Пт, 2024-04-26, 01:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 15 » InoPressa: Від "столипінських краваток" до путінської "стабільності"?
17:35
InoPressa: Від "столипінських краваток" до путінської "стабільності"?
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Західна преса коментує рішення встановити пам'ятник прем'єр-міністру Російської імперії П. А. Столипіну.

"Путін дав поштовх кампанії зі звеличення свого безжального попередника", - промовляє заголовок в Independent. "Путін хоче відродити повагу суспільства до Столипіна після того, як радянська влада десятиліттями зневажала все пов'язане з політикою влади за царату", - зауважує журналіст Шон Уолкер. Столипін намагався здійснити соціальні реформи, але водночас був закоренілий консерватор у політиці і пригнічував лівих революціонерів: петлю шибениці навіть прозвали "столипінською краваткою", нагадує видання.

На цьому тижні Путін говорив про Столипіна в тих же висловах, що й про власну роль у сучасній Росії, вважає газета. Столипін "розумів, що для країни є небезпечним як різного роду радикалізм, так і стояння на місці, відмова від перетворень, необхідних реформ", заявив прем'єр.

The Guardian обрала для заголовка іншу подробицю: "Путін велів російським парламентарям оплатити пам'ятник його кумирові". Петро Столипін був суворим реформатором часів царизму і вішав революціонерів, повідомляє читачам кореспондент Том Парфітт. Путін у своїй промові похвалив "непохитну волю" Столипіна. "Він запропонував нинішньому керівництву продемонструвати його власну самопожертву, популяризуючи бажання Столипіна направити Росію по здоровому шляху", - йдеться в статті.

Путін запропонував членам уряду і парламентарям пожертвувати на пам'ятник місячну зарплату, а ті, мабуть, не противились.

"Нагадування про Столипіна допомагають Путіну виправдовувати його власні діяння, наприклад, обмеження демократії і деяких свобод", - зауважив політолог Станіслав Бєлковський. "Путін бачить себе успішним Столипіним, який запобіг повстанню і забезпечив певну стабільність і сильну державу. Але це тлумачення ігнорує той факт, що в часи Путіна розцвіла жахлива корупція, а державна машина вирвалася з-під контролю", - додав він.

"Путін: гордий прем'єр-міністр" - називається стаття журналістки Міріам Елдер на сайті новин Global Post.

"Що ви зробите, якщо є прем'єр-міністром, наприклад, Росії і формально другою людиною в державі, але на ділі ви наймогутніша людина і не бажаєте, щоб про це забували? Започаткуйте культ прем'єр-міністра", - пише автор.

Елдер зазначає, що Петро Столипін - не найвідоміший в світі росіянин. Він знаний як реформами для розширення прав селянства, так і жорстоким придушенням революціонерів, повідомляє автор.

"Тепер же Путін обрав його як свого нового кумира (інший улюбленець Путіна - Петро Великий)", - повідомляє автор. Біля Білого дому в Москві з'явиться пам'ятник Столипіну, на який, за словами Путіна, повинні надати гроші члени уряду і не тільки вони.

Путіну сподобалася ідея режисера Микити Михалкова створити в рамках ОНФ "столипінський рух", який допоможе плекати здоровий консерватизм, пише автор. "Йому також подобається підхід Столипіна до "радикалізму". На рубежі XIX-XX століть Росію справді точили революціонери, схильні до насильницьких методів, - більшовицька революція була не за горами. Але сьогодні?.." - дивується автор.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 921 | Додав: admin | Теги: Путін, СТОЛИПІН
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ