Чт, 2024-04-25, 02:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 29 » ГПУ викликала на допит Деркача, Медведчука і Марчука. Експерти не вірять, що Кучма буде покараний
09:01
ГПУ викликала на допит Деркача, Медведчука і Марчука. Експерти не вірять, що Кучма буде покараний
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генпрокуратура допитає екс-главу СБУ Леоніда Деркача, екс-главу адміністрації президента Віктора Медведчука та екс-секретаря РНБО Євгена Марчука.

Екс-чиновники будуть допитані в рамках розслідування кримінальної справи щодо екс-президента Леоніда Кучми, повідомляє ZN.UA.

Як відомо, Деркач очолював СБУ в 1998-2001 роках, Медведчук був главою адміністрації президента у 2002-2005 роках, а Марчук був секретарем РНБО в 1999-2003 роках.

Як повідомило джерело видання в слідчій групі по розслідуванню кримінальної справи щодо Кучми, орієнтовно їх викличуть на допит у четвер, 31 березня.

Експерти: Кучма покараний не буде

Переважна більшість експертів не очікувала відкриття кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми. Про це свідчать дані експертного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва 22-25 березня. Усього було опитано 55 експертів, передає "Українська Правда".

Зокрема, не очікували відкриття справи проти Кучми 35 експертів. 16 експертів висловили думку, що таку справу буде відкрито, але не за нинішньої влади. Лише троє експертів заявили, що відкриття цієї справи підтвердило їх очікування.

Серед запропонованих версій найбільш популярною серед експертів (30 відповідей) стала версія, згідно з якою це стало спробою влади спростувати закиди у вибірковості правосуддя в Україні й таким чином нормалізувати стосунки із Заходом, йдеться у повідомленні.

Дуже вірогідним, на думку експертів (26 відповідей), є й те, що кримінальна справа є намаганням відволікти увагу українського суспільства від нагальних соціально-економічних проблем.

Ще одне трактування відкритої кримінальної справи полягає в тому, що таким чином влада чинить тиск на зятя Леоніда Кучми Віктора Пінчука з метою перерозподілу його підприємств і медіаресурсів (24 відповіді) або на спікера Володимира Литвина для гарантування його лояльності (11 відповідей).

"Крім того, це також може бути методом залякування інших політичних гравців, демонстрацією того, що ніхто не може почуватися в безпеці (21 відповідь)", - йдеться у повідомленні.

14 експертів вважають, що причина відкриття справи може полягати і в тому, що завдяки їй Кучму буде реабілітовано в судовому порядку.

Також 12 експертів зазначили, що за звинуваченнями проти Леоніда Кучми може стояти особиста неприязнь президента Віктора Януковича, його помста за свій програш на президентських виборах 2004 року.

"При цьому жоден експерт не вважає, що відкриття кримінальної справи проти Леоніда Кучми було спричинено бажанням влади встановити справедливість і покарати винних за вбивство Георгія Гонгадзе", - наголошується у повідомленні.

Всі експерти висловили переконаність у тому, що Кучмі не буде винесено звинувачувальний вирок.

У опитуванні, зокрема, взяли участь Ірина Бекешкіна, Вадим Карасьов, Олег Медвєдєв, Ігор Попов, Віталій Портников, Валентина Теличенко, Володимир Фесенко, Олександр Черненко та інші.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура порушила стосовно колишнього президента Кучми кримінальну справу за підозрою в перевищенні влади, наданні незаконних розпоряджень керівництву МВС, що призвело до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Крім того, Леонід Кучма заявив, що готовий заприсягтися, що не віддавав злочинного наказу вбивати журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я ще раз, і скільки завгодно разів готовий заприсягтися і на Конституції, і на Біблії, що я такого злочинного наказу не давав і не міг, по суті, дати. Не міг! Ось головна відповідь на той допит, який сьогодні йшов за звинуваченням", - сказав він 28 березня після відвідування Генпрокуратури.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ