Пт, 2024-04-19, 19:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Травень » 8 » Як Мальта розплачується за популярність у туристів - екологи
15:44
Як Мальта розплачується за популярність у туристів - екологи
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Звуки моря заглушуються гуркотом відбійних молотків, ревінням бетонозмішувачів і екскаваторів. Багатоквартирні будинки і хмарочоси сягають блакитного неба. Мальта має незвичайну для сучасної Південної Європи історію успіху. Економіка - на підйомі, люди з усієї Європи приїжджають сюди працювати, туризм процвітає і на кожному кроці маленького острова в Середземному морі щось постійно будується, пише DW.

"У Мальти одна з найшвидше зростаючих економік в Європі", - йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду. За оцінками ЄС, цього року економічне зростання очікується на 3,7 відсотка, тоді як у цілому в ЄС економіка зросте на 1,6 відсотка.

Як єдина середземноморська країна ЄС невелика держава Мальта, яка нині головує в Раді Євросоюзу, пережила фінансову кризу без втрат. Острів зарекомендував себе як міжнародний центр онлайн-ігор і заробляє кругленькі суми на спортивних ставках. Однак буму передусім сприяє туризм. Минулого року близько двох мільйонів туристів відвідали острів, який за розмірами дещо менший за Мюнхен і ледь налічує 450 тисяч  жителів. Найбільше сюди прибуває британців, італійців та німців. У 2016-му їх було тут 157 тисяч.

До порту Валетти прибувають величезні круїзні лайнери, з яких сотнями виходять туристи, які потім розтікаються по центру міста. "Ми регулярно приїздили до Мальти, але більше не хочемо, оскільки круїзний туризм руйнує острів. Люди просто виплескуються у місто", - розповідає турист у кафе в центрі міста. Причина туристичного буму також полягає у тому, що такі традиційні курорти, як Туніс, Єгипет і Туреччина, політично нестабільні. Мальта, натомість, може запропонувати не лише сонце і пляж, а й багату культуру.

Наступного року столиця Мальти Валетта стане культурною столицею Європи. Утім, цей бум має свою ціну.

У мальтійському туристичному офісі у Франкфурті-на-Майні стверджують, що скарг туристів на будівельні роботи під час сезону немає. "Після вступу Мальти до ЄС в 2004 році поступово почало нарощуватись будівництво, яке сприяє загальному поліпшенню інфраструктури, - зазначив прес-секретар Штефані Шредер. - Певно, є неприємні відчуття під час будівництва, але зрештою воно йде на користь як місцевим мешканцям, так і туристам."

Однак екологи б'ють на сполох. "Мальті не потрібні постійні новобудови, необхідними є зелені зони", - зазначила Астрід Велла з організації охорони навколишнього середовища і культурного спадку FAA. Навіть мальтійський архієпископ Чарльз Шиклуна долучився до дискусії, критикуючи "фалосоподібні" будівлі, на яких усі причетні гребуть гроші лопатами. Мешканці роздратовані, транспортна мережа розвалюється, а інфраструктура "міні-Манхеттена" не відповідає економічному зростанню.

Днями люди збурились від запланованого зведення торгівельно-готельного комплексу з казино для супербагатіїв. "Усі ці безглузді будівлі душать нас", - йдеться в петиції проти проекту. Втім, не тільки забудови виставляють Мальту не у кращому світлі, хоча й уряд намагається презентувати лише позитивні сторони. Країна має репутацію офшору й навіть отримала назву "Монако у Середземному морі". Зелені в Європарламенті нещодавно розкритикували той факт, що компанії на Мальті оптимізують свої податки до кількох відсотків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: Мальта, екологи, Туристи, популярність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ