Чт, 2024-04-18, 18:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 5 » InoPressa: На смерть Едуарда Хіля: Інтернет його не забуде
19:06
InoPressa: На смерть Едуарда Хіля: Інтернет його не забуде
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Західна преса повідомляє про смерть російського співака Едуарда Хіля. В поле зору всього світу він потрапив завдяки відеозапису, зробленому колись на радянському телебаченні. Вокаліз "Я дуже радий, адже я, нарешті, повертаюся додому" (музика Аркадія Островського, виконує Хіль) почав нове життя і набув "вірусної" популярності на YouTube. Нові шанувальники охрестили пісню "Трололо", а самого Хіля - "Містером Трололо".

"Трололо" - пісня без слів, але знаменита на весь світ" - так називається стаття в іспанській El Mundo. Хіль був дуже важливою фігурою для радянської пісні 60-70-х, роз'яснює кореспондент Хав'єр Колас. "Відійшов ще один представник плеяди артистів, які починали свій творчий шлях у країні, все ще обпаленої жахами війни, але виконували пісні з романтичністю, яка пробирає до глибини душі", - пише він. Автор перераховує кілька імен: "російський Сінатра" Йосип Кобзон, Муслім Магомаєв, Лев Лещенко. "Такі "Рафаелі" російської пісні" - представники поколінь, яким, по суті, майже не було про що мріяти. Всі вони були своєрідні і неповторні, підкреслює автор.

"Радянський співак-крунер, прозваний "Містер Трололо", на 78-му році життя помер у петербурзькій лікарні" - повідомляє в заголовку The Washington Post. Автор статті - журналіст Associated Press - нагадує: пісня, яка через тридцять з гаком років принесла Хілю світову славу, позбулася тексту через вимоги радянської цензури. "Текст про ковбоя, який їде по прерії, а кохана тим часом плете йому шкарпетки, показував Америку в сентиментальному світлі, що не сподобалося цензорам часів холодної війни", - зазначає автор. Зрештою Хіль заспівав пісню у формі вокалізу.

На смерть співака відгукнувся і Time зі статтею під назвою "Едуард Хіль, "Містер Трололо", помер у 77 років". "Герой одного з найбільш обожнюваних інтернет-мемів", - атестує його оглядач Нік Карбон. Через 34 роки після першого виконання Інтернет дав пісні друге дихання, і тепер за Хілем сумує весь світ. "На щастя для Хіля, Інтернет ніколи нічого не забуває", - підсумовує автор.

"Світ прощається з "Містером Трололо", зіркою вокалізу і віртуозом вірусних відеороликів" - повідомляє в заголовку оглядач інтернет-трендів Independent Люк Блеколл. "Сумна звістка для любителів даремно витрачати час по всьому світу", - пише він, маючи на увазі смерть Хіля. Нові шанувальники артиста постараються, щоб його нестандартна манера співу збереглася, вважає він.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1172 | Додав: admin | Теги: смерть Едуарда Хіля
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ