Сб, 2024-04-20, 02:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 22 » Гра в квідич з книг про Гаррі Поттера стала популярною у США
20:08
Гра в квідич з книг про Гаррі Поттера стала популярною у США
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Квідич - гра, придумана автором епопеї про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг - стає все більш популярною в американських коледжах, зазначають ЗМІ.

У квідич у романах Роулінг грають учні школи чарівників Хогвартс. Згідно з правилами гри, на полі б'ються дві команди, по 7 осіб у кожній, передає РИА "Новости".

Команди літають на мітлах над овальним ігровим полем, з воротами у вигляді трьох круглих кілець з двох боків. Кожен гол, забитий в одне з кілець команди-суперниці, приносить 10 очок.

Мета гри - набрати якомога більше очок до закінчення гри. Гра закінчується затриманням ловцем однієї з команд снітча, тому може тривати необмежений час.

"Маглам", як чарівники називають людей, зрозуміло, довелося адаптувати правила гри під своє невміння літати.

Варіацій Маглівського квідичу досить багато, в деяких з них мітли відсутні зовсім, "загоничі" використовують тенісні ракетки, а як снітч, який у книгах так добре ловив Гаррі Поттер, виступає тенісний м'ячик.

Проте найбільш "ортодоксальні" шанувальники епопеї Роулінг з мітлами не розлучаються: оскільки їм не дано літати на них, вони з ними бігають полем.

За словами майбутнього журналіста і віце-президента клубу з квідичу університету штату Огайо Енді Хендріксона, тепер у Сполучених Штатах існує більш ніж 200 офіційно зареєстрованих команд.

"Наша гра - суміш регбі, вибивалів і квача", - пояснив суть гри один з гравців команди університету Огайо. Його слова цитує університетська газета Lantern.

Команди часто використовують кольори команд факультетів школи Хогвартс: зелений, жовтий, червоний і синій. Фотострічку, яка ілюструє різні змагання з квідичу в американських коледжах, опублікував у четвер на своєму сайті телеканал CNN.

Популярність романів про Гаррі Поттера в США порівнянна з їхньою популярністю на батьківщині Роулінг - у Великій Британії. У четвер це підтвердила і перша леді США Мішель Обама.

Вона відвідала військову базу в Вірджинії-Біч і, зокрема, відкрила показ другого фільму про Гаррі Поттера "Гаррі Поттер і фатальні мощі".

"Я дуже хочу подякувати кінокомпанії Warner Brothers за організацію сьогоднішнього перегляду "Гаррі Поттера і фатальних мощів". Скільки серед вас фанатів Гаррі Поттера? Скільки з вас прочитали всі книжки та подивилися всі фільми?", - запитала Обама, звернувшись до військовослужбовців.

"Правильно, - продовжила вона у відповідь на оплески. - Значить, у вас все так само, як у президента і моїх доньок. Вони вже подивилися фільм".

Нещодавно фермер Том Пірсі з англійського графства Йорк, фанат творчості письменниці Джоан Роулінг, створив на своїй фермі кукурудзяний лабіринт у формі двох гігантських зображень юного чарівника Гаррі Поттера.

Йоркширському фермеру Пірсі також належить ідея створення незвичайної Статуї Свободи. У 2008 році копія знаменитої Статуї Свободи з'явилася в британському Йоркширі. Композиція перевищувала площу 70 000 квадратних метрів і стала одним з найбільших зображень легендарної скульптури й була зроблена з понад мільйона живих кукурудзяних паростків. Зображення статуї було вдесятеро більше за оригінал.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 985 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ