Сб, 2024-04-27, 01:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 10 » Ізраїль забудує Східний Єрусалим. США і ООН обурені
11:29
Ізраїль забудує Східний Єрусалим. США і ООН обурені
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 

Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю схвалило спорудження ще 1,6 тис нових будинків на сході Єрусалиму. При цьому міністерство оголосило про своє рішення, коли віце-президент США Джозеф Байден завершував свій візит до країни, пише сьогодні http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21 з посиланням на Associated Press.

За даними газети "Гаарец", щонайменше 30% нових домоволодінь, які планується звести в районі Рамат-Шломо, заселять молоді єврейські родини.

 

Віце-президент США Байден вже виступив з критикою плану будівництва в Східному Єрусалимі, схваленого МВС Ізраїлю.

 

На думку Байдена, Ізраїль обрав дуже невдалий час для оприлюднення цього плану. Дії ізраїльської сторони, відзначив віце-президент США, можуть значно ускладнити переговори про мирне врегулювання, які планувалося відновити найближчим часом.

 

"Я засуджую рішення уряду Ізраїлю продовжувати будівництво нового житла у Східному Єрусалимі. Форма і час оголошення цього рішення, з огляду на початок переговорів, є кроком, що підриває довіру, якої ми потребуємо зараз, а також відступом від конструктивних обговорень, які я вів тут, у Ізраїлі", - сказано в заяві віце-президента, поширеному прес-службою Білого дому.

 

"Зміст цього оголошення і час, коли воно було зроблено, коли ми починаємо переговори про зближення, без сумніву є кроком, який підірве довіру, якої ми особливо потребуємо зараз", - сказав віце-президент США, передає Бі-Бі-Сі.

 

Звістка про рішення Ізраїлю кидає тінь на візит Байдена, метою якого була власне активізація процесу переговорів, хоча б і через посередників.

 

На рішення Ізраїлю вже відреагувала палестинська сторона. Палестинський представник на переговорах із близькосхідного врегулювання Саїб Ерекат сказав, що "якщо під час кожного візиту буде оголошено про будівництво чергових поселень, це ставить серйозне питання з приводу всіх наших зусиль".

 

Заява прес-секретаря глави Палестинської національної адміністрації Набіль Абу-Рудейни прозвучала у відповідь на анонсований ізраїльською владою план.

 

"Рішення побудувати 1,6 тисячі одиниць поселенського житла в окупованому Єрусалимі - це небезпечне рішення, яке торпедує переговори ще до того, як вони почалися, і прирікає на невдачу зусилля США (спрямовані на відновлення мирного процесу)", - сказав Абу-Рудейна.

 

"Ми розцінюємо рішення продовжити будівництво у Східному Єрусалимі як провал американської ініціативи щодо мирного врегулювання ще навіть до початку непрямих переговорів", - заявив, у свою чергу, помічник Махмуда Аббаса Набіль Абу-Рудейна.

 

Сам Махмуд Аббас у четвер ввечері в телефонній розмові з главою Ліги арабських держав зажадав "вжити негайних заходів" у відповідь "на ескалацію провокацій з боку Ізраїлю", повідомила прес-служба президента Палестинської автономії.

 

Ізраїльсько-палестинські переговори, що тривали, хоч і без особливого успіху, 16 років, були перервані за ініціативою палестинської сторони після ізраїльської операції в секторі Гази у грудні 2008 - січні 2009 року.

 

Палестинці відмовлялися відновити їх, поки Ізраїль не припинить будівництво єврейських поселень на Західному березі річки Йордан і у Східному Єрусалимі.

 

У підсумку уряд Біньяміна Нетаньяху під тиском США погодився зробити 10-місячну перерву в розбудові поселень на Західному березі, але не у Східному Єрусалимі.

У липні 2009 року прем'єр-міністр Ізраїлю після зустрічі зі спецпредставником США на Близькому Сході Джорджем Мітчеллом оголосив про заморожування програми з будівництва як на Західному березі Йордану, так і у Східному Єрусалимі. Проте вже у вересні, після деякого пом'якшення позиції Вашингтона з цього питання, ізраїльський уряд повернувся до обговорення цієї теми.

 

Керівництво Організації визволення Палестини під головуванням Аббаса вже в понеділок дало згоду на новий чотиримісячний раунд переговорів, проте без прямих контактів, а через американського посередника.

 

 

 

Пан Гі Мун проти рішення Ізраїлю

 

Тим часом також із засудженням Ізраїлю виступив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун .

 

"(Він - ред.) наполягає на тому, що (єврейські - ред.) поселення є незаконними з погляду міжнародного законодавства", - цитує Пан Гі Муна представник ООН Мартін Несірскі.

 

На Західному березі річки Йордан сьогодні проживає 300 тис ізраїльтян, 180 тис - у Східному Єрусалимі.

 

На початку грудня глави МЗС 27 країн Євросоюзу в ході чергового засідання в Брюсселі закликали владу Ізраїлю та Палестинської автономії вступити в переговори про статус Східного Єрусалиму як майбутньої столиці двох держав.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1211 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ