Сб, 2024-04-20, 05:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Янукович повівся з Європою, як з собакою, кажуть дипломати "бютівцям"
18:35
Янукович повівся з Європою, як з собакою, кажуть дипломати "бютівцям"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Євросоюзі вважають, що президент Віктор Янукович вчинив з ними недобре, не виправдавши надію на декриміналізацію статті, за якою засудили Юлію Тимошенко.

Про це розповів адвокат і депутат від БЮТ Сергій Власенко, відповідаючи на запитання про те, чи поставили "бютівці" хрест на ідеї домогтися звільнення Тимошенко через декриміналізацію ст.365 КК, пише "КоммерсантЪ-украина".

"Декриміналізація була не нашою ініціативою. Це був можливий вихід із ситуації для влади, яка таким чином могла зберегти обличчя в очах європейської громадськості", - зазначив Власенко.

"Європейський Союз порекомендував владі позбутися цієї старої норми радянського Кримінального кодексу, гармонізувати законодавство – і ситуація була б вирішена. Наскільки я розумію, влада в особі президента Януковича обіцяла це зробити", - сказав він.

Власенко розповів, як один із дипломатів у розмові з ним оцінив ситуацію з відмовою Януковича від декриміналізації.

"Президент вчинив із представниками ЄС, приблизно як людина з собакою: спочатку він тряс шматком м'яса перед її носом, а потім різко відсмикнув руку зі словами "я ж нічого не обіцяв", - передав він слова депутата.

"Це (декриміналізація) був спосіб для влади вийти з тієї дурної ситуації, яку вона сама створила. Ми готові були їй у цьому допомогти, незважаючи на всі наші розбіжності", - підкреслив Власенко.

Захисник також зазначив, що "є інформація", що канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорювала справу Тимошенко на одній із зустрічей із Януковичем.

"Вона сказала йому: "Тобто, за вашим законом, якщо я зараз ухвалюю рішення щодо виділення декількох мільярдів євро Греції, то виходить, що наступний уряд посадить мене у в’язницю, оскільки я позбавила своїх громадян коштів? І ваші експерти доведуть збитки. Це абсурд! Адже я ухвалюю політичне рішення", - переказав він слова Меркель.

"При цьому навіть настільки ангажована Генеральна прокуратура не змогла сказати ні слова про особисті вигоди Тимошенко в "газовій справі", тому що їх немає й бути не може", - додав Власенко.

Захист Тимошенко впевнений, що "донецький пацан Янукович" боїться цієї маленької жінки

Вердикт Апеляційного суду Києва у "газовій справі" проти Юлії Тимошенко буде залежати від президента Віктора Януковича, переконаний адвокат Сергій Власенко.

"У справі Тимошенко є одна головна зацікавлена особа. Ім'я її – Віктор Федорович Янукович", - сказав захисник.

"Тому від того, чи вистачить у нього політичної волі, ресурсу протиснути потрібне йому неюридичне рішення, і залежить вердикт апеляційного суду", - сказав він.

Власенко вважає "дуже показовим" самовідвід судді Горб, яка мала статус доповідача у справі в Апеляційному суді Києва з 9 до 29 листопада.

"Він означає, що Адміністрація президента не може забезпечити тотальний контроль над усіма суддями апеляційного суду. Якщо Адміністрація президента зможе забезпечити такий контроль для ухвалення вигідного рішення – вердикт буде один", - сказав адвокат.

"Якщо раптом самовідвід візьмуть і інші задіяні в процесі судді – Павленко й Осипова, – то ситуація буде дуже показовою. Це означатиме, що суддів, які не готові ухвалювати неправосудні рішення, просто "пресують", - додав він.

Крім того, за словами Власенка, щоб відповісти на запитання про вердикт, спочатку потрібно отримати відповідь на інше питання: "Чи прагне президент Янукович у Європу чи, всупереч волі більшості українців, прагне в якісь інші союзи?"

На думку адвоката, Януковичем у випадку з Тимошенко "рухає страх".

"Він боїться єдиного політичного конкурента, який може позбавити його влади. Він, великий двометровий пацан із Донецької області, сидить у душі в памперсах перед цією маленькою жінкою", - заявив Власенко.

Зі свого боку, захист Тимошенко наполягатиме на скасуванні вироку Печерського райсуду Києва.

"Вирок, винесений Родіоном Кірєєвим, ні на чому не базується, він незаконний, і його потрібно скасовувати у зв'язку з відсутністю в діях Тимошенко складу злочину: у них немає порушення закону", - сказав Власенко.

"У рішенні є й інші нестиковки: їй інкримінують підписання документа, але в матеріалах справи немає його оригіналу; їй інкримінують збитки, а збитків як таких немає; їй говорять, що своїми директивами вона щось порушила, але в директивах навіть немає газової формули, а є лише її елементи", - зазначив він.

"Наприклад, якщо ціну газойля поставити в чисельник, то ми вийдемо на одну вартість газу, а якщо в знаменник – то на іншу. Отож, у директивах не написано, куди її ставити – це вже робили в НАК "Нафтогаз України". Така юридична складова справи", - підкреслив адвокат.

Власенко стверджує, що "стаття 365 Кримінального кодексу була застосована Кірєєвим неправильно", а в Печерському суді "не були доведені елементи складу злочину, який інкримінується Тимошенко".

Нагадаємо, Шевченківський райсуд на своєму виїзному засіданні ухвалив рішення про повторний арешт колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Під час засідань Тимошенко лежала, лікарі підтверджували її тяжкий стан.

Єврокомісія стурбована відсутністю прозорості в суді у в'язниці проти екс-прем'єр-міністра.

7 грудня європейський комісар з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле вкотре заявив, що підписання і ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС залежить від результату ситуації навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

13 грудня Апеляційний суд міста Києва почне розгляд скарги екс-прем’єра на рішення Печерського райсуду, яким Тимошенко засудженої до 7 років позбавлення волі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1272 | Додав: adminA | Теги: як з собакою, з Європою
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ