Пт, 2024-04-26, 16:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 8 » Янукович співчуває українцям, які багато втратять через реформи
17:22
Янукович співчуває українцям, які багато втратять через реформи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович висловив співчуття українцям у зв’язку з втратами, яких вони зазнають через проведення реформ.

"Я співчуваю сьогодні, в деяких випадках, де ми маємо втрати, співчуваю людям. Але без цього немає майбутнього… Тому цей шлях неминучий. І вимоги, які я ставлю перед чиновниками всіх рівнів, однакові – треба ефективно діяти, продумувати кожен свій крок", - сказав Янукович на прес-конференції в Українському домі в Києві, передає УНІАН.

За його словами, ситуація, в якій зараз перебуває країна, ще рік тому була цілком прогнозована, і все, що відбувалось нинішнього і минулого року, – це були скоординовані дії влади, бажання суспільства змінити ситуацію на краще.

Янукович підкреслив, що 2010 рік був визначальним, стартовим роком для України, тому що прийшла нова команда, яка взяла на себе відповідальність за державу. Зокрема, влада взяла зобов’язання покращити ситуацію в економіці. Також потрібно було будь-якою ціною зберегти рівень соціальних виплат. "Як мінімум, 100% платити пенсії, заробітні плати, соціальні видатки, а краще підвищити їх", - сказав він.

Президент похвалився, що вдалося зупинити падіння економічних показників і почати економічне зростання. "Зарплати зросли на 10%, але це не те, що нам хотілось", - сказав він.

"Що стосується реформ - це те, без чого країна далі жити не може. Це той шлях, який зобов’язує сьогодні владу робити рішучі кроки в майбутнє. Зі світового досвіду – початок реформ завжди болючий, й інколи вони дають неочікуваний результат. Тому їх треба проводити професійно, виважено, враховуючи світовий досвід і тримати весь час руку на пульсі, як до цього ставиться суспільство", - наголосив Янукович.

Він нагадав, що у 2010 році були зроблені перші кроки, і влада розпочала реформи в семи напрямках, у 2011-му реалізація реформ продовжується, започатковані зміни в інших галузях. "Фундамент розбудови сильної держави, фундамент покращення життя людей ми почали будувати в минулому році", - сказав президент.

Глава держави переконаний, що реформи дадуть позитивний ефект, тобто підвищать якість життя українців, але це, за його словами, станеться не так швидко, як хотілося б.

За його словами, сьогодні влада, як ніколи за 20 років, діє злагоджено, професійно. Водночас президент погодився, що за півтора року в діях влади були прорахунки і помилки, і наголосив, що ці помилки треба виправляти. За словами Януковича, він неодноразово вказував уряду на недоліки у роботі.

Крім того, бюрократія, яка звикла жити по-старому, опирається проведенню реформ, додав президент. "А по-старому - це думати лише про себе і займатися корупцією", - зауважив він. Янукович наголосив, що владі вдалося зламати цей опір, і сьогодні ухвалено багато рішень щодо вдосконалення системи влади.

Він пообіцяв, що кадрові зміни в державі триватимуть, оскільки не всі посадовці встигають за змінами.

Президент стверджує, що не впливає на суд над "зіркою" Тимошенко

Президент України Віктор Янукович стверджує, що не втручається в судовий процес над екс-прем'єром, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко.

"З точки зору права, як ви собі уявляєте, що я повинен зробити? Підняти трубку, подзвонити судді або прокуророві? І сказати: ти роби так, так, або так. Ви уявляєте собі це? Або ви хочете, щоб я так зробив? Ви чудово розумієте, що у мене немає таких прав, і я не хотів би їх навіть мати", - сказав Янукович на прес-конференції, коментуючи судовий процес над Тимошенко.

За його словами, судовий процес "чітко прописано в законодавстві", і суддя діє згідно з цим. "Мої консультанти, яким я ставлю запитання, в якій частині порушуються закони судом, відповідають, що на сьогоднішній день судом порушень закону немає. Закон порушується тільки Тимошенко, адвокатами і народними депутатами, присутніми в залі, які перешкоджають законній судовій процедурі", - заявив Янукович.

Він також підкреслив, що суддю Родіона Киреєва більше звинувачують у нерішучості. "З моральної точки зору, ніхто не давав права його ображати як людину. А з точки зору права, суспільство не зацікавлене в знищенні судової системи таким чином", - додав президент.

Зазначимо, Тимошенко неодноразово звинувачувала суд у виконанні вказівок Адміністрації президента України.

Янукович заявляє, що ніколи не дозволяв собі некоректного ставлення до Тимошенко, а оцінку її діям на попередньому посту дасть суд. "Я прагну не втручатися у ці процеси і не робити скороспішних висновків. Я жодного разу не образив і не принизив Тимошенко, ніколи не дозволяв образливих випадів щодо Тимошенко. Я ніколи собі цього не дозволяв робити як людина, як чоловік і як президент", - сказав він.

Янукович вкотре підкреслив, що висновки повинні зробити правоохоронні органи, а крапку в справі - поставити суд. Президент знову висловився за швидке завершення даного процесу.

"Я навіть зараз не засуджую Тимошенко за такий спосіб захисту, який вона обрала. Вона захищається так, як вона вважає за потрібне, і ви бачите, що я їй в цьому не заважаю. Вона, напевно, в історії не тільки України, але й інших країн, вона стала в цьому плані зіркою зараз: весь час її показують, і вона показує, як вона ставиться до цього процесу", - сказав Янукович.

Янукович закликав журналістів пошукати господарів "Межигір'я"

Президент України Віктор Янукович не відповів на запитання журналістів, кому саме належить ряд об'єктів на території його резиденції "Межигір'я".

"Якщо вам потрібні господарі, пошукайте їх. Я переконаний в тому, що вони знайдуться. Вони іноді приїжджають до України", - сказав Янукович в п'ятницю на прес-конференції, відповідаючи на запитання про те, кому належать такі об'єкти в "Межигір'ї", як тенісний корт, ангар, яхтклуб, басейни, клубний будинок.

Відповідаючи на запитання, чому раніше він запросив до себе в гості вибраних журналістів, президент підкреслив: "Як і кожна людина, в гості запрошую тільки тих, кого бажаю запрошувати".

При цьому Янукович зазначив: "Ви знаєте, що для кожної людини означає власний будинок. Це те святе, до чого не хотілося б, щоб хтось торкався будь-якими руками. Я такий же, як і всі. Я жива людина, і, напевно, ви не знайдете президента, який би запрошував до себе в спальню (журналістів - ред.)".

Янукович обіцяє дотримуватися рекомендацій Ради Європи з громадським телебаченням

Президент Віктор Янукович обіцяє, що законопроект про громадське телебачення буде ухвалено лише після врахування зауважень експертів Ради Європи. На запитання, чи будуть враховані у проекті зауваження експертів Ради Європи, Янукович відповів: "Врахую. Як тільки прийде цей законопроект, я його одразу подам до парламенту, обіцяю вам, і він буде прийнятий".

Водночас радниця президента Ганна Герман, яка сидить у залі, вирішила допомогти Януковичу відповісти на це запитання. "Адміністрація президента була ініціатором того, щоб залучити експертів Ради Європи до цього законопроекту, оскільки, як ви правильно сказали, Кабмін повернув нам вихолощений законопроект. І президент не був готовий працювати з таким вихолощеним законопроектом, тому що ідеї президента створити суспільне мовлення були зовсім іншими", - сказала вона.

"Ми порадилися, і в Адміністрації президента було прийнято рішення залучити експертів Ради Європи, які не тільки допоможуть нам повернути ту ідеологію, яку хоче президент, а й дадуть кваліфіковані оцінки і поради", - додала Герман. "Ініціатива наказуєма", - пожартував Янукович, коментуючи відповідь Герман.

Президент також закликав представницю руху "Стоп цензурі!" увійти до робочої групи щодо ЗМІ, з якою пообіцяв регулярно зустрічатися. Про це він заявив, відповідаючи на запитання, чи можуть журналісти сподіватися на те, що він як гарант Конституції допоможе захистити свободу слова і виконувати журналістам свої професійні обов'язки.

"Я ще раз повторюю, ми створили міжвідомчу робочу групу, де для вас знайдеться місце, якщо ви хочете працювати. Ви така активна жінка, як я бачу. Входьте у міжвідомчу групу і працюйте", - заявив він. "Я буду постійно зустрічатися з цією групою, всі питання, які будуть виникати, ми з вами будемо вирішувати. Я не заперечую. Я вас вперше бачу, сподіваюсь, що будемо бачитись", - сказав Янукович.

Як відомо, керівником групи аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів є прес-секретар Януковича Дарка Чепак. При цьому, як свідчать журналісти, які прибули на прес-конференцію, Чепак давала право ставити запитання тим, кого вибирала сама.

Так, журналісти київських ЗМІ з 8 години ранку збиралися у залі, щоб скласти список черговості своїх запитань. Такий спосіб самоорганізації журналістів завжди використовувався під час прес-конференції екс-президента Віктора Ющенка, також під час минулорічної прес-конференції Януковича. Після того як журналісти склали список черговості, вони передали його Чепак, яка пообіцяла його дотримуватись. Однак вона надавала право запитувати тим, кого вибирала сама.

Ба більше, журналістка Наталя Соколенко, яка була у списку, складеному журналістами, була змушена просто встати і поставити своє запитання, бо Чепак так і не надала їй цього права.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1164 | Додав: abel
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ