Пт, 2024-04-26, 00:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 26 » Янукович відповів на десять порад, які йому дало українське видання
14:01
Янукович відповів на десять порад, які йому дало українське видання
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент Янукович відповів на десять порад тижневика Кореспондент, які журнал дав особисто йому два тижні тому. Відповіді президента опубліковані сьогодні на сторінках журналу у рубриці Точка зору.
Два тижні тому, в № 9 від 12 березня журнал Кореспондент опублікував десять порад новому Президенту Віктору Януковичу. Ця ж тема була винесена на обкладинку.

"Поради по суті являли собою заклики до проведення термінових і масштабних реформ і не мали на увазі зворотної реакції. На третій робочий день після виходу номера несподівано для Кореспондента Президент через помічників передав свої відповіді до редакції", пише Кореспондент в передмові до відповідей Віктора Януковича.

Відповіді Януковича - це його міркування по кожному з десяти питань, які заторкнув журнал.

У відповідь на пораду журналу "Не заважайте демократії", президент заявив: Хто вважає, що демократія - це вседозволеність, той помиляється.

Янукович очікує від представників четвертої влади відповідальності і професіоналізму. "Тому що свобода слова - це не вседозволеність", "це не гра в одні ворота", відзначає президент.

"Я вважаю, що демократія - це значно ширше поняття. Це перш за все законність, забезпечення вільного волевиявлення громадян, відповідальність влади на всіх рівнях перед громадянами. Без цього демократія неможлива, з цим у нас ще дуже багато проблем. Я впевнений, що за час мого президентства всі проблемні питання будуть вирішені", - відповідає президент.

Порада від Кореспондента: Ускладніть життя корупціонерам. Відповідь Президента: Громадськість - основний партнер влади в подоланні корупції.

"Хочу підкреслити, що корупція тримається на трьох китах. По-перше, це закритість влади. По-друге, соціальна незахищеність державних службовців і високий рівень впливу бізнесу на владні структури. Третє - пасивність громадськості", - говориться в повідомленні.

Зі свого боку Янукович пообіцяв "докладати всі зусилля, щоб був забезпечений правовий контроль за діяльністю держслужбовців, щоб підвищився рівень професіоналізму і відповідальності державних службовців, а також одночасно виріс рівень їх соціальної захищеності. На сьогоднішній день при президенті України вже створений Національний антикорупційний комітет, який напрацьовує відповідні пропозиції".

"Я вважаю, що громадськість стане моїм партнером у справі подолання корупції. Тільки з її допомогою факти корупції не вдасться замовчати, приховати, "затерти", - відзначає президент.

Порада від Кореспондента: Врятуйте мешканців. Відповідь Президента: Розвиток комунальної інфраструктури - сфера відповідальності держави.

У відповіді підкреслюється, що "не слід шукати легких шляхів і простих рішень. Лише приватизацією ЖЕКів проблему не вирішити".

"Звичайно, держава не повинна заважати громадянам створювати об'єднання власників житла, самим вибирати постачальника комунальних послуг і так далі. Разом з тим, я переконаний, що держава не має права усуватися від цієї сфери, тому що модернізація комунальних та інженерних комунікацій - це надзвичайно масштабний інвестиційний проект", - йдеться у відповіді.

На думку президента, "тут не можна сподіватися на швидке отримання прибутків". "Далеко не кожен приватний капітал візьметься за цю важку справу. Але ми будемо шукати нові форми інвестування таких проектів, розширювати фінансові можливості громад, шляхи залучення до модернізації ЖКГ вільних коштів населення, звичайно, за умови надання гарантій з боку держави. Там, де потрібно, будуть впроваджуватися цільові збори", - відповідає Янукович.

Порада від Кореспондента: Займіться здоров'ям (не тільки своїм). Відповідь Президента: Медицина буде доступною для всіх. Незалежно від місця проживання і матеріального достатку.

"Забезпечення повноцінного фінансування медичної галузі - це багатогранна проблема. Вирішити її тільки переходом до медичного страхування неможливо. Про це, до речі, свідчить і світовий досвід. Страхова медицина - це аналог солідарної пенсійної системи, з якою ми зараз маємо істотні проблеми. Досвід показав , що в кризові періоди механізми страхової медицини не спрацьовують.

Тому найбільш ефективним, на мій погляд, буде застосування комбінованого підходу. Такий підхід передбачає існування профінансованого державою переліку гарантованих медичних послуг. Їх доповнюють послуги, які надаються в межах медичного страхування, а також послуги на платній основі.

При цьому вважаю, що не менш важливим є забезпечення надійного державного контролю за якістю всіх видів медичних послуг без виключень", - йдеться у відповіді.

Порада від Кореспондента: Віддайте землю в хороші руки. Відповідь Президента: Земельна реформа під жорстким контролем держави.

"Якщо продаж землі стане дієвим кроком до підвищення продуктивності сільського господарства і створить умови для залучення інвестицій у цей сектор - я за такий крок. Головне, щоб у разі запуску повноцінного ринку землі був забезпечений жорсткий контроль з боку держави за використанням земельних ресурсів, а також створені необхідні правові гарантії для селян - власників земельних паїв", - зазначає Янукович.

Порада від Кореспондента: Стати найкультурнішим президентом. Відповідь Президента: Нова культурна політика: виховання українського громадянина

"Українській державі необхідна нова культурна політика. Нова культурна політика повинна відповідати існуючим реаліям життя, враховувати і об'єднувати інтереси держави, місцевих громад, творців, творчих об'єднань. Управління культурно-мистецькими процесами повинно передбачати залучення грошей з різних джерел, в тому числі - приватних інвесторів, меценатів.

Що стосується змісту культурної політики, то в її центрі має бути виховання українського громадянина. Активна громадянська позиція, патріотизм, моральність, толерантність, демократичний і плюралістичний світогляд повинні стати пріоритетами виховного процесу.

Крім того, нова культурна політика повинна стати інструментом соціокультурної інтеграції України до Європейського Союзу. Адже ті країни, які розглядають об'єднану Європу як своє майбутнє і шукають своє місце в цьому проекті, повинні брати участь у створенні спільної європейської цивілізації на правах повноправного учасника".

Порада від Кореспондента: Не пильнуйте за бізнесом і полегшіть життя бухгалтерам. Відповідь Президента: Поліпшення бізнес-клімату - в першу чергу це стимули для довгострокових інвестицій

"Сьогодні за моєю ініціативою було створено Національний комітет реформ. Одним з ключових напрямків його роботи стане підготовка пропозицій щодо реформи податкової системи і розробка Податкового кодексу. Ця реформа буде спрямована на упорядкування податкових платежів, скорочення їх кількості, спрощення процедури сплати податків, а також встановлення чітких норм роботи податкових органів. Основні завдання: знизити фіскальне навантаження на малий і середній бізнес, а також створити стимули для довгострокових інвестицій у модернізацію виробництв. Одночасно, Комітет реформ підготує пропозиції з удосконалення та спрощення дозвільних процедур для бізнесу. Вести справи в Україні стане зручно.

Що стосується першочергових заходів, то, перш за все, ми розберемося з проблемою повернення ПДВ для експортерів і обов'язково припинимо практику примусової авансової виплати податку на прибуток. Я також гарантую, що діяльність всіх контролюючих органів, - від пожежників до санітарно-епідеміологічної станції, буде впорядковано. Я вже дав відповідні доручення прем'єр-міністру", - наголошується у відповіді президента.

Порада від Кореспондента: Зробіть життя людей похилого віку більш радісним. Відповідь Президента: Навіть під час кризи влада має піклуватися про добробут людей

"Вже найближчим часом буде розроблена цільова державна програма подолання та попередження бідності в Україні на 2010-2015 роки", - підкреслив Янукович.

Порада від Кореспондента: Віддайте владу регіонам (не партії). Відповідь Президента: Реформа місцевого самоврядування розпочнеться зі змін Бюджетного й Податкового кодексу

"Реформа місцевого самоврядування - давно назріле і перезріле питання. На жаль, останнім часом місцеве самоврядування перетворилося на громовідвід для центральної влади, яка прагнула скинути всі болючі й незручні проблеми на місця. Поширеною стала практика ручного управління бюджетним процесом, безконтрольного використання фінансів місцевих бюджетів на рахунках державного казначейства. Подібна практика буде, безумовно, припинена.

Я вважаю принципово необхідним розширити повноваження місцевого самоврядування та обмежити втручання центральних органів влади в їх діяльність. Не варто говорити про тотальне роздроблення адміністративних повноважень, яке може негативно відбитися на системності прийняття та втілення державних управлінських рішень. Але важливо забезпечити всі умови для повноцінного розвитку територіальних громад, наділити необхідними повноваженнями представницькі органи місцевої влади та створити відповідну фінансову базу для їх реалізації.

Сподіваюся, що найближчим часом коаліція повернеться до цього питання і внесе необхідні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів, законодавчо створить умови для наповнення місцевих бюджетів", - йдеться у відповіді Януковича.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1097 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ