Пт, 2024-04-26, 17:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 12 » Березовський: Ющенко міг би й "послати на три букви товариша Путіна"
15:57
Березовський: Ющенко міг би й "послати на три букви товариша Путіна"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
IMAGE1-left$

Російський бізнесмен Борис Березовський розповів, що дав на "Помаранчеву революцію" 45 мільйонів доларів. Про це він повідомив газеті "Сегодня".

"У 2003 році мені подзвонив мій друг і партнер, на жаль, покійний - Бадрі (Патаркацишвілі). Сказав, що тут, у Тбілісі, перебувають Жванія разом з Ющенком. Жванія був знайомим Бадрі, я Жванію не знав", - заявив він.

- Янукович - совок, але не васал Путіна, переконаний олігарх

"Бадрі сказав, що вони хочуть зі мною поговорити. Далі я поговорив з Ющенком по телефону, він попросив мене підтримати незалежні ЗМІ, громадянське суспільство - я ж у 2000 році відкрив Фонд громадянських свобод у Нью-Йорку", - зазначив бізнесмен.

"А потім до мене в Лондон приїхав Жванія, і ми домовилися про фінансування: спочатку вони просили 8 мільйонів доларів, але все закінчилося 45 мільйонами", - розповів Березовський.

Бізнесмен зазначив, що йому "ніколи не обіцяли ці гроші повернути". "Але мені обіцяли за них відзвітувати. Чого, на жаль, не відбулося", - додав він.

Відповідаючи на запитання, чому в 2005 році українська влада відмовила йому в приїзді в Україну, Березовський сказав: "Насправді у Ющенка не було ніяких зобов'язань, крім моральних".

"Я вважав, що якщо вже вистачило сміливості на таку революцію, то вистачить сміливості послати на три букви товариша Путіна. Але Ющенко, він - ну слабкий. Але тут-то і звинувачувати його не можна. Він був дуже хворою людиною на той момент", - заявив він, додавши, що Ющенка отруїли російські спецслужби.

На запитання, чи не шкодує він, що підтримував Майдан, Березовський відповів: "Я вважаю, що це найвигідніше моє вкладення за всю історію, що в мене є гроші... А те, що 50-мільйонний народ став вільнішим, то що ще може додати більшого щастя?"

Янукович - совок, але не васал Путіна, переконаний олігарх

Березовський вважає, що президент Віктор Янукович не є "беззаперечним васалом" Росії. "Янукович зразка 2011 року - це кардинально інша людина в порівнянні з Януковичем 2004 року. Так, він гомосоветікус, так, він совок чистий, але він не беззастережний васал Росії", - сказав він.

"Навколо нього люди, які хочуть бути громадянами вільної Європи, а не совка російського, і з цим нічого зробити не можна", - вважає бізнесмен.

Раніше Березовський заявляв, що президент Віктор Янукович "такий же бандит, як і Путін". За його словами, відносини України із Заходом "не могли не погіршитися після приходу до влади Януковича". Він також зазначав, що "Україна переживає складні часи, тим більше з урахуванням політичних репресій".

Крім того, він припускає, що в Україні можлива друга революція. "Оскільки цей режим дедалі більше стає схожим на путінський, вже не залишається жодних ілюзій, яким чином відбудеться зміна влади. Зміна авторитарного режиму на демократичний відбудеться шляхом революції", - заявив Березовський і додав, що хотів би підтримати наступну революцію.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 938 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ