Пт, 2024-03-29, 16:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 17 » Янукович вимагає узаконити новий зовнішньополітичний курс України
11:12
Янукович вимагає узаконити новий зовнішньополітичний курс України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент Янукович наполягає на необхідності прийняття Закону "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики України", повідомляє прес-служба глави держави.
Під час зустрічі з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком президент наголосив на необхідності прискорення підготовки цього закону.

"Я просив би Вас викласти свої пропозиції щодо підготовки Закону "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики України". Це той закон, якого нам так не вистачає", - зазначив Янукович.

Глава держави та міністр закордонних справ також обговорили першочергові кроки для підвищення ефективності роботи українських торговельно-економічних місій за кордоном.

Під час президентства попередника Януковича Віктора Ющенка законодавчо була закріплена інтеграція до НАТО як стратегічна мета. Екс-глава держави бачив членство в Атлантичному альянсі гарантією безпеки для України.

Крім того, Ющенко хотів відійти від Сходу, і прагнув на Захід - до Європейського Союзу. Він докладав зусиль, щоб Україна стала членом ЄС , проте їх виявилося недостатньо - Євросоюз вимагав конкретних реформ, яких так і не побачив за п'ять років президентства Ющенка.

Новий глава держави Янукович наполягає на позаблоковості України. Під час своєї інавгураційної промови Янукович сказав, що має намір запропонувати Верховній Раді свою концепцію засад зовнішньої політики України. Ключовим моментом має стати розвиток рівноправних взаємовигідних відносин з Росією, Євросоюзом і США. За його словами, Україна буде співпрацювати з партнерами як європейська позаблокова держава.

При цьому президент не проти євроінтеграції, але категорично проти долучення України до НАТО.

Разом з тим Янукович поставив за мету - налагодити відносини з Росією, які були зіпсовані під час президентства Ющенка і доведені, як сказав лідер РФ, до "зашкалювального" рівня.

Нові відносини України з Росією Янукович оцінив як довгострокові, надійні, які будуть будуватися в атмосфері довіри і стратегічного партнерства.

У російській же Держдумі вже заявили, що говорити про зниження цін на газ для України можна в тому разі, якщо Україна входитиме в інтеграційні структури з РФ. А прем'єр-міністр Росії Володимир Путін наполегливо запропонував Україні долучитися до Митного союзу. супротивники цього кроку, зокрема в особі віце-прем'єр-міністра з питань економіки Сергія Тігіпка. Проте в українському уряді вже знайшлися

Минуле керівництво українського МЗС вважало, що Україні бракує такої стратегії зовнішньої політики, яка б визначала стосунки з іншими країнами світу, а також з Євросоюзом і НАТО на середньострокову перспективу. І наполягало на її визначенні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1119 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ