Пт, 2024-03-29, 12:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 6 » Янукович обіцяє пакет необхідних, але не завжди популярних реформ
10:12
Янукович обіцяє пакет необхідних, але не завжди популярних реформ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Слідом за податковою реформою в Україні піде реформа пенсійної системи, заявив президент України Віктор Янукович. "На черзі - пенсійна реформа. Нам треба до неї підходити якнайшвидше", - сказав він 5 грудня в ефірі телеканалу "Інтер".

Окрім того, президент України закликає політиків не змішувати в одну купу політику й економіку. "Влада не повинна бути твердолобою", прокоментував він заяви своїх опонентів, що вето на Податковий кодекс - це просто вимушена поступка влади під тиском акцій протесту, пише "Сегодня".

"Податковий кодекс - не перший і, ймовірно, не останній документ, який повернувся до парламенту для доопрацювання. Не варто роздувати з мухи слона", додав президент.

Президент не вважає Податковий кодекс "ідеальним". Відповідаючи на запитання про те, чи вважає він оновлений Податковий кодекс після внесення до нього президентських поправок, ідеальним, Янукович сказав: "Я вважаю, що взагалі не буває ідеальних документів. Тому що документ такого рівня - це тиск до певної міри на суспільство, на бізнес. І бути задоволеним від того, що на тебе тисне держава, неможливо".

У необхідності застосувати своє право вето на ПК президент звинуватив команду чиновників. "Ті люди, чиновники, які несуть відповідальність за своєчасний і якісний документ, в даному випадку не відпрацювали це питання належним чином. Вони знехтували думкою громадянського суспільства, яке є вже достатньо зрілим у нашій країні", заявив президент.

Разом з тим Янукович вважає, що за рахунок нового ПК досягається прозорість витрат, оптимізація обраховування ведення бізнесу і загалом детінізація економіки. Незадоволеність підприємців глава держави бачить в страху безапеляційного тиску на бізнес.

Тіньова економіка породжує корупцію і розмиває основи державності, вважає Янукович. "Саме тіньова економіка гальмує розвиток нашої країни, не дозволяє їй стати повноправним членом світової спільноти. Довгі роки через діри в податковому законодавстві з казни витікали мільярди гривень, що позбавляло державу фінансового ресурсу для модернізації. Тому тільки на новій податковій базі можна створити умови для підвищення пенсій і стипендій, зарплат бюджетників, збільшити соціальні виплати", повідомив він "Сьогодні".

Президент вважає, що настав час реформувати і модернізувати країну, насамперед позбавившись від корупції, а також скоротивши бюрократичний апарат.

"Швидше за все, наступного тижня я ухвалю кадрові рішення стосовно деяких чиновників", додав президент.

Крім того, вже цього року буде прийнято рішення щодо адміністративної реформи, а засоби на її проведення врахують у державному бюджеті на 2011 рік, повідомив Віктор Янукович.

"Ми готові запропонувати суспільству пакет реформ. Зміни будуть не завжди популярними, але необхідними для країни. Без здійснення їх говорити про поліпшення якості життя, підвищення добробуту не доводиться", додав Янукович.

"Хочу повідомити, що в Адміністрації президента розробляється проект закону про податкові канікули для реального сектора економіки. Ми вважаємо за необхідне допомогти підприємцям, які створюють робочі місця. Ймовірно, на початку наступного року ми ще раз повернемося до Податкового кодексу, щоб без поспіху внести необхідні поправки, що відображають потреби держави й інтереси громадян", відзначив він.

Янукович додав, що кінцевою метою будь-яких реформ є поліпшення життя людей.

Нагадаємо, президент уже звільнив Тетяну Єфименко з посади заступника міністра фінансів України. Єфименко була однією з розробників Податкового кодексу. Але Янукович звільнив її через досягнення граничного віку для проходження державної служби.

А державний бюджет на 2011 рік парламент збирається ухвалити не пізніше за 23-24 грудня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1116 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ