Вт, 2024-04-23, 19:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 18 » Японці зняли мультфільм, де дітям доступно пояснюють про ситуацію на АЕС. (Відео)
14:34
Японці зняли мультфільм, де дітям доступно пояснюють про ситуацію на АЕС. (Відео)
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

За жарт японців з аварії на своїй же АЕС "Фукусіма-1" прийняла газета The Wall Street Journal мультфільм, який намагається пояснити, що відбувається на електростанції мовою, доступною маленьким дітям. Оглядач визнав появу цього мультфільму ознакою того, що люди знайшли кращий спосіб впоратися з горем - висловити його у традиційно симпатичному, хоч і занадто приземленому, японському гуморі, повідомляє NEWSru.com.

Відеосюжет було знято японською мовою і згодом субтитровано англійською. Атомну енергетику представлено в образі такого собі "Ядерного хлопчика", який страждає на проблеми з травленням. Аварія на АЕС "Фукусіма-1" зображається у вигляді нападів метеоризму, які "Ядерний хлопчик" безуспішно намагається стримати. Лікарі завалюють його ліками і переконуються, чи не трапилося найстрашнішого - нападу діареї. Що ж до поганого запаху, то на деякій відстані його вже не відчувається.

В образі лікарів, які заслуговують подяки, виступають, як неважко здогадатися, фахівці, які намагаються остудити ядерні реактори, а ліки, які вони дають, - це морська вода і борна кислота, яку заливають в енергоблоки.

Для порівняння, в Чорнобилі "Ядерний хлопчик" залив своїм проносом увесь клас, що стало причиною паніки. Але подібних до чорнобильських подій у Японії не станеться. До того ж "Ядерний хлопчик" одягнений в підгузник. Правда, зізнаються автори мультфільму, існує небезпека протікання підгузника. Та й питання його утилізації остаточно не вирішено.

На завершення глядачам пропонують помолитися за жителів префектури Фукусіма і висловлюється надія, що Японія впорається з бідою.

Автори коментарів, які надійшли до розміщеного на Youtube кліпу, зазначили, що його ніяк не можна назвати гумористичним - це лише адаптоване для малюків пояснення того, що відбувається. До того ж автори кліпу - японці. А японці - останні, хто жартуватиме на тему нинішньої катастрофічної ситуації.

Проте серед американців знайшлися-таки жартівники - з них деякі, щоправда, поплатилися за свою нетактовність. Коміка Гілберта Готфріда було звільнено в понеділок зі страхової компанії Aflac за жарти на кшталт: "Вони не пішли на пляж. Пляж прийшов до них". Сценарист Алекс Салкін написав, що американцям стане легше, якщо пробити в Google, скільки військовослужбовців загинуло в грудні 1941 року при нападі японців на флот у Перл-Харборі (тоді загинуло близько 2500 осіб, в Японії ж - понад 10000), повідомив автор журналу USA Today.

А в понеділок Ден Тернер пішов у відставку з поста прес-секретаря губернатора штату Міссісіпі, визнавши, що не мав рації, коли розсилав друзям і колегам електронні листи з непристойними жартами, з-поміж них і про японців. Зокрема, він написав, що пісня Отіса Реддінга "Сидячи на причалі в бухті", як відомо, вельми популярна, але в Японії вона зараз не такий вже й хіт, пише The New York Daily News. Губернатор штату Хелей Барбур, який прийняв відставку Тернера, його жартів не бачив.

Нагадаємо, що після найпотужнішого землетрусу магнітудою 9,0 і викликаних ним цунамі в Японії 11 березня, почалися проблеми на всіх шести реакторах "Фукусіма-1" - на першому, другому і третьому реакторах сталися вибухи, скоріш за все, водню, на четвертому реакторі була пожежа, а п'ятий і шостий реактори почали перегріватися, хоч поки що вони викликають у фахівців найменше побоювань.

На даний момент реактори намагаються залити водою. В четвер, 17 березня, вертольоти сил самооборони Японії почали скидати воду над третім енергоблоком аварійної японської АЕС "Фукусіма-1". У той же час влада Японії вирішила не продовжувати операцію із заливання водою третього енергоблоку аварійної АЕС "Фукусіма-1" за допомогою спецмашин через ризик здоров'ю персоналу.

Аварійний стан японської АЕС, на думку багатьох науковців, може призвести до "другого Чорнобиля".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1532 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ