Пт, 2024-04-26, 05:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 19 » Індонезійське село захопило стадо слонів
11:05
Індонезійське село захопило стадо слонів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Стадо голодних диких слонів вже впродовж двох тижнів залишається в "захопленій" ними частині села Петані в індонезійській провінції Ріау на острові Суматра, витіснивши звідти десятки сімей законних господарів, передає РИА "Новости".
"Останні два тижні ми живемо в будинках в іншій частині нашого села - подалі від місця, де перебувають слони", - говорить один з вигнаних селян 45-річний Рая. За його словами, він і його товариші по нещастю навіть не намагалися якось відігнати слонів, бо боялися, як би ті не стали агресивними і не почали нападати на людей.

"Я не знаю, що я можу зробити як сільський староста, - каже голова місцевої влади Ріантоно. - Адже я можу тільки апелювати (до вищої влади), а вбивати слонів ми не можемо, оскільки це заборонено законом".

Наразі захоплення обходиться без жертв, але впродовж минулого року у двох інших селах провінції в результаті нападів сірих гігантів загинули щонайменше двоє людей.

Єдиною втіхою для жителів Петані є той факт, що слони поступово повертаються в джунглі: кількість "загарбників" до цього моменту скоротилася від 45 на самому початку до лише кількох голів.

У основі конфлікту - знищення населенням Суматри лісів, які є традиційним місцем існування суматранських слонів (Elephas maximus sumatranus - найменший за розмірами підвид азійського слона), що охороняються законом. Їхнє поголів'я в Ріау впало з приблизно півтори тисячі у 1980-ті роки до 350 нині. Але навіть такій кількості потрібні дуже великі території: за підрахунками фахівців, кожне стадо суматранських слонів має посідати в неподільному володінні не менш як 400 гектарів лісу.

Ситуація в Петані - не єдиний за останній час випадок у центральній частині шостого завбільшки острова планети, коли слони вступають в конфлікт з людьми, які знищують місце їхнього традиційного існування. Починаючи з 2002 року, стада гігантських тварин систематично витоптують посіви жителів села Секатур-джая в сусідній провінції Джамбі, писала газета Jakarta Globe.

"Ви б не могли дати мені телефонний номер міністра у справах лісів? - просить журналістів 58-річний староста Сукур Рахмат. - Я хотів би розповісти йому про наш відчай". "На цьому тижні ці тварини з'являлися щодня, знищуючи наші поля", - продовжує він.

Та далеко не всі селяни настроєні так мирно і такі законопокірні (вбивство тварини, яка охороняється законом, тварини карається в Індонезії ув'язненням на термін до п'яти років і штрафом на суму до 20 тисяч доларів). Так, торік улітку в Ріау знайшли тіла відразу трьох слонів, отруєних пестицидами. В результаті подібних акцій і діяльності браконьєрів, що полюють за слоновою кісткою, все поголів'я суматранських слонів налічує зараз, за різними оцінками, від 2,5 тисячі до 3,4 тисячі голів.

У січні повідомлялося, що індонезійські села атакували тигри. Їх мали намір зловити, а потім випустити на волю в заповіднику.

А в Австралії місто окупували верблюди: маленьке містечко опинилося повністю в оточенні шести тисяч диких тварин, які все витоптали в окрузі і завдали збитку інфраструктурі. У зв'язку з кризовою ситуацією тварин вирішили відстрілювати з гелікоптерів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1151 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ