Сб, 2024-04-20, 15:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Гройсман: Україна виконає всі зобов'язання перед ключовими кредиторами
18:44
Гройсман: Україна виконає всі зобов'язання перед ключовими кредиторами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України має намір до кінця року представити план середньострокового соціально-економічного розвитку країни, який буде характеризуватися високим рівнем деталізації і поступовістю.

Про це в середу, 20 квітня, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"Ми до кінця цього року запропонуємо середньостроковий план дій, конкретний і чіткий, який дозволить прогнозувати дії влади і прогнозувати те, як буде розвиватися ситуація далі", - сказав він.

Також Гройсман заявив, що Україна виконає всі зобов'язання, взяті перед міжнародними фінансовими організаціями та кредитами, в першу чергу, перед Міжнародним валютним фондом.

"З МВФ є угода, яка підписана. Вона передбачає низку завдань, які треба виконати. Уряд сумлінно виконає ці завдання і зобов'язання, які були взяті", - сказав Гройсман.

Він уточнив, що план взаємодії з МВФ - це не "план МВФ", це "український план", який потрібно виконати.

Раніше голова уряду зазначав, що співпраця із ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом є необхідною, оскільки дозволить зробити країну сильнішою.

Окрім того, Гройсман 20 квітня на брифінгу заявив, що реформа митниці, яку уряд планує провести до кінця року, дозволить вивести з тіні багатомільярдні грошові обороти.

"Десятки мільярдів сьогодні недоплачується українською митницею до державного бюджету. Це безпосередньо пов'язано з макрофінансовою стабільністю нашої держави, з відкритим публічним ринком, на який повинні виходити "чесні" товари, чесно розмитнені. Питання роботи української митниці є одним із пріоритетів уряду", - сказав він.

Раніше сьогодні, 20 квітня, Гройсман, відкриваючи засідання уряду, зауважив, що завданням нового уряду, склад якого було затверджено Верховною Радою 14 квітня поточного року, мають стати підтримка макроекономічної стабільності, боротьба з корупцією, а також орієнтація на подальше економічне зростання. Гройсман наголосив, що новопризначені міністри знайомляться зі станом справ у країні і готують програму своїх дій. У зв`язку з цим Гройсман нагадав, що вже через 30 днів буде готовий покроковий план проведення першочергових реформ.

"Наші пріоритети незмінні - підвищення якості держуправління, забезпечення макрофінансової стабільності, відновлення економічного зростання. Один з пріоритетів - подолання корупції", - сказав Гройсман, додавши, що необхідно наповнювати бюджет, який буде спрямовано на вирішення поточних проблем.

Як повідомлялося, вчора, 19 квітня, президент України Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ закликав парламент уже в четвер, 21 квітня, проголосувати необхідний пакет законопроектів, напрацьований у рамках співпраці з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом. При цьому президент наголосив, що співпраця з МВФ залишається для нашої країни безальтернативною.

"Я впевнений в тому, що стратегічні закони ми сьогодні маємо швидко проголосувати. Сподіваюся, що перші закони, направлені на покращення співпраці з Міжнародним валютним фондом та виконання зобов'язань за меморандумом, ми зможемо побачити цього четверга на порядку денному парламенту. Їх обговорено, і мені дуже приємно, що і уряд, і коаліція продемонстрували намір рішуче втілювати ці зобов'язання", - сказав він.

Раніше голова уряду Володимир Гройсман і президент України Петро Порошенко відзначали безальтернативність відновлення співпраці з МВФ. У Фонді також підкреслювали готовність працювати з новим українським урядом.

Нагадаємо, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько 17 млрд дол) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, в 2016 році - ще чотирьох. Однак до тепер країна отримала лише перший транш коштів на 5 млрд дол і другий - на 1,7 млрд дол.

Нині йде другий перегляд програми співпраці. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду має стати схвалений меморандум між владою і Радою директорів МВФ.

Гройсман: Кабмін має намір розв'язати питання тарифоутворення на газ максимально прозоро

Кабінет міністрів України має намір розв’язати питання тарифоутворення на газ максимально прозоро, сказав у ході брифінгу в уряді прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Є багато різних непопулярних рішень, зокрема і щодо встановлення економічно обґрунтованої ціни на газ. Я розумію, що це потрібно вирішувати, ми працюємо над цим питанням, але робимо це так, щоб усе було публічно, відкрито і зрозуміло", - сказав він.

Водночас Гройсман наголосив, що не терпітиме зловживань у ціноутворенні.

"Це мільярдні обороти, які не служать українському суспільству. Там, де недооцінений тариф на газ, - будьте певні, що всю маржу і різницю забирають по кишенях ті, хто крутиться навколо, - сказав прем'єр. - Ми ж будемо діяти максимально професійно і з урахуванням національних інтересів".

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик зазначив, що його відомство має намір спільно з Нацкомісією з регулювання сфери комунальних послуг (НКРЕКП), а також представниками Міжнародного валютного фонду і громадських організацій провести аналіз прозорості формування тарифів в Україні.

Питання формування тарифів є одним із найбільш дискусійних. Підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні до ринкового рівня є одним із пунктів програми реформ, затвердженої ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом. Підвищення проходить поетапно з одночасною реалізацією програми надання субсидій для найбільш вразливих у фінансовому відношенні верств населення.

Так 1 квітня міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що Кабінет міністрів веде з МВФ переговори про те, щоб не проводити підвищення тарифів на газ для населення з 1 квітня, як того вимагає меморандум про економічну і фінансову політику. У той же час, постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше зазначив, що МВФ стурбований відсутністю рішення уряду України про підвищення тарифів на природний газ для населення з 1 квітня. "Затримка, яку ми бачимо, є предметом занепокоєння", - сказав він. Ваше зазначив, що для МВФ важливо дотримання Україною підписаного раніше меморандуму про співпрацю, який передбачає доведення цін на газ для населення до ринкового рівня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: Україна, Гройсман, зобов'язання, кредитори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ