Пт, 2024-03-29, 13:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 3 » Янукович вирішив, що Кримом займуться в Києві
16:15
Янукович вирішив, що Кримом займуться в Києві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент Янукович заявляє, що розвиток Криму неможливий без розвитку всієї України. "Розвиток Криму безпосередньо залежить від розвитку України. Буде розвиток України - буде розвиток Криму. Невід'ємною частиною розвитку нашої країни є розвиток наших регіонів", - підкреслив глава держави у вівторок в Сімферополі, виступаючи на нараді зі стратегічного розвитку Криму.
За словами Януковича, "Крим є перлиною не тільки України, а й усього світу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, президент підкреслив, що Крим зупинився в своєму розвитку, зазначивши, що це викликано не відсутністю програм розвитку автономії, а проблемами в їх реалізації.

"Неможливо було проводити реформи в Криму без участі центру. Часто рішення не виконувалися на місцях, тому що влада не мала реальної можливості їх виконати, не було фінансових ресурсів", - сказав Янукович. Президент констатував, що ситуація погіршилася з економічною кризою.

За словами Януковича, в даний час підготовано проект доручень президента, і Кабінет міністрів України його погодив. "Якщо ми братимемо зобов'язання, то ми їх виконуватимемо", - сказав глава держави.

Він повідомив, що обговорював проблему Криму, зокрема з головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Як вважає президент, Верховна Рада повинна взяти певні зобов'язання, прийняти можливі коректування українського законодавства, що стосуються АР Крим.

Янукович також нагадав про те, що Україна досягла домовленостей про розвиток АР Крим на рівні Європейської комісії.

При цьому президент відзначив, що на сьогоднішній нараді присутній глава представництва Європейської комісії в Україні Хозе Мануель Пінту Тейшейра. Янукович також висловив надію, що пілотний проект у Криму буде реалізований.

Президент України також нагадав про те, що Російська Федерація заявила про свою готовність взяти участь в розвитку Криму, зокрема в реалізації проектів у Криму.

На нещодавньому неформальному саміті голів держав СНД в Криму, за словами Януковича, багато керівників держав Співдружності також висловили готовність брати участь в реалізації проектів розвитку АР Крим.

Янукович нагадав, що Україна і Крим належать до басейну Чорного моря і багато її сусідів по Чорноморському басейну випереджають Україну. Необхідно виводити країну і автономію на вищий рівень, необхідно розвивати туризм, розвивати інфраструктуру, активізувати всю роботу, зазначив Янукович. При цьому він підкреслив необхідність зайнятися проблемою раціонального використання узбережжя.

У нараді взяли участь глава українського парламенту Володимир Литвин, перший віце-прем'єр України Сергій Клюєв, віце-прем'єр Борис Колесніков, міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов, генеральний прокурор України Олександр Медведько, також керівник Ради міністрів АРК Василь Джарти і спікер Верховної Ради Криму Володимир Константинов.

Верховна Рада України створить комітет у справах Криму

Володимир Литвин заявляє, що Віктор Янукович підтримує ідею створення в парламенті комітету у справах Криму. "Умовно його можна назвати комітетом Верховної Ради у справах Криму, який би зосередив розробку і доведення до логічного завершення всіх тих пропозицій і напрацювань, які вже зроблені на сьогодні з розпорядження президента і за ініціативою керівництва Криму", - сказав Литвин.

При цьому, за його словами, Янукович цю ідею підтримує, "за однієї умови: Крим - це невід'ємна частина України, але має особливий статус через геополітичні і інші обставини".

Спікер додав, що Крим стає стабільним і передбачуваним регіоном, "у тому числі і за рахунок розстановки кадрів, а також за рахунок нормалізації відносин з Росією".

Янукович доручив СБУ розібратися із земельними питаннями у Криму

Президент Янукович дав доручення правоохоронним органам провести службове і кримінальне розслідування за фактами порушення земельного законодавства органами влади, фізичними і юридичними особами в Автономній Республіці Крим. Про це глава держави заявив, виступаючи на нараді по розвитку автономії у вівторок в Сімферополі.

"Перш ніж приступити до програми розвитку Криму, потрібно навести порядок в автономії", - сказав він.

При цьому Янукович відзначив, що необхідно зробити наголос "на дуже серйозному питанні", - порушеннях у сфері земельного законодавства в Криму. За його словами, була проведена поверхова перевірка таких фактів, проте "вона показала кричущі факти порушення законів України. Порушення у сфері земельних відносин в Криму колосальні".

За словами Януковича, він вивчив висновки міжвідомчої робочої групи, яка працювала в Криму і вивчала сферу земельних відносин в автономії, і, згідно з цими висновками, вважає необхідним приймати різні рішення. "Там, де порушені закони України при виділенні землі, фіктивні власники будуть змушені повернути землю державі, і ми навіть не називатимемо прізвища. Там, де буде опір, йтимемо за повною програмою: слідство, суд. Якщо ці рішення будуть на рівні кримінальних, працюватиме Кримінальний кодекс", - підкреслив глава держави.

При цьому, звертаючись до присутніх, він зазначив: "Є в залі ті, хто проти? Немає - значить, ми з вами однодумці".

Також Янукович звернувся до Господарського суду України з проханням проаналізувати рішення кримських судів, що стосуються земельної сфери. Такий же аналіз він просить зробити і Вищу раду юстиції України. "Давайте наведемо лад, думаю, цього чекають від нас люди", - сказав президент.

Як відомо, в Господарському Суді Києва працює дочка глави ради міністрів Криму Василя Джарти Вікторія. 9 квітня її перевів на відповідну посаду указом особисто Віктор Янукович.

В Криму склалися непрості відносини між політичними силами. Так прокремлівська партія "Русское единство" різко критикує Партію Регіонів.

Владу критикують також кримські комуністи, звинувачуючи ПР в тому, що вона використовує всі доступні засоби для встановлення в місцевих органах влади своєї диктатури, заявляв раніше депутат від Компартії Леонід Грач. Комуністи були готові навіть на об'єднання з БЮТ проти ПР.

Нова влада Криму готова йти на зустріч будь-яким політичним силам, зокрема - вибудовувати ефективні відносини з кримськими татарами.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1043 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ