Ср, 2024-04-24, 01:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 29 » ГПУ: свідки підтвердили вину Тимошенко. Екс-прем'єр так не вважає
10:05
ГПУ: свідки підтвердили вину Тимошенко. Екс-прем'єр так не вважає
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представник державного обвинувачення прокурор Лілія Фролова вважає, що всі свідки, які в четвер, 28 липня, були викликані на допит до Печерського районного суду, підтвердили факти перевищення екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко своїх службових повноважень при підписанні газових угод у 2009 році. Про це Фролова заявила після завершення чергового судового засідання у Печерському райсуді, передає УНІАН.

"Всі покази свідків підтвердили звинувачення у вчиненні злочину. Всі фактичні обставини справи, які вони викладали у своїх показах, їх підтвердили повністю. Все це було написано в їхніх показах на стадії досудового слідства", - сказала Фролова.

Прокурор підтвердила, що під час проведення допиту свідків на сьогоднішньому засіданні не було зафіксовано жодних розбіжностей.

"Жодних розбіжностей я не бачу абсолютно. Вони всі підтверджують свої покази", - підкреслила Фролова.

У той же час сама Тимошенко спростувала заяву прокуратури.

"Останній свідок пан Марчук, який очолював "Укртрансгаз", сказав головне: що збитків у 2009 році "Укртрансгаз" не мав. І друге, що він сказав, – якби в ту кризу повністю і цілком забезпечували газом країну, як це передбачено документацією, то ми б не протрималися навіть одну добу", - зазначила Тимошенко.

Крім того, за її словами, всі свідки підтвердили, що ціна на газ у 2009 році після підписання контрактів була 232 дол за тисячу кубометрів, і всі підтвердили, що ця ціна на той момент була вигідна.

Тимошенко також подякувала екс-заступнику генерального прокурора Тетяні Корняковій, яка нібито чітко підтвердила, що всі підписані Тимошенко директиви підписані законно.

"Тільки один свідок із семи, який дав явно неправдиві покази і підтверджував усі обвинувачення, і цей свідок - пан Бородін, який підписав довідку про аналіз фінансово-господарської діяльності НАК "Нафтогазу" за три роки", - сказала вона. За її словами, це було єдине свідчення проти неї.

Яценюк: Газова справа Тимошенко розвалилася в суді

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк в ефірі "5 каналу" заявив, що "газова справа" Юлії Тимошенко в суді повністю розвалилася, і максимум, що може інкримінуватися екс-прем'єру, – це "халатність, за що Тимошенко може отримати умовне покарання і бути амністована".

"У принципі кримінальна справа як така розвалилася. Вона перестала бути виключно правовою, вона стала виключно політичною, і вона програна на всіх фронтах владою. На внутрішньополітичному вона програна, на зовнішньополітичному також програна і в правовому плані, коли свідки почали давати зовсім інші свідчення, ніж ті, які вони давали перед слідчими Генеральної прокуратури. Це означає тільки одне - справа розвалилась, і максимум, що може статися, я говорю не як політик, а як юрист, можливо, на халатність вони там щось зможуть натягнути. Це значить - умовне засудження і до Дня незалежності обов'язкова амністія", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, на засіданні суддя Родіон Киреєв дозволив допитати у справі Тимошенко екс-голову НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка.

Зазначимо, у середу прокуратура вже вносила клопотання про арешт Тимошенко, проте суддя Родіон Киреєв його не задовольнив.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 969 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ