Пт, 2024-04-26, 11:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 6 » Іноземцям Рада дозволила служити в армії і посилила кримінальну відповідальність щодо найманців
17:03
Іноземцям Рада дозволила служити в армії і посилила кримінальну відповідальність щодо найманців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства" (реєстраційний номер 2389).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 229 із 318 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Зазначеним законом внесено зміни до Закону України "Про військовий обов’язок та військову службу", відповідно до яких до категорії військовослужбовців прирівнюються іноземці та особи без громадянства, які відповідно до закону проходять військову службу у Збройних Силах України.

Також внесено зміни до статті 5 Закону України "Про Збройні Сили України", відповідно до яких окремі посади працівників Збройних Сил України можуть комплектуватися громадянами, які проходять альтернативну (невійськову) службу у порядку, визначеному законом.

Відповідно до закону, іноземці та особи без громадянства, які відповідно до закону вперше приймаються на військову службу до Збройних Сил України, беруть офіційні зобов’язання неухильно дотримуватися Конституції та законів України, сумлінно виконувати обов’язки військової служби.

Цим законом посилено кримінальну відповідальність щодо фінансування найманців з метою використання у збройних конфліктах. Змінами до статті 447 Кримінального кодексу України передбачено, що вербування, фінансування, матеріальне забезпечення, навчання найманців з метою використання у збройних конфліктах, воєнних або насильницьких діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, перешкоджання діяльності органів державної влади чи порушення територіальної цілісності, а також використання найманців у збройних конфліктах, воєнних або насильницьких діях караються позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років.

Ті самі діяння, вчинені службовою особою з використанням службового становища, караються позбавленням волі на термін від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Такі дії, що призвели до загибелі людини, караються позбавленням волі терміном від десяти до п`ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

Крім того, передбачено, що участь найманця у збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях карається позбавленням волі на термін від п`яти до десяти років.

Нагадаємо, ЗМІ неодноразово повідомляли про те, що в конфлікті на Донбасі, з обох сторін, беруть участь громадяни інших держав. Місяць тому патріарх Філарет нагородив грузинських офіцерів-добровольців, що захищають Україну. Раніше на сході загинули два громадянина Грузії, які воювали на боці української армії. На батьківщині їх поховали як героїв.

Це сталося після того, як Грузія дозволила своїм громадянам воювати на боці української армії.

Достеменну кількість іноземців, які воюють в Україні, встановити неможливо, але найчисленніша їхня група - громадяни Росії, яких Кремль заохочує воювати в Україні на боці сепаратистів. Крім того, російська влада спрямовує в Україну й кадрових військових, лише про людське око прикриваючись легендою про "відпускників".

Тим часом країни Євросоюзу не заохочують участі своїх громадян у збройних конфліктах за кордоном. Так, наприклад, поліція Іспанії затримала 8 громадян країни, що воювали на Донбасі на боці бойовиків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: рада, найманці, кримінальна відповідальність, іноземці, армія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ