Пт, 2024-04-26, 11:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 9 » Hyundai почне масове виробництво електромобілів з 2011 року
22:04
Hyundai почне масове виробництво електромобілів з 2011 року
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/


  Корея націлилася в 2011 р. на масове виробництво електромобілів. Випускати електромобілі розпочне провідний південнокорейський автоконцерн Hyundai Motor Co. у партнерстві з 43 постачальниками комплектуючих. Запланований на 2011 рік початок виробництва компактного електромобіля BlueOn випереджає графік на два роки, передає РБК-Україна.

За оцінками експертів, BlueOn перевершує аналоги японського виробництва за багатьма параметрами. Зокрема, південнокорейський електромобіль може долати відстані понад 140 км після зарядки акумулятора, що триває 6 годин. Електромобілю i-MiEV, виробленому японською компанією Mitsubishi Motors Corp. для поїздки на таку ж дистанцію потрібна семигодинна підзарядка.

Як відомо, 19 серпня ц.р. уряд Китаю заявив, що інвестує 100 млрд юанів (14,7 млрд дол) у розвиток виробництва електромобілів до 2012 р.

Можливість скористатися цими коштами отримає, зокрема, нещодавно створена асоціація виробників електромобілів Китаю, до якої увійдуть державні компанії даного профілю і дослідницькі інститути. Метою нової асоціації буде підтримка в галузі єдиних стандартів і розробка нових технологій.

Усього асоціацію представляють 16 установ, з-поміж них провідні китайські автовиробники China Faw Corp., Dongfeng Motor Corp., China Changan Automobile Group, а також виробники акумуляторних батарей та енергетична компанія State Grid Corp.

Раніше, на початку липня ц.р. про початок інвестування виробництва електричних автомобілів в обсязі 5 млн дол заявляв американський автоконцерн General Motors (GM).

Випускає електроавтівки і Франція. Уже доволі популярним стає авто від Renault - електрокупе Renault DeZir.

Що стосується України, то масового використання електромобілів тут можна очікувати через 5 років, вважає голова наглядової ради ЗАТ "Концерн Галнафтогаз" Віталій Антонов.

Як повідомлялося раніше, популярність "зелених" електромобілів у найближчих 5 років приведе до стрімкого зростання кількості електрозаправних станцій. У цьому впевнені фахівці галузевої дослідницької компанії Pike Research.

"Успіх гібридних автомобілів, закладений на початку 2000-х років, поза сумнівом, підігріватиме інтерес водіїв всього світу до електричних автомобілів", - вважає старший аналітик Pike Джон Гарнер.

На станціях власники електромобілів зможуть зарядити акумулятори своїх машин або навіть узяти на прокат вже заряджений акумулятор, щоб заощадити час на зарядці.

У звіті компанії мовиться, що в найближчі п'ять років по всьому світу можуть запрацювати понад 4,7 млн електрозаправних станцій. Лідером у цьому напрямку стануть США, де кількість електричних заправних станцій до 2015 року перевищить мільйон.

У Pike Research кажуть, що 4,7 млн станцій будуть потрібні, щоб заряджати 3,1 млн електромобілів, які до 2015 року вийдуть на дороги всього світу.

За словами Гарнера, великі замовлення на електромобілі очікуються і в урядовому сегменті.

Автори звіту прогнозують, що енергетичні рішення для автомобілів у найближчі кілька років виростуть в окрему і дуже потужну галузь.

Зараз тут першу скрипку грають невеликі нішеві компанії, проте й індустріальні гіганти, такі як GE, Panasonic, Samsung і Siemens, активно виходять на цей ринок. Пік розширення пропозицій зі сфери автомобільної енергетики Pike прогнозує на кінець 2011 року.

Pike Research пише, що на перших етапах поява електрозаправних станцій, швидше за все, фінансуватиметься за державний рахунок, принаймні в США, Європі і Японії.

Пізніше сюди прийдуть комерційні гравці, які запропонують компактні пристрої для "домашньої" зарядки, а також промислові рішення, що дозволяють заряджати електромобілі швидко і дешево.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1180 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ