Пт, 2024-04-26, 13:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 26 » Гримчак просить ГПУ зайнятися Азаровим і Януковичем на підставі "плівок Мельниченка"
13:58
Гримчак просить ГПУ зайнятися Азаровим і Януковичем на підставі "плівок Мельниченка"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генпрокурора Віктора Пшонку просять розслідувати "скоєння злочину нині чинним прем'єр-міністром Миколою Азаровим та президентом Віктором Януковичем", яке зафіксовано на "плівках Мельниченка". Відповідне звернення направив генпрокурору депутат від НУ-НС Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Депутат зазначає, що 22 березня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що "плівки Мельниченка" з записами розмов деяких посадових осіб в кабінеті Кучми визнані речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Гримчак наголошує, що на "плівках Мельниченка" записані розмови Кучми з різними особами стосовно подій, участь у яких цих осіб має ознаки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

"Зокрема, чинний прем'єр-міністр Микола Азаров повідомляє Кучмі про своє втручання в діяльність судових органів Луганської області, маючи на меті притягнення до кримінальної відповідальності керівників банку "Слов'янський", та про наміри не виконувати рішення Верховного Суду про стягнення з Податкової адміністрації 200 мільйонів гривень", - зазначає депутат.

"Такі дії, а саме - втручання в діяльність судді з метою добитися винесення неправосудного рішення, містять ознаки злочину", - вважає Гримчак.

В іншому епізоді, 11 вересня 2000 року, Азаров розповідає Кучмі про дії, спрямовані на ліквідацію у незаконний спосіб газети "Сільські вісті".

"Крім того, плівки містять епізод розмови глави Донецької обладміністрації Віктора Януковича з Кучмою та Генеральним прокурором України Потебеньком. У цій розмові повідомляється про незаконні дії зазначених осіб, спрямовані на винесення завідомо неправосудного рішення суддею районного суду міста Донецька стосовно адвоката Сергія Салова", - зазначає Гримчак.

Як відомо, після цієї розмови, у липні 2000 року, суддя Куйбишевського районного суду Донецька Тупицький засудив Салова на п'ять років позбавлення волі та штрафу.

"В даному випадку в діях вказаних осіб очевидні ознаки злочинів, передбачених статтею 376 Кримінального кодексу України "Втручання в діяльність судових органів" та статтею 375 КК України "Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови", - вважає депутат.

"Прошу вас перевірити вказані факти та у випадку підтвердження скоєння суспільно небезпечних діянь вказаними особами, притягнути їх до відповідальності за відповідними статтями Кримінального кодексу України", - говориться в заяві Гримчака.

Записи розмов другого президента України (1994-2005) Кучми - аудіозаписи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, відомі як стрічки Мельниченка, - визнано речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Стосовно Кучми порушено кримінальну справу, йому висунули звинувачення. Причому за статтею, за якою уже вийшов термін давності. Його підозрюють у перевищенні влади, незаконних розпорядженнях посадовцям Міністерства внутрішніх справ, які призвели згодом до вбивства журналіста.

На днях адвокат Сергій Салов уже направив до Генеральної прокуратури України заяву з проханням порушити проти другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми кримінальну справу за втручання в діяльність судді



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1013 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ