Пт, 2024-04-26, 21:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 18 » Які санкції застосувати до України-розмірковують у ПАРЄ
11:04
Які санкції застосувати до України-розмірковують у ПАРЄ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На засіданні Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, що відбулося 17 листопада в Парижі, йшлося про можливі застережні заходи проти української влади, повідомляє "Український тиждень" з посиланням на працівника секретаріату ПАРЄ.

Співрозмовник видання зазначив, що "виглядає так, ніби українське керівництво навмисне провокує європейські політичні кола".

"Зобов’язання як не виконувалися, так і не виконуються роками. Обіцяли вдосконалити Кримінальний кодекс і не зробили. Не пустили доповідачів відвідати в СІЗО Тимошенко та Луценка. Обговорення нового виборчого закону зайшло у глухий кут. Така поведінка гарантовано веде до погіршення відносин", - вважає він.

Не лише депутатів з Моніторингового комітету, а й керівництво Ради Європи неприємно здивував той факт, що президент Янукович, вперше за всі роки членства України в міжнародній організації, не побажав зустрітися з доповідачками Маріеттою де Пурбе-Лундін та Майліс Репс.

У свою чергу міністр юстиції Олександр Лавринович, якого запрошували на засідання Моніторингового комітету, до Парижа не приїхав.

"Українські лідери копіюють російський стиль. Там також не люблять зустрічатися з доповідачами. Свідомо це робиться чи автоматично, не так і важливо. Але наслідки для Києва такі: його все більше й більше знову будуть асоціювати з Москвою", - припустив один з членів французької делегації.

Він уточнив, що якщо Україна далі нехтуватиме що власними зобов’язаннями перед Радою Європи, що принципами верховенства права та поваги до свободи слова, то комітет, можливо, запропонує символічні санкції проти Києва.

Це можуть бути і позбавлення української делегації права голосу на пленарних засіданнях ПАРЄ, і можливе призупинення членства, й зміна статусу з повноправного члена організації на спостерігача.

"Україна сьогодні стала однією з найбільших проблем ПАРЄ. Не те щоб у Росії або в Азербайджані ситуація принципово краща, але у цих країнах вона стабільно кепська. В Україні ж негативні тенденції прогресують дуже швидко", - зазначив один із французьких депутатів.

На засіданні Моніторингового комітету було вирішено, що на початку січня доповідачки знову відвідають Україну й спробують поспілкуватися із керівництвом держави.

15 грудня комітет ще раз збереться в Парижі. На цей час проміжний звіт щодо України буде практично готовий. Його заплановано до обговорення на січневій сесії ПАРЄ 23-27 січня.

Нагадаємо, нещодавно Україну відвідали співдоповідачки Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін. Вони розповіли про проблеми, що викликають найбільшу стурбованість Ради Європи (РЄ), про очікувані дії української влади, а також про умови, за яких можливе запровадження ПАРЄ санкцій щодо України.

Співдоповідачки вважають можливими санкції ПАРЄ для впливу на Україну, якщо не буде прогресу. За їхніми словами, існує можливість позбавити Україну голосу в моніторинговому комітеті ПАРЄ або в ПАРЄ загалом, чи навіть припинення членства України в органах РЄ. Втім, у Європі сподіваються, що Україна не зайде так далеко.

Особливу увагу ПАРЄ приділяє судовим процесам над попередньою владою. Поворотний момент у зміні позиції ПАРЄ та Євросоюзу в бік погіршення стався в серпні, коли Юлію Тимошенко взяли під варту.

З огляду на це Парламентська асамблея Ради Європи на черговій сесії в січні розгляне питання дотримання демократії в Україні, зокрема, кримінальне переслідування колишніх чиновників. До того ж у ПАРЄ зростає розчарування щодо України в аспекті виконання Києвом узятих на себе зобов'язань.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: ПАРЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ