Сб, 2024-04-20, 08:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 28 » Янукович відкрив новий термінал Харківського аеропорту
14:49
Янукович відкрив новий термінал Харківського аеропорту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/




    У Харковi вiдкрили новий термiнал аеропорту, реконструкцiя якого здiйснюється в рамках пiдготовки до мiжнародного футбольного чемпiонату Євро-2012. У церемонiї вiдкриття термiнала в суботу взяв участь президент Вiктор Янукович.

"Цей термiнал –символ початку розвитку цього надзвичайно цiкавого регiону України – Слобожанщини", - сказав вiн, зазначивши, що будiвництво такого об'єкта iз залученням iнвестицiй дасть змогу вiдкрити для партнерiв у свiтi не лише Харкiв, а й увесь схiд країни.

Янукович повiдомив про те, що новий термiнал iз пропускною спроможнiстю 2 млн пасажирiв на рiк дасть змогу харкiвському аеропорту пропускати вчетверо бiльше пасажирiв, нiж ранiше.

"433 млн грн – це, фактично, кошти приватної iнвестицiйної компанiї на чолi з Олександром Ярославським. Цей той приклад, як ми можемо розвивати нашу державу", - додав президент. При цьому Янукович вiдзначив необхiднiсть iнвестицiй в українську економiку, наголосивши, що багато залежатиме вiд того, яким чином держава працюватиме з iнвесторами, та якi будуть створенi для цього умови.

"Євро-2012 розкриває для нашої держави зовсiм новi можливостi", - зазначив глава держави. Вiн висловив сподiвання, що Україна не лише проведе успiшно футбольний чемпiонат, а й готуватиметься до проведення зимової олiмпiади в Карпатах у 2022 роцi.

За словами Януковича, Україна займатиме наполегливу позицiю, пропагуючи своїм партнерам у свiтi Україну як країну з величезним потенцiалом та як надiйного партнера.

Президент України урочисто перерiзав стрiчку бiля входу до нового термiнала.

Iз вiдкриттям нового термiнала Харкiвського аеропорту Україна фактично увiйшла у графiк робiт iз пiдготовки до проведення мiжнародного футбольного чемпiонату Євро-2012, заявив Вiктор Янукович.

"З отриманням цього термiнала ми фактично входимо у графiк пiдготовки до Євро-2012. Роботи ще дуже багато, ми не розслабляємося. Ми тiльки посилюватимемо темпи пiдготовки", - сказав глава держави журналiстам у Харковi в суботу пiсля огляду термiнала. За словами глави держави, попереду – будiвництво готелiв, розвиток iнфраструктури, зокрема будiвництво 32 тренувальних баз, що вiдповiдатимуть вимогам УЄФА. "Ми розумiємо той рiвень вiдповiдальностi, який на нас лежить, i менi приємно вiдзначити, що на Харкiвському прикладi влада i бiзнес об'єдналися i знайшли те рiшення, яке потрiбне для країни", - наголосив президент.

Янукович у суботу також планує вiдвiдати Луганську область, у м. Стахановi президент вiзьме участь в урочистостях, присвячених 75-й рiчницi Стаханiвського руху, Дню шахтаря та Дню мiста.

Iнвестором реконструкцiї мiжнародного аеропорту "Харкiв" є група DCH (Харкiв). Завершення реконструкцiї аеродромної частини заплановане на кiнець 2011 року, а закiнчення будiвництва тимчасового термiнала, що забезпечуватиме прийом уболiвальникiв пiд час пiкового навантаження, – у квiтнi 2012 року.

Як повiдомлялося, Кабiнет Мiнiстрiв України розпорядженням №1465-р вiд 21 липня затвердив вiдкоригований проект i титул реконструкцiї аеродромної частини КП "Мiжнародний аеропорт "Харкiв", збiльшивши загальну кошторисну вартiсть робiт на 374,87 млн грн – до 1 млрд 86,525 млн грн.

За даними DCH, збiльшення вiдбулося у зв'язку зi змiною конфiгурацiї системи рулiжних дорiжок, а також зростанням вартостi будiвельних робiт порiвняно з минулим роком. ТОВ "Нью Системс АМ", що входить до структури DCH, на початку квiтня 2008 року пiдписало з владою Харкова договiр оренди цiлiсно-майнового комплексу АКП "Мiжнародний аеропорт "Харкiв" термiном на 49 рокiв.

Реконструкцiя аеропорту "Харкiв" є частиною комплексної програми DCH iз пiдготовки Харкова до Євро-2012, в реалiзацiю якої вiн планує iнвестувати бiльше нiж 500 млн доларів.

Харкiвський аеропорт має злiтно-посадкову смугу завдовжки 2220 м i завширшки 50 м. На територiї пiдприємства розташований пасажирський термiнал iз пропускною спроможнiстю 100 людей на годину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1033 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ