе може бути живий і утримується у психлікарні, припускає мати
11:59
Гонгадзе може бути живий і утримується у психлікарні, припускає мати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Десять років після зникнення Георгія Гонгадзе так зване таращанське тіло і знайдений пізніше череп досі залишаються непохованими, а замовникам нічого не загрожує. При цьому мати зниклого журналіста не виключає, що її син живий.

"Я не бачила його мертвим. Але десять років - великий термін, він би дав вже про себе знати. Хоча... Може, його запроторили кудись у психіатричну лікарню, і він забув, хто такий, втратив пам'ять. Адже неугодних колись тримали в лікарні для душевнохворих,"- сказала вона газеті "Сегодня".

"Я завжди була готова, що з ним щось може статися. Але я не була готова, що його використовують. Плакала: синочку, на кого ти мене залишиш? А він: "Якщо не я, то хто? У тебе пенсія 85 гривень (у ті роки така була), а таких, як ти, 90 відсотків. Інші 10 відсотків жирують", - розповіла Леся Гонгадзе.

На її думку, ні череп, ні "таращанське тіло" не належать Георгію. Сама за професією зубний лікар, вона переконана, що знайдені зуби "не мають нічого спільного з її сином". Колір, форма, висота, ширина - усе інше. "Зуби на тому черепі були жовтого кольору, гарні, здорові і з вираженими зубними буграми. А в мого сина вони були білі, невеликі та стерті, тому що уві сні він мав звичку ними скреготати," - каже вона.

"Стопа і пальці там абсолютно не мого сина, поранення зовсім на іншій руці, волосся не того кольору," - додала мати журналіста.

Леся Гонгадзе вважає, що троє міліціонерів-виконавців, засуджених на 12-13 років, не мають до вбивства Георгія жодного стосунку. Крім того, вона не вірить, що Кучма давав наказ усунути її сина.

16 вересня виповниться рівно десять років відтоді, як Георгій Гонгадзе зник. Напередодні Генпрокуратура оголосила, що єдиним замовником і підбурювачем вбивства журналіста Георгія Гонгадзе виявився колишній міністр внутрішніх справ України нині покійний Юрій Кравченко. Виконавцем, за версією слідства, є екс-начальник служби зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач. Генпрокуратура припускає, що судовий процес над Пукачем буде публічним і відкритим, пише "Комсомольська правда в Україні".

З 15 вересня потерпілі у справі Пукача - вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава, його мати Леся Гонгадзе і журналіст Олексій Подольський - можуть ознайомитися з матеріалами справи.

Мельниченко привітав Кучму з другим днем народження, а Омельченко впевнений, що існує достатньо доказів для арешту Кучми і Литвина

За словами Лесі Гонгадзе, "те, що вони хочуть списати на покійного, - це звичайна справа". Також не вірять у винність Кравченка і його колишній заступник Геннадій Москаль, і генерал-полковник МВС, автор книги "Юрій Кравченко. Втрачений шанс України" Михайло Корнієнко.

"Вказати на небіжчика - це один зі способів відвести відповідальність від себе. Вдова Юрія Федоровича категорично відкидає всі звинувачення в причетності Кравченка, вона про це і на допитах казала, і писала у своїй власній книзі про чоловіка," - заявив Корнієнко "Газеті по-київськи".

"Коли готувалася книга про покійного міністра, я розмовляв з багатьма людьми, які особисто знали Кравченка, і вони зробили висновок, що до справи Гонгадзе причетні іноземні спецслужби. Мета - дискредитувати керівництво країни і знаних діячів," - додав він.

Водночас колишній майор президентської охорони Микола Мельниченко відкидає звинувачення, що це "якась спецоперація, рука Заходу". Він вважає, що "Кравченко не міг зробити це замовлення на вбивство". "Я не згоден зі звинуваченнями, ніби Кравченко - єдиний замовник", - додав він.

При цьому Мельниченко привітав Кучму з другим днем народження 7 вересня - день, коли було закінчено слідство у справі Гонгадзе. "За моїми відомостями, вбивство журналіста курирувалося одним з полковників СБУ - не буду називати прізвище. Якщо адвокати Гонгадзе будуть настирливими, то його ім'я спливе. Він досі живе в Україні," - заявив він.

У свою чергу народний депутат, колишній голова ТСК з розслідування обставин смерті Гонгадзе Григорій Омельченко впевнений, що існує достатньо доказів для арешту Кучми і Литвина. "Просто Литвина зараз тримають на гачку, щоб проводити через парламент рішення, вигідні для нинішньої влади," - заявив він.

"Я вважаю, на основі зібраних доказів ГПУ потрібно порушити проти Кучми кримінальну справу за ч.4 і 5 ст.19 КК, пункти: "и", "і"ст. 93 КК (редакція 1960 року) - як організатора вбивства Гонгадзе, а також проти Володимира Литвина з тими ж статтями, і взяти обох під варту,"- додав Омельченко.

Журналісти закликають рідних Кравченка опротестувати позицію ГПУ в суді

Київська незалежна медіа-профспілка закликала рідних покійного міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка опротестувати позицію слідства, згідно з якою замовником вбивства Георгія Гонгадзе став Кравченко.

"Ми закликаємо рідних покійного міністра опротестувати лицемірну позицію слідства", - йдеться в повідомленні журналістів, передає Кореспондент.

На їхню думку, слідство намагається відвернути увагу суспільства від реальних замовників вбивства, "повісивши звинувачення на того, хто не може надати аргументи у відповідь".

"Зволікання у розслідуванні, прагнення не зачепити інтереси живих можновладців призвело до того, що сьогодні знову стали зникати журналісти", - заявив глава медіа-профспілки Юрій Луканов.

Потенційні вбивці журналістів бачать небажання влади розкрити справу Гонгадзе до кінця, тому у них виникає почуття безкарності", - додав він.

Вранці 4 березня 2005 року Кравченка було знайдено мертвим на його дачі в елітному селищі Золоті ворота в Кончі-Заспі під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову, здійсненими зі зброї різного калібру. Того дня він повинен був прийти за повісткою на допит до Генеральної прокуратури у справі Гонгадзе.

За даними слідства, обидва постріли в голову Кравченко здійснив сам.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1156 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ