Пт, 2024-04-26, 16:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 13 » Поки Путін співав по-англійськи
14:06
Поки Путін співав по-англійськи
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Поки Путін співав по-англійськи, столиця і ще два найбільші міста Росії пережили напад націоналістичної лихоманки. Приводом стало вбивство футбольного фаната мігрантом з Кавказу, однак оглядачі вказують на глибинні причини явища: влада безрезультатно намагається стримати міграцію з Кавказу й агресивність у відповідь населення, яке вважає вихідців з кавказьких республік джерелом проблем і злочинності.

У ході зіткнень між футбольними фанатами та співробітниками правоохоронних органів у центрі російської столиці в суботу, за офіційними даними, постраждала 31 людина, 66 було затримано, повідомляє Der Tagesspiegel. Приводом для заворушень лише за кілька хвилин ходу від Кремля стало вбивство фаната футбольного клубу "Спартак" Єгора Свиридова, вчинене вихідцем з Кавказу.

У співробітників правоохоронних органів летіли пляшки, каміння і зірвані з новорічної ялинки прикраси, розповідає московський кореспондент видання Ельке Віндіш. У відповідь на заклик глави столичного МВС Володимира Колокольцева очистити площу пролунало щось на кшталт націоналістичного гімну. У метро, куди спецпідрозділам вдалося відтіснити розлючений натовп, безладдя продовжилося. Агресія вихлюпувалася на пасажирів з неслов'янською зовнішністю, пише газета.

"Вуличні баталії демонструють, наскільки хитка насправді стабільність, про яку так багато говорить Кремль, аргументуючи необхідність контролю над громадянським суспільством і ЗМІ", - зазначає журналістка. Галина Кожевникова з аналітичного центру "Сова", що спеціалізується на моніторингу діяльності праворадикальних організацій, ще кілька місяців тому застерігала від небезпечного злиття екстремістських ідей та футбольних пристрастей. Для людей, які відчувають себе переможеними від розвалу СРСР, таке середовище виявляється ідеальним для виплеску агресії, вважає експерт.

У минулі вихідні банди расистів, спровоковані вбивством в етнічній сутичці російського футбольного вболівальника, зіткнулися з московською міліцією, пише The Financial Times. Насильство виявило силу ультранаціоналістичного руху в Росії, що нараховує близько 70 тисяч осіб, вважає кореспондент Чарльз Кловер. Расистські зіткнення, особливо між слов'янською молоддю та мігрантами з Північного Кавказу і Центральної Азії, поширені в Росії, але насильство такого масштабу - рідкісне явище, зазначається в статті.

Клуб уболівальників "Спартака", "Фратрія", заперечує свою причетність до подій, зазначає кореспондент.

У суботу, повідомляє The New York Times, тисячі молодих людей зібралися біля Червоної площі, щоб висловити обурення вбивством футбольного вболівальника, яке вчинив мігрант з Північного Кавказу. "Натовп швидко розбігся, але його гнів аж ніяк не розсіявся: у неділю міліція повідомила про хвилю побиттів і нападів з ножами на вихідців із Кавказу і Центральної Азії після того, як демонстранти роз'їхалися по різних станціях метро", - пише газета. У неділю молодь перекрила рух і в Ростові-на-Дону, влаштувавши демонстрацію у зв'язку із вбивством у листопаді студента, який загинув від руки однокурсника з Інгушетії.

У неділю глава ГУВС Москви Колокольцев зустрівся з російськими футбольними чиновниками і застеріг, що спорт слід відокремити від політики. За словами Колокольцева, підбурювачі скористалися нещодавньою трагедією як приводом для своїх націоналістичних ігрищ.

"Очевидна пасивність міліції при захисті вихідців з Кавказу призвела до виникнення хвилі націоналізму, наслідки якої непередбачувані", - вважає кореспондент іспанського видання El País, зауважуючи, що "кадри, на яких Володимир Путін співав по-англійськи і грав на роялі на благодійному концерті в Санкт-Петербурзі, різко контрастували з тим, що відбувається на столичних вулицях".

"Об'єктивно і незалежно від бажання маніфестантів на карту поставлено перспективу відділення Північного Кавказу від Росії", - наводить видання думку російського політолога Дмитра Фурмана. Центральна влада безрезультатно намагається стримати міграцію з Кавказу й агресивність у відповідь населення, яке вважає вихідців з кавказьких республік джерелом проблем і злочинності.

"Дії столичної міліції викликали протилежні думки, - продовжує кореспондент Пілар Бонет. - Агентство РІА" Новости "похвалило правоохоронців, натякнувши, що, якби не їхня стриманість, жертв могло б бути більше, і повідомило, що вони захищали осіб "неслов'янської зовнішності" , що опинилися поблизу. Ліберальні кола, проте, підкреслили контраст між жорсткістю міліції при придушенні виступів демократичної опозиції і споглядальним ставленням до натовпу розлючених націоналістів".

Суботні події, вважає колишній міністр економіки Росії Андрій Нечаєв, показали: "Якщо відбудеться соціальний вибух, він буде не демократичним, як в 1980-ті роки, а націоналістичним, ліворадикальним і червоно-коричневим", - цитує газета.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1199 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ