Чт, 2024-03-28, 11:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 12 » Горить київська Троєщина: вогонь насувається на вибухонебезпечний об'єкт
15:22
Горить київська Троєщина: вогонь насувається на вибухонебезпечний об'єкт
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Під Києвом горять торфовища, і запах горілого знову відчувається у столиці. Всього кілька днів тому туманна імла, з вельми відчутним запахом гару вже огортала Київ. Як заявили в Держлісгоспі України, дим був обумовлений тліючим торфовищами в Дарницькому районі, а також загорянням сміттєзвалища біля міста Вишгорода.
За словами фахівців, дим від звалищ, які горять, дуже небезпечний для здоров'я. У свою чергу дим від охоплених полум'ям торфовищ і звалищ може викликати закладеність носа, запалення слизової оболонки гортані.

Горіння торфовищ, яке наразі відбувається на Троєщині, не загрожує роботі ТЕЦ-6 "Київенерго", повідомляє департамент корпоративних комунікацій АК "Київенерго" в четвер.

"Пожежа відбувається на відстані близько 1 км від крайньої точки території теплоцентралі", - наголошується в повідомленні.

"Учора ввечері ми побачили пожежу на кілометровій відстані від станції й оперативно повідомили про це МНС. Наразі там працюють пожежники. Теплоелектроцентралі нічого не загрожує", - повідомив директор ТЕЦ-6 Микола Даниленко, передає Інтерфакс-Україна.

ТЕЦ-6 є стратегічним об'єктом підвищеної небезпеки, на території якої діє особливий режим. ТЕЦ-6 використовує для виробництва теплової та електричної енергії газ або мазут. На території станції прокладено газопровід підвищеного тиску. Теплостанція є закритою зоною і цілодобово охороняється, допуск сторонніх осіб заборонений.

Тим часом у Київській області пожежники продовжують гасити 4,5 га торфовища, повідомили в четвер у прес-службі Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій області.

Згідно з інформацією, горіння торфовища триває в селі Соснівка Іванківського району - 4,5 га. Для ліквідації пожежі залучено вісім одиниць техніки і 35 працівників МНС.

Досі горять торфовища і на Чернігівщині. Причиною пригод у більшості випадків стало необережне поводження з вогнем.

Як повідомляє центр пропаганди Головного управління МНС України в Чернігівській області, за минулу добу на території регіону зафіксовано чотири пожежі торфу і одну – сухої трави.

Зокрема, торфовища горіли поблизу с. Ловинь Ріпкинського району (0,05 га), біля с. Рубіж Городнянського району (0,5 га), поблизу с. Нові Млини Щорського району (0,8 га). Пожежі ліквідовано. Збитків немає. Крім того, триває гасіння пожежі на торфовищі площею 0,5 га біля с. Сядрине Корюківського району.

У Києві на час пожежонебезпечного періоду створено міський штаб з надзвичайних ситуацій

Штаб з координації проведення заходів і мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій створено при Київській міській державній адміністрації (КМДА).

Відповідне розпорядження підписав в.о. голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба Київміськадміністрації. Штаб буде діяти на час пожежонебезпечного періоду.

Серед завдань штабу – інформування населення про правила поведінки під час пожежонебезпечного періоду, щотижневе інформування Кабінету міністрів про результати роботи (до 1 жовтня 2010 року).

Згідно з розпорядженням, у кожному районі столиці буде створено оперативні штаби та мобільні групи для організації та проведення заходів із мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1057 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ