Ср, 2024-04-24, 01:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 3 » Кабмін опублікував проект Податкового кодексу для всенародного обговорення
17:47
Кабмін опублікував проект Податкового кодексу для всенародного обговорення
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Кабінет міністрів України оприлюднив проект Податкового кодексу в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" для всенародного обговорення. Документом визначаються основні державні і місцеві податки і збори, а також принципи їх адміністрування. Серед іншого, проект передбачає зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ) з 20% до 17% з 1 січня 2014 року (з 1 січня 2012 року - 19%, з 1 січня 2013 року - 18%). Крім того, передбачається зниження ставки податку на прибуток підприємств з 25% до 20% з 1 січня 2014 року (з 1 січня 2012 року - 24%, з 1 січня 2013 року - 22%), передає "Інтерфакс-Україна".
В оприлюдненому проекті уряд не відобразив раніше озвучену ініціативу з запровадження прогресивної шкали податку на доходи фізичних осіб: зберігається єдина ставка податку на рівні 15%. При цьому в проекті також не втілена ідея про запровадження податку на доходи, отримані від розміщення населенням депозитів у банках.

У опублікованому для обговорення проекті, як і раніше, відсутній податок на нерухомість. Крім того, в документі немає норми щодо звільнення робіт з будівництва і продажу житла на первинному ринку від сплати ПДВ: про таку ініціативу раніше заявляв міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба.

Разом з тим проектом Податкового кодексу пропонується запровадити туристичний збір, що стягується з туристів готелями, кемпінгами, санаторіями, квартирно-посередницькими організаціями (що направляють туристів на поселення в будинки або квартири, які перебувають у власності або оренді), а також суб'єктами, уповноваженими місцевими радами стягувати цей збір. Ставку цього збору пропонується встановити у розмірі 0,5-1% вартості тимчасового мешкання або нічлігу, не враховуючи витрат на харчування, побутові послуги, телефонні рахунки.

Отримані кошти мають прямувати до місцевих бюджетів і використовуватися для розвитку туристичної і курортної інфраструктури відповідної територіальної громади.

Як повідомила Державна податкова адміністрація України у вівторок, пропозиції і зауваження до проекту приймаються за адресою gromada@sta.gov.ua.

Уряду доручено узагальнити результати всенародного обговорення проекту кодексу і до 5 вересня 2010 року подати їх до Верховної Ради.

Раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що не підпишеться під початковим проектом Податкового кодексу. "Податкове законодавство проходить через Кабмін, і будь-який член уряду має вміти брати на себе частину відповідальності. У тому числі і я. Але те, що під початковим Податковим кодексом я не підпишуся, - це однозначно", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи будуть у другому варіанті проекту кодексу норми про посилення фіскального тиску, "які шокували підприємців", віце-прем'єр заявив: "Знаєте, я радий цьому шоку. Чомусь країну не турбувало, що ми, за оцінками Світового банку, були на 181-му місці зі 183 країн за складністю податкового адміністрування".

"Наші попередники навіть не намагалися щось змінювати - просиділи п'ять років, протираючи штани і розуміючи, що через податки країна втрачає інвесторів", - зазначив він.

"Без ініціативи бізнесу в систему адміністрування ми зміни вносити не будемо. Переробимо спрощену систему - вона має залишитися", - сказав Тігіпко.

Віце-прем'єр пообіцяв, що восени уряд передасть парламенту "хороший документ". Той проект Податкового кодексу, який раніше Верховна Рада направила на всенародне обговорення, він назвав "напівфабрикатом".

Водночас президент Віктор Янукович прогнозує завершення підготовки Податкового кодексу до прийняття Верховною Радою восени. Раніше президент заявив, що не буде підписувати Податковий кодекс у його нинішньому вигляді.

Як відомо, Верховна Рада України 17 червня ухвалила в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений на розгляд ВР Кабінетом міністрів. За це рішення проголосували 247 із 374 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

"За" проголосували з фракції Партії регіонів 169 народних депутатів, з фракції БЮТ – 22, НУ-НС – 7, КПУ – 27, Блоку Литвина – 19, позафракційні – 3.

Проект Податкового кодексу розроблений на виконання Програми економічних реформ президента на 2010–2014 роки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1197 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ